alfalfa complex shaklee

Alfalfa Complex Shaklee merupakan suplemen signature formula yang asalnya dicipta oleh Dr. Forrest C.Shaklee pada tahun 1950an.

.

‘Siapa’ Alfalfa?

.

Alfalfa (Medicago sativa) ialah sejenis tumbuhan renek berakar tunjang yang jauh ke dalam tanah. Ketunjangan akarnya tidak terjangkau oleh kebanyakan tumbuhan berakar tunjang lain.

Akar alfalfa yang boleh mencecah sehingga lebih 6 meter ke dalam tanah, menjadikannya herba yang sangat kaya dengan nutrisi dalam tanah, yang tak tercapai oleh tumbuhan lain. Ianya mengandungi lebih 300 nutrien dan vitamin semulajadi termasuk kalsium, fosforus, bioflavonoids, zat best, magnesium dan lain-lain. Dan merupakan sumber klorofil yang tinggi iaitu 4 kali ganda lebih daripada yang terkandung di dalam sayur-sayuran.

Keupayaan daun alfalfa untuk kaya dengan nutrisi ini memerlukan bertahun-tahun lamanya. Nak serap dari kedalaman 6 meter, pastinya bukan dalam seminggu dua atau sebulan dua kan?

Tidak syak lagi, sebab itulah alfalfa digelar “Bapa Segala Makanan”.

Mari kita tengok pula, apa manfaat utama daun alfalfa.

alfalfa complex shaklee

 

4 Manfaat Utama Alfalfa Complex Shaklee

.

Secara umumnya, alfalfa berfungsi:

  1. membersihkan darah secara semulajadi (detox darah) – membantu menghilangkan bau badan, kegatalan, pening kepala dan simptom-simptom badan bertoksin yang lain
  2. bersifat antihistamin (anti-alergi / anti-alahan) – bermanfaat untuk pesakit semput, resdung dan masalah kulit disebabkan alahan
  3. sebagai antiradang – sangat membantu sekiranya anda mengalami masalah yang diakhiri “-itis” seperti bronchitis, rhinitis, sinusitis, dan sebagainya.
  4. Secara semulajadinya bertindak sebagai diuretik – jadi, bermanfaat untuk pesakit yang bermasalah jangkitan salur kencing atau prostat
DISCLAIMER : ALFALFA COMPLEX BUKAN UBAT, TETAPI HANYALAH SUPLEMEN UNTUK MENYOKONG KESIHATAN TUBUH. PESAKIT YANG BERMASALAH KRONIK HENDAKLAH MENDAPATKAN NASIHAT DOKTOR YANG MERAWAT TERLEBIH DAHULU SEBELUM MENGAMBIL APA-APA SUPLEMEN.

alfalfa complex shaklee

 

Kenapa Alfalfa Complex Shaklee?

.

Alfalfa untuk suplemen Shaklee dihasilkan dari daun alfalfa premium, yang ditanam di satu kawasan bebas bahan kimia, peracun dan hormon, California Antelope Valley yang subur.

Untuk menghasilkan suplemen Alfalfa, Shaklee hanya menuai daun yang telah benar-benar mencapai tahap kematangan mutlak (2 tahun) sahaja. Ini untuk memastikan hanya daun alfalfa yang kaya dengan nutrien dipilih.

Untuk memproses menjadi tablet pula, Shaklee menggunakan teknologi piawaian tertinggi yang menggunakan suhu rendah dan teknologi angin kering bagi mengekalkan enzim dan nutrien yang terkandung di dalamnya.

.

Oh ya! Alfalfa Complex Shaklee Sama Sekali TIDAK SAMA Dengan Alfalfa Sprout!

.

Alfalfa sprout ialah tunas alfalfa yang masih muda. Tidak mengandungi nutrisi sebanyak di dalam daun alfalfa yang matang. Ianya boleh didapati di pasaraya dan hotel-hotel, dijadikan sebagai salad.

alfalfa complex shaklee

Alfalfa didatangkan dalam dua saiz botol, iaitu botol besar (RM102.50 dengan 700 tablet) dan kecil (RM57.50 dengan 330 tablet). Penjimatan lebih banyak dengan mendaftar sebagai ahli Shaklee.

 

Klik Sini Untuk Info Lanjut Alfalfa

 

Sumber: Laman Web Rasmi Shaklee

 

alfalfa complex shaklee

Klik gambar ini untuk order dan konsultasi lanjut.

Categories

WhatsApp chat