cara hilangkan parut jerawat teruk

Kali ni Ain nak share cara hilangkan parut jerawat teruk untuk remaja dengan berkesan dan selamat. Ain tahu ramai je remaja kat luar sana yang pernah menjadi mangsa tersalah skincare.

Bila dah bermasalah kulit wajah, of course anda nak cuba cari solusi untuk mencantikkan semula kulit anda.

Tapi malang tak berbau kan.

Tersilap langkah anda TERguna produk kecantikan yang salah, so lebih memudaratkan kulit anda.

Daripada skincare yang murah kepada yang mahal, daripada tak berjenama kepada yang ternama.

Semuanya tak mendatangkan hasil yang positif.

Malah, jerawat makin menjadi-jadi naiknya. Dan daripada yang bersaiz pasir kepada yang merah masak ranum bernanah-nanah.

Tinggal pula parut hitam yang hodoh kelihatan.

Belum ‘timbang’ berapa kg minyak kat muka tu.

Nak cover dengan mekap pun nampaknya makin teruk jadinya!

Aaahhh!

Tensyen!

So Macam Mana Cara Hilangkan Parut Jerawat Teruk Ni?

.

Dengan Set Kecantikan Shaklee, pasti anda akan mula tersenyum kembali. 🙂

cara hilangkan parut jerawat teruk untuk remaja

Alfalfa Complex

Berfungsi untuk detox darah dan kulit, proses paling penting untuk mengembalikan kesihatan kulit anda yang telah teruk rosaknya.

Alfalfa ialah sejenis tumbuhan renek tapi berakar tunjang sehingga 3 meter jauh ke dalam tanah tau.

Tumbuhan-tumbuhan berakar tunjang lain tak boleh ‘challenge‘ kedalaman akar Alfalfa.

So, hanya Alfafa sahaja yang mempu menyerap kekayaan tanah yang tak tercapai oleh tumbuhan lain.

Dan untuk memastikan nutrisi optimum diperoleh,  Shaklee hanya menuai daun Alfalfa yang betul-betul cukup matang (selepas 2 tahun) sahaja.

.

Energizing Soy Protein (ESP)

Dengan sembilan asid amino ‘perlu’ (‘essential’ amino acids) daripada ESP, proses baikpulih dan menggantikan sel kulit baru lebih lancar.

Sel-sel kulit baru membantu wajah kembai berseri, mengecutkan jerawat dan memudarkan parut.

ESP diformulasi daripada soya nonGMO (tak diubah genetik/organik) yang mana proses penanamannya dikawal di bawah IPP (Identity Preservation Program).

Ini penting untuk memastikan soya ditanam dalam keadaan bebas pestisid dan racun serangga lain.

.

Vitamin C

Bertindak sebagai antioksidan yang melindungi kulit dari kerosakan radikal bebas, jerawat akan cepat kecut dan ‘malu-malu’ nak singgah lagi di masa akan datang.

Juga bertindak mengawal minyak di kulit wajah, jadinya kelembapan kulit lebih stabil.

Kenapa perlu katakan tidak, kalau anda boleh dapat vitamin C selama 5 jam berterusan setiap hari dengan mudah.

Sistem ‘sustained release’ vitamin C Shaklee dah membuktikannya.

.

Betul Ke Cara Hilangkan Parut Jerawat Teruk Ni Berkesan?

.

Meh kita baca apa kata salah sorang mangsa skincare dan kulit muka pun boleh tahan teruk, before cuba Shaklee.

“Setelah hampir 10 bulan consume Shaklee, baru malam ni berani nak share closed up selfie semalam.

Ya awak, muka Faezatul pernah berjerawat teruk. Jerawat yg besar-besar, merah & bernanah ranum kat dalam tuh! Sakitnya Ya Allah.. ?

.

Part paling sedih bila jerawat tuh boleh meletup anytime dia suka. Kadang tak sedar pun, tengok2 kat telekung dah ada darah kot! Geli kan tengok? ?

.

Puncanya? Salah pakai skincare (x mau mention skincare apa), mungkin sesuai dengan orang lain tapi BUKAN SAYA. Salah Faezatul juga gatai sangat nak try padan muka. ?

cara hilangkan parut jerawat teruk

.

Jadi, apa cara hilangkan parut jerawat teruk yang Faezatul buat?

.

Ikhtiar Faezatul dengan Shaklee bermula dengan Vitamin E & ESP. Alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara, JERAWAT MAKIN KECUT.

Sebulan lepas tu, Faezatul slowly add on Vitamin C, B Complex, GLA Complex, Nutriwhite Cleanser.

.

Perubahan makin ketara tapi lambat progressnya. November 2016, Faezatul add on Alfalfa Complex & Faezatul akui kagum dengan ‘kerja’ Alfalfa neh. Dia speed up healing process & total detox kulit Faezatul. Alhamdulillah suka sangat! ??

.

Lepas COD kat customer, ada yg whatsapp Faezatul tu tanya, “betui ka kulit Faezatul pernah ada jerawat teruk? Mana testi?”. Mula baca tergelak & malu jgak sebab certain parut still obvious kot. Pastu Faezatul terus share testimoni sendiri kat customers. Terkejut depa lepas tu.

.

Faezatul faham macam mana rasanya bila muka penuh dengan jerawat. Faezatul tau macam mana sakitnya, pedihnya & gatalnya kulit bila muka kita berjerawat. Sebab Faezatul pernah berada dalam situasi awak.

.

Faezatul tak janjikan ambik Shaklee terus sembuh esok. Tak dear, Shaklee ni rawat dari dalam & ambik masa. Cepat atau lambat, bergantung kat badan kita. Setiap orang tak sama. Progress Faezatul pun lambat & misi sekarang nak hilangkan terus parut yg ada.

.

Yang penting, kena banyak sabar, konsisten & yakin. Allah s.w.t. jugalah yg mengizinkan kesembuhan itu, Insyaa Allah.

p/s: Maaf kalau gambar yg dikongsi timbulkan rasa kurang senang awak semua.”

 

Makan Banyak-banyak Produk Shaklee Ni Tak Bahaya Ke In Future?

Landmark Study membuktikan pengguna beberapa jens suplemen Shaklee mempunyai kesihatan yang lebih baik selepas berpuluh-puluh tahun.

Berbanding kumpulan pengguna tanpa suplemen dan pengguna multivitamin (brand lain) sahaja.

.

Kalau anda nak cuba hilangkan parut jerawat teruk anda dengan Shaklee, cepat-cepat roger Ain untuk konsultasi detail.

 

ainniahzulkefli

Klik gambar untuk order dan konsultasi lanjut.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat