gla shaklee kebaikan

Entri ini khas untuk anda yang sudah lama menginginkan cahaya mata tetapi masih belum rezeki atau bermasalah tertentu. Anda mungkin mempunyai fibroid, cyst, haid tak teratur dan sebagainya, yang mengganggu kesuburan anda.

Kalau anda dah cuba macam-macam tapi tak berhasil, inilah masanya untuk anda konsisten GLA Complex pula.

Dengan GLA Complex untuk kesuburan, bahasa ‘pasar’nya ialah untuk betulkan hormon. Masalah-masalah kesihatan seperti yang disebutkan di atas berpunca daripada hormon yang tidak stabil.

Jadi, untuk kesuburan haruslah tackle masalah hormon tidak teratur ini.

.

Kenapa GLA Shaklee Untuk Kesuburan?

gla shaklee untuk kesuburan

GLA Shaklee diekstrak dari minyak biji borage yang tinggi kandungan gamma linoleic acid, tulen dan semulajadi dalam bentuk yang mudah diserap.

Berbanding produk kesihatan gamma linoleic acid lain, GLA Complex mengandungi peratusan tertinggi gamma linoleic acid iaitu sebanyak 17 – 25%.

Selain kesuburan, GLA juga bermanfaat sebagai suplemen untuk pelbagai masalah kesihatan. Rujuk entri GLA Shaklee : Kebaikan & Harga.

.

Alhamdulillah Ada Rezeki Hamil Walaupun Ada Fibroid

.

“Kalau nak cerita tentang fibroid dan cyst ni memang panjang. Saya sendiri ada pengalaman tentang fibroid ni. Saya dah kesan fibroid since 2 tahun lepas. Tapi saiznya still kecik dan doktor pun kata tak ada masalah. Doktor bagitahu saya, sebenarnya fibroid or cyst ni majoriti semua wanita ada. Aktive atau tak je dan kedudukan fibroid tu. Kalau macam saya myoma fibroid memang cepat besar.

Dipendekkan cerita ehh…saya start ambil GLA secara konsisten last year. Time tu fibroid saya dah membesar jadi 4cm dan 3cm. Ada 2 eh. Tapi last year ambil GLA on off sebab planning nak pregnant. So takde effect sangat la GLA tu.

Last January saya miscarriage dan fibroid masa tu dah jadi 5cm. Down gila masa tu Allah je yang tahu. Tapi saya tak patah semangat. Lepas tu saya ambil lagi GLA setiap hari 2 biji. Selama 5 bulan kalau tak silap. Dengan izin Allah fibroid saya mengecil ke 4cm dan yang satu lagi 1cm. Yeayy!

Then, next month nya saya planning pulak untuk pregnant. Alhamdulillah. Rezeki dari Allah sekarang I’m expecting. Doa-doakan semuanya berjalan lancar. Memang doktor mengatakan maybe this is not an easy pregnancy sebab fibroid saya turut membesar sekarang. Tapi hopefully semuanya ok.”

.

Cyst dan Senggugut

.

“Pengalaman saya sendiri, cuba GLA sebab nak kecutkan cyst dan ingin hamil. Saya start GLA awal Ogos 2013 tak pernah miss makan. Apa yang saya dapat, haid kembali normal datang tepat pada hari. Tiada lagi senggugut. Bila scan nak tengok cyst doktor kata cyst dah hilang. Betapa seronoknya Allah saja yang tahu. Allah beri lagi rezeki yang tak disangka-sangka. Saya disahkan hamil Oktober 2013 setelah 6 tahun penantian untuk hamil. Pada saya GLA sangat-sangat membantu dalam faktor kesuburan saya. Bukan itu saja. 2 orang customers saya juga berjaya hamil hanya dengan mengambil GLA.”

.

2 Customers Disahkan Mengandung

.

“Customer pertama ambil GLA Complex untuk betulkan period dan untuk mengandung. Baru makan dalam sebulan lebih Alhamdulillah sekarang mengandung 1 bulan.

Yang kedua pula kawan saya ada cyst. Dah nak masuk 2 tahun ambil GLA Alhamdulillah bila scan cyst mengecil dan sekarang disahkan takde. Dan yang paling best sekarang dia dah disahkan mengandung 1 bulan. Alhamdulillah semuanya dengan izin Allah SWT.”

.

Susah Sangat Nak Ada Baby & Ada Cyst

.

“Kes saya, susah sangat nak ada baby. Sedih sangat. Dah ada tapi 2 minggu pastu gugur pulak. Check kat doktor ada cyst dalam 2.7cm. Consume GLA dengan harapan dapat kecutkan cyst. Tapi apa yang saya dapat hehe Alhamdulillah dapat baby pulak. Suka suka. Ini babynya Nur Hana Athirah binti Mohd Hsanuddin 1 tahun 3 bulan.”

.

Ambil GLA Kerana Rasa Selamat

.

“Sebut pasal GLA ni pada mulanya saya terbaca untuk kecutkan cyst atau biji yang tumbuh dalam badan. Kebetulan ada biji kat salah satu susu saya. Tekad nak hilangkan tapi bukanlah hilang pula tapi mengecil Alhamdulillah.

Dan yang saya notice period saya selalu lintang pukang. Bila bulan ni awal, bulan depan kat hujung, then tengah.

Beberapa bulan sebelum tunang tu cepat-cepat ambil GLA. Alhamdulillah konsisten sepanjang bulan. Sebab tu bila dah kahwin tu bulan pertama dan kedua dah tahu waktu subur bila, senang nak ikut jadual kesuburan. Hasilnya tak sampai 2 bulan kahwin dah nampak hasilnya.

Alhamdulillah. Nak bersalin dah pun. Apa yang buat saya rasa selamat ialah kandungan GLA adalah asli, tak memudaratkan langsung, rasa pun manis je.”

.

Pregnant Selepas 4 Tahun Kahwin

.

“Saya ada dua testimoni GLA. Yang first adik saya sendiri masalah haid tak teratur. Atas izin Allah lepas ambil GLA haid teratur dan terus ambil set subur. After 4 years kahwin dia pregnant.”

.

20 Bulan Tak Period?

.

“Saya pertama kali guna GLA bulan 10/2012. Masa tu Humaira usia 21 bulan lebih kurang. Since nifas abis saya langsung tak datang period. Lebih kurang 20 bulan tak datang period tu, cuak rasa. Tu yang buat saya nak try GLA. Dengan harapan datang la period balik nanti/ Sebab saya plan bila Humaira dah 2 tahun, saya nak pregnant lagi kalau ada rezeki tu.

Saya memang takde ambil apa-apa kaedah perancang yang biasa disyorkan doktor/nurse.

Dah nak habis botl ketiga GLA saya makan baru la period saya muncul kembali. Masa tu lagi 2 hari Humaira nak genap usia 2 tahun. Lama sungguh nak tunggu teman baik ni tiba hihihi.

Bulan seterusnya period tak datang lagi. Saya ingat period saya masih ting tong. Masa tu dah stop GLA dah. Tanpa saya sedar rupanya saya pregnant. Tapi bukan rezeki saya, saya keguguran masa usia kandungan 15 minggu kerana masalah blighted ovum.

Lepas berpantang gugur tu period saya ting tong balik. Datang lama sangat sampai cecah 2 minggu. Tak pernah jadi gitu sebelum ni. Abis ting tong pun period lewat je. Tapi tak pernah meleret sampai 2 minggu. So saya decide nak start GLA balik dan juga B Complex untuk bekalan folic acid sebab masih berharap untuk pregnant lagi.

Kira-kira 2 bulan lepas gugur saya start balik GLA. Alhamdulillah Allah Maha Berkuaad, diizinkan saya pregnant lagi selepas 4 bulan dari keguguran tu. Kira-kira tak sempat habis botol kedua GLA saya la masa tu.

Sekarang si comel saya dah lahir bulan Mei lalu. InsyaaAllah akan kembali ber-GLA lagi bulan ni. Bukan untuk regnant lagi, tapi untuk nak glowingkan kulit pula hehe. Moga-moga usaha saya akan berhasil.”

.

Habis Sebotol GLA Terus Lekat Alhamdulillah

.

Sebelum ni ambil Shaklee untuk sihat je. First time ambik GLA dan B Complex sebab memang plan nak baby memandangkan yang sulung dah setahun setengah. Period memang tak teratur dan lepas kahwin pun setahun jugak baru mengandung yang sulung. So nak cuba aturkan period dulu. Alhamdulillah dengan izin Allah, tak habis sebotol GLA terus lekat. InsyaaAllah baby lahir nanti yang sulung umur 2 tahun 2 bulan hihihi.”

.

Period Teratur, Kulit Lembap & Cerah, Berjaya Hamil

.

“Testimoni pelanggan saya – period jadi lebih teratur dan tidak ada period pain. Tak perlu lagi mintak cuti sakit setiap bulan.

Kulit wajah yang kusam dan tak sekata menjadi lebih lembap dan cerah. Jeragat pun semakin pudar.

Berjaya hamil dengan GLA dan ESP. Alhamdulillah semua dengan izinNya.”

.

Sejarah 3 Kali Gugur, 2 Kali Cuci

.

“Customer Anna ni ada 2 orang anak dah. Bongsu 6 tahun. 3 kali gugur, 2 kali cuci. Lama betul nak hamil lepas tu. Decided ambil vitamin Shaklee. Lepas ambil GLA dan ESP, bulan tu jgak hamil sebab Anna dah kira sesiap waktu subur dia. Dan pada masa dia nak ambil tu memang kena dengan waktu subur terus consume GLA. Bulan depan period lewat, check positif. Sekarang 23 weeks dah. Baby sihat dan mama dia pun sihat. Siap rekemen jiran setaman yang kahwin tak dapat anak lagi.”

.

Positif Pregnant Lepas Anak Pertama Dah 6 Tahun

.

“Customer saya ada anak umur 6 tahun, usaha nak anak lagi tapi tak ada rezeki. Dia try usaha dengan GLA, konsisten makan setiap hari. Masuk bulan ketiga add on B Complex. 2 bulan lepas tu bagitahu saya positif pregnant.”

.

Period Celaru Lepas Bukak Implan

.

“Ada sorang kawan pakai implan untuk jarakkan anak. Anak dia dah 4 tahun, dan dia buka implan. Lepas buka, period dah celaru. Padahal normal aje sebelum ni. Sampai setahun tak lekat. Lepas makan GLA tak sampai sebotol Alhamdulillah pregnant. Sekarang dah 7 bulan mengandung anak ketiga. InsyaaAllah anak perempuan. Anak pertama dan kedua lelaki.”

.

Period Tetap, Senggugut Tiada, Cyst Hilang

.

“Saya pun ambil GLA habs 2 botol untuk kesuburan. Sebab saya merancang nak lahirkan anak kedua bulan yang sama dengan kakaknya. Bila makan GLA, period tetap dalam tempoh 4 bulan sebelum hamil. Takde senggugut lagi. Saya juga ada cyst masa hamil anak pertama lagi. Tapi Alhamdulillah anak saya lahir dalam bulan yang sama dan cyst saya juga hilang.”

.

Selepas Berhenti Makan Pil Perancang, Ambil GLA Untuk Betulkan Hormon

.

“Selama 6 tahun makan pil perancang haid keluar normal setiap bulan. Tapi sampai bila nak pil perancang kan? Risau pun ada juga kalau lama sangat makan pil perancang ni. Saya ambil keputusan untuk berhenti makan pil perancang bulan Mac 2014.

Setelah berhenti makan perancang, bulan April haid tak datang2 plak. Sebab hormon dah tak stabil. Saya ambil keputusan makan GLA dan Omega Guard untuk betulkan hormon. Syukur awal bulan Mei haid pun keluar, hati memang gembira.

Bulan Jun tak datang haid pula, adui gelisah pun ada. So saya teruskan makan GLA untuk stabilkan hormon. Smpai la bulan Julai, pun haid tak muncul2 juga.

Tujuan makan GLA semata-mata untuk betulkan hormon supaya haid keluar teratur. Tapi tak sangka plak 2 bulan tak datang haid tu rupa2nya saya dah ter-pregnant haha. Syukur kepada Tuhan.

Saya langsung tak rancang nak ada baby lagi. Almaklumlah anak dah 5 orang. Tapi Tuhan tu Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang. Saya terima rezeki yang diberi. Untungnya makan GLA ni.”

******

Sebotol GLA didatangkan dengan 60 biji sofgel dengan harga retail RM91.25 untuk pengambilan selama sebulan.

Zuriat merupakan salah satu rezeki yang menjadi rahsia Allah dan terletak di luar kuasa kita sebagai manusia yang lemah.

Tugas kita cumalah terus berusaha, istiqomah berdoa, dan bertawakkal kepada Yang Maha Esa.

Nak berusaha pula, ikhtiarlah dengan ilmu. Dapatkan info yang betul tentang apa yang nak diikhtiarkan itu (contoh produk kesihatan selamat atau tidak).

Kita mahukan yang terbaik, usahalah dengan yang terbaik sahaja.

Bila dah berusaha, selebihnya letakkan pengharapan hanya kepada Yang Maha Berkuasa dan Memberi Rezeki. =)

WHATSAPP AIN UNTUK ORDER DAN KONSULTASI LANJUT

.
Disclaimer : Produk ini ialah suplemen (makanan tambahan) yang melengkapkan nutrisi harian. Bukan bertujuan mendiagnos, merawat, mengubat, mencegah sesuatu penyakit. Soal zuriat ialah kerja Tuhan dan tugas kita cumalah berusaha dan berikhtiar. Testimoni-testimoni yang ada hanyalah testimoni peribadi. Kesan mungkin berbeza bergantung kepada individu.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat