bentuk badan cantik

Dalam pengurusan berat badan dan mendapat bentuk badan cantik idaman ramai, kuncinya ialah mengawal jumlah kalori yang anda ambil dan dibakar setiap hari.

Rata-rata pelbagai jenis diet yang diamalkan bukan sahaja mengurangkan pengambilan kalori. Tetapi juga akan menyebabkan kehilangan otot yang diperlukan untuk metabolisma badan.

Kehilangan otot ini akan menjurus kepada Kitar Diet Yo-yo, yang mana semakin anda berdiet, semakin anda gemuk disebabkan metabolisma yang semakin rendah kerana otot yang semakin banyak hilang.

Jadi, untuk mendapatkan berat badan ideal dengan bentuk badan cantik idaman anda, amat penting untuk mengambil berat tentang kedua-dua jumlah pengambilan kalori dan cara untuk mengekalkan otot anda.

.

Lebih Banyak Otot Bermakna Metabolisma Yang Lebih Tinggi

.

Amat sinonim sekali otot dikaitkan dengan kekuatan, tenaga, bentuk dan ketegapan.

Tahukah anda, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari? Dan lebih banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang boleh anda bakar setiap hari.

Ingat, bahawa pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisma anda, menghalang usaha menurunkan berat badan anda.

bentuk badan cantik

Elakkan terlalu bergantung kepada angka di mesin penimbang jika anda sedang berdiet. Sebaliknya, ambil beberapa ukuran badan sebelum dan selepas beberapa bulan.

.

Selain Makanan Berprotein, Senaman Juga Baik Untuk Meningkatkan Jisim Otot

.

Sumber protein yang baik dari pemakanan membantu membina tisu yang sihat dan membentuk otot anda.

Di samping pemakanan berprotein, senaman juga sangat baik untuk membina jisim otot, meningkatkan metabolisma semulajadi.

Kalau anda impikan berat badan ideal dan bentuk badan yang cantik, jangan abaikan senaman setiap hari ya.

.

Leusina Membantu Mengekalkan dan Membina Otot

.

Leusina ialah sejenis asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.

Semasa berdiet dan berpuasa, anda berpotensi kehilangan otot (seterusnya menurunkan metabolisma). Leusina menghalang kehilangan otot ketika ini, mengekalkan metabolisma agar dapat terus membakar kalori setiap hari dalam proses menurunkan berat badan anda.

.

Cinch Shake Pilihan Tepat Untuk Dapatkan Bentuk Badan Cantik

.

Cinch Shake membekalkan karbohidrat dan kaya dengan protein yang diperlukan tubuh untuk memberi bentuk badan yang cantik semasa anda menurunkan berat badan.

Ianya membekalkan kalori serendah 180 kalori sahaja bagi setiap hidangan 2 scoop.

Selain kalori rendah ini, setiap hidangan juga menyediakan 23gram karbohidrat, 16gram protein, 3gram lemak dan nutrisi lain seperti vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, kalsium, zat besi, fosforus, magnesium, zink, selenium, tembaga, mangan, natrium dan potassium.

Yang penting, ianya diperkaya leusina yang anda perlukan untuk mengekalkan otot agar bentuk badan anda kekal cantik.

Promosi sempena Ramadhan kali ini, Shaklee menawarkan DISKAUN 10% BAGI SETIAP PEMBELIAN TWIN CINCH SHAKE (perisa Latte dan Chocolate sahaja). Diskaun istimewa berlangsung sepanjang 15 sehingga 30 April 2019 sahaja. Pembelian 2 Twin Set layak menerima beg percuma.

Anda boleh memilih 1) Twin Cinch Shake Latte, 2) Twin Cinch Shake Choc, atau 3) Cinch Shake Latte + Cinch Choc.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak