Suplemen PCOS (polycystic ovarian syndrome) hanyalah sebagai ikhtiar sahaja, bukan untuk mengubat, merawat, mencegah atau mendiagnos. Penderita PCOS perlu faham akan hal ini kerana suplemen bertindak melengkapkan lompong nutrisi sahaja. Sebaiknya dapatkan nasihat doktor terlebih dahulu.

Antara kebaikan gamma linoleic acid untuk masalah PCOS ialah:

  • membantu mengawal dan mengatur kitaran haid bulanan
  • meningkatkan kesuburan
  • melegakan pre-menstrual syndrome, PMS

.

suplemen pcos

GLA Complex diformulasi khas untuk membantu wanita mengekalkan kesejahteraan menyeluruh sepanjang kitaran haid bulanan.

Diperoleh daripada minyak borage yang mengandungi gamma linoleic acid yang berkepekatan tinggi, iaitu sebanyak 17-25%, tulen dan semulajadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Ianya juga diformulasi khas dengan gabungan gamma linoleic acid (asid lemak omega-6), minyak biji bunga matahari (satu lagi sumber asid emak omega-6) dan vitamin E untuk mengekalkan kesejahteraan dan kesihatan kulit.

.

Apa Kata Pengguna Suplemen PCOS, GLA Complex Ini?

.

suplemen pcos

“Saya baru pergi jumpa doktor fertility. Doktor tanya ada ambil suplemen apa. Saya beritahu saya ambil Shaklee. Terus doktor search Shaklee kat komputer dia.

Saya beritahu doktor yang saya ambil GLA, Alfalfa, B Complex, Vitamin E, Vitamin C dan Zinc. Doktor cakap “Wah banyaknya awak ambil. Tapi bagus suplemen ni, boleh teruskan makan. GLA amat bagus untuk kesuburan.”

Saya PCOS. Sebelum ni scan ada cyst tapi doktor kata cyst awak dah semakin kecil. Bagus!” (Puan Fieza)

.

suplemen pcos

Saya mengandung 4 minggu, walaupun saya disahkan PCOS. Period saya regular, namun berat badan yang bertambah mengganggu kesuburan saya. Saya terpaksa mengambil Clomid dan Metmorfin atas nasihat pakar O&G. Saya tak habis lagi consume GLA + Alfalfa + Omega.

Untuk pengetahuan semua pembaca juga, saya baru menjalani operation pada November 2012 lalu kerana “ectopic pregnancy”.

Alhamdulillah, tergerak hati nak cuba Shaklee atas nasihat Norliza Ibrahim, saya mula consume Shaklee 1 Januari 2013. Semalam saya check UPT positif. Last period saya 25 Disember 2012. Ya Allah syukur sangat-sangat. Kepada yang menghidap PCOS seperti saya, In Shaa Allah ada jalannya Usaha + doa + ikhtiar.” (Puan Azuraini Abdul Majid Aju)

*****

Harga retail sebotol GLA Complex ialah RM91.25, mengandungi 60sofgel untuk kegunaan sebulan.

.

Ainniah Zulkefli
Whatsapp 0164214704
Pengedar Shaklee Butterworth
COD Butterworth, Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas