Kebaikan ESP Shaklee adalah kerana ciri-ciri istimewa yang terdapat pada ESP.

Seperti nama penuhnya “Energizing Soy Protein“, ESP ialah suplemen protein lengkap diperbuat daripada soya nonGMO yang membekalkan tenaga berpanjangan.

Selepas saya amalkan ESP saya rasa kulit saya ni dah kurang jerawat naik.” (Zaziela)

Tadi lepas kelas singgah COD ESP pada regular customer kat Bangi. Sempat followup, ‘ok ke berat badan sekarang lepas consume ESP?’. Katanya ‘OK sangat. Dah turun 10kg! Tu yang order lagi 2 tong!‘”. (Aeinna)

Alhamdulillah. So far gastrik kurang even though saya just minum ESP je pagi. Then makan tengah hari pun dah lambat. Around 2-3 petang. And since sekarang ni tengah busy untuk final project, tidur 3-4 jam pun badan still lagi bertenaga. Dalam kelas tak mengantuk.” (Syafiqah)

Alhamdulillah bertenaga sampai ke petang. Sebelum ambil ESP tu mudah penat. Baby pun nampak macam best je menyusu sebab susu dah pekat. Sebelum ni selalu cair.” (Diana)

.

7 FAKTA ESP SHAKLEE

.

1# Sumber Soya Non-GMO

.

Diperbuat daripada soya nonGMO (non-genetically modified organism = tak diubah genetik = asli), menjadikan ESP Shaklee sumber protein berkualiti tinggi.

Kenapa soya?

  • sumber protein haiwan (contoh: ayam, ikan, daging) juga tinggi dengan lemak dan kolesterol yang membahayakan
  • sumber protein tumbuhan bebas kolesterol
  • Shaklee memilih soya kerana hanya soya sumber protein tumbuh-tumbuhan yang lengkap dengan asid amino ‘perlu’ seperti yang terdapat di dalam sumber haiwan

Protein soya juga membantu menurunkan kolesterol. Jumlah protein soya yang dicadangkan untuk menurunkan kolesterol ialah sebanyak 25g sehari.

Dan disebabkan diperbuat daripada soya juga, ESP Shaklee sangat sesuai diamalkan oleh mereka yang vegetarian.

.

2# Lengkap Dengan Kesemua Asid Amino ‘Perlu’

.

Asid amino ialah bahan binaan protein, terbahagi kepada asid amino ‘perlu’ (essential amino acids) dan ‘tak perlu’ (non-essential amino acids).

Asid amino ‘perlu’ tidak boleh dihasilkan oleh badan, jadi diperlukan dari pemakanan. Kekurangan walau satu asid amino ‘perlu’ ini boleh menjejaskan fungsi kimia dalam tubuh badan.

ESP Shaklee mempunyai Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) sebanyak 1.0, iaitu nilai tertinggi yang bersamaan dengan protein yang dibekalkan oleh sumber protein haiwan.

.

3# Indeks Glisemik Rendah

.

Makanan dengan indeks glisemik rendah melepaskan gula secara berperingkat. Ini memastikan paras gula dalam darah tidak naik mendadak. Dan ini juga memastikan anda mendapat tenaga dan rasa kenyang yang lebih lama.

Ciri ESP Shaklee ini sangat sesuai untuk pesakit kencing manis, untuk yang nak diet, bermasalah gastrik, atau nak berpuasa.

.

kebaikan esp shaklee

Garisan biru tua (ESP) menunjukkan paras gula darah yang tidak naik terlalu mendadak (seperti garisan merah โ€“ instant protein mix) atau terlalu rendah (seperti garisan biru muda โ€“ karbohidrat).

.

4# ESP Diproses Menggunakan Air Dengan Suhu Rendah

.

Soya untuk menghasilkan ESP diproses dengan air, bukan alkohol. Satunya alkohol itu haram. Dan keduanya, alkohol boleh memusnahkan kandungan isoflavone yang sangat bermanfaat untuk kesihatan.

Boleh rujuk entri Soya Menyebabkan Kanser, Mitos Atau Fakta? untuk info tentang isoflavones dan kanser payudara.

Dan seperti yang diberitahu tadi, protein sangat sensitif dengan suhu tinggi. Jadi, semasa pemprosesan, Shaklee menggunakan suhu rendah untuk mengekalkan keasliannya.

.

5# ESP Mempunyai 50% Keperluan Kalsium Harian

.

Setiap hidangan ESP sebanyak 3 sudu besar sehari, juga membekalkan 500mg kalsium untuk anda, untuk membantu pertumbuhan tulang yang kuat dan sihat.

.

6# Satu Canister 850g Dihasilkan Daripada 3kg Soya NonGMO Berkualiti Tinggi

.

Percaya atau tidak, yang Shaklee memerlukan 3kg soya nonGMO untuk menghasilkan satu tong 850gram ESP?

Ya, inilah kebenarannya.

Setiap hidangan ESP juga menyediakan:

  • 14g protein
  • 8g karbohidrat
  • 500mg kalsium

.

7# Bebas Laktosa, Asid Urik dan Kolesterol

.

Menjadikan ESP Shaklee sesuai untuk yang mengalami alahan susu (lactose intolerance), pesakit gout dan tinggi kolesterol.

kebaikan esp shaklee

Sumber makanan (bukan hanya soya) jenis GMO terbukti boleh membahayakan kesihatan. Jadilah pengguna yang bijak memilih.

.

10 KEBAIKAN ESP SHAKLEE

.

Disebabkan protein memainkan peranan penting dalam badan kita, Ain senaraikan top 10 kebaikan ESP Shaklee untuk anda:

  1. membekalkan tenaga berpanjangan
  2. membantu untuk kecantikan kulit (jerawat, parut, kulit kusam, jeragat)
  3. suplemen yang menyokong seseorang yang nak turunkan berat badan
  4. menyokong keperluan untuk yang nak naikkan berat badan
  5. suplemen cadangan untuk kesuburan
  6. termasuk dalam set prenatal (ibu hamil)
  7. termasuk dalam set berpantang dan menyusu
  8. suplemen cadangan untuk pesakit kencing manis
  9. memberi rasa kenyang lebih lama, jadi sangat sesuai untuk yang ada gastrik atau nak berpuasa
  10. suplemen untuk warga emas

.

HARGA ESP SHAKLEE?

.

Satu canister ESP 850gram didatangkan dengan harga retail RM161.25 untuk penggunaan selama sebulan.

Dos cadangan ialah sebanyak 3 sudu besar sehari, boleh dicampur dengan air kosong atau apa-apa minuman kegemaran (mengikut selera masing-masing). Yang penting jangan gunakan air panas kerana protein sangat sensitif dengan suhu tinggi.

Juga dicadangkan diambil pagi-pagi masa perut kosong. Kecuali untuk nak naikkan berat badan, boleh ambil selepas heavy meal.

Oh ya…

Nak harga lebih murah?

Joinlah ahli bersama Ain! Boleh klik Cara Jadi Ahli Shakleeย untuk info tentang steps mudah join ahli. ๐Ÿ˜‰

Anda dah consume ESP bertahun-tahun lamanya dan dah rasa sendiri kebaikan ESP Shaklee? Share pengalaman anda di ruangan komen untuk manfaat bersama. ๐Ÿ™‚

.

Info Lanjut Protein

.

Klik gambar in untuk order dan konsultasi lanjut.

Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan mendiagnos, merawat, mengubat, mencegah sesuatu penyakit. Pesakit yang mempunyai masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat doktor yang merawat terlebih dahulu.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat