Cara Untuk Lebih Bertenaga | Sebenarnya entri ini lebih kepada gosip pasal suami Ain. Hihihi… 😜

Biasanya, kalau travel jauh, tak kira siang, tak kira malam, encik suami baru sejam driving dah nguap2 macam tak tidoq seminggu! Apadaaa! 😅

Buat plak baru lepas heavy meal (lunch or dinner), atau letih baru balik kerja, lagi menjadi2 nguapnya tu.

Jadinya,

Puan isteri yang dok sebelah ni tak boleh la nak tidoq sat pon 😜. Sat2 kereta melelong ke kanan. Sat2 kereta melelong ke kiri. Uii bahaya tu kan?

Macam2 la kita buat. Panggil nama kuat2 la. Urut kepala la. Buat2 terkejut la. Geletek la. And so on and so on…

Tapi dok makin keciiiikkkkk ja mata dia sampai sepanjang nak sampai KL.

Baru ni kat Business Leaders National Conference Shaklee, setiap sorang leader dapat beberapa free vitamins.

Sebiji CoQ Trol Plus
Sebiji B Complex
3 biji Omega Guard

Combo vitamin2 ni nampak sangat supaya kami tak mengantuk sepanjang conference, energetic sepanjang hari dan mudah nak hadam apa dengan info2 yang pihak Shaklee nak bagi.

Nampak ja CoQ Trol Plus terus teringat kat husband. Sebab dok dengaq feedback dari kawan2 kata ambik CoQ pagi, seharian sampai malam energetic dan tak mengantuk.

So Ain rasa, nanti nak drive balik Penang, encik suami lebih perlukan CoQ.

Walaupun Ain tak tidoq lena malam semalam tu sebab travel pagi buta sampai ke subuh (sebabnya macam kat atas tadi), Ain simpan untuk encik suami makan nanti. Kita cuba cara untuk lebih bertenaga dengan CoQ ni tengok menjadi dak. Hehe 😊

Pagi Ahad, Ain bagi kat encik suami. Ditelan.

Pastu kami bersiap2 ke kenduri sepupu. Sebab kami bukan yang dijemput tapi dari pihak pengantin, kami pun stay kat hall event dari pagi sampai petang.

cara untuk lebih bertenaga

.

So, Berkesan Ke Cara Untuk Lebih Bertenaga Ni?

.

On the way balik Penang lewat petang tu, rasanya langsung tak menguap. Bulat ja mata dia driving.

Bila ditanya, mengantuk tak kali ni driving?

Katanya, eh, tak mengantukla. Macam fresh ja. Dan dia sendiri mengaku rasa beza badan bila ambik CoQ pagi tadi tu.

Terus plan nak buat tabung CoQ untuk beli CoQ bulan depan. Hihihi…

.

Sedikit info ringkas tapi padat tentang CoQ…

.

Coenzim Q10 (coQ10) bertindak untuk menjana tenaga dalam mitokondria (dalam sel)

Organ paling penting dan memerlukan coQ10 yang cukup ialah jantung kerana bekerja mengepam darah ke seluruh badan around the clock non-stop sampai kita meninggal! (letih kan jantung kita tak pernah rehat)

Saranan pengambilan seharian coQ10 ialah sebanyak 100mg. Namun, amat sukar untuk mendapatkan sejumlah ini dari pemakanan seharian. 100mg coQ10 bersamaan dengan kira2:

  • 100 sudu kecil minyak Canola
  • 3kg daging merah
  • 3.3kg peanut butter
  • 100 cawan brokoli rebus

Tambahan pula, paras coQ10 darah mula merosot seawal usia 20 tahun! Sebab tu muda lagi tapi dah cepat letih macam tok nek 😜

Ubat statin (untuk menurunkan kolesterol) mengganggu penghasilan coQ10 di dalam badan. Sebab itu mereka yang on ubat kolesterol kerap mengadu mudah letih. Dan sebab itu jugalah mereka digalakkan mengambil suplemen coQ10 untuk tenaga.

Setiap hidangan harian sebiji CoQ Trol Plus Shaklee membekalkan nutrien2 berikut:

  • 100mg coQ10
  • 2mg resveratrol ‘bekerjasama’ dengan coQ10 dengan cara meningkatkan kuantiti mitokondria (mitokondria makin banyak, coQ10 ada ‘tempat’ untuk jana tenaga)
  • 5mg tocopherol sebagai antioksidan
  • sistem penyerapan berpaten oleh minyak zaitun untuk penyerapan yang jauh lebih baik
  • bebas gluten

CoQ Trol Plus, kembali dengan formula baru dan dah MELETUP di Malaysia! 

Ini berdasarkan fisiologi badan dan clinical studies. Bukan omongan kosong Ain. 😊

Testimoni lain lagi boleh rujuk entri Vitamin Shaklee Untuk Tambah Tenaga.

Klik gambar ini untuk konsultasi lanjut produk kesihatan Shaklee.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat