Tak suka dengan rasa soya asli ESP (Energizing Soy Protein)? Rasa macam nak buang je ESP sebab tak tahu bila pula akan minumnya? Tunggu dulu, anda boleh cuba beberapa resepi ESP sedap di bawah.

resepi esp sedap

Resepi ESP Sedap yang pertama, rasanya paling popular dan paling mudah dibancuh. Cuma campurkan segelas susu segar perisa kegemaran korang dengan 3 sudu besar ESP. Kalau ada blender Ferrano, blend sampai berbuih-buih tu memang yummy creamy jadinya, lagi2 kalau minum sejuk-sejuk. Nyums.

.

resepi esp sedap

Penggemar avocado pula, boleh cuba resepi ESP sedap yang kedua ni. Cuma kisarkan 3 sudu besar ESP bersama secawan susu rendah lemak, secawan avocado dan secawan ais.

Avocado ialah antara buah tinggi antioksidan untuk melambatkan penuaan. Mengamalkan avocado juga mampu menguatkan sistem imunisasi badan .

.

resepi esp sedap

Kalau Ain, Ain lagi suka blend ESP dengan mangga kot. Barulah dapat rasa kesedapan buah mangga. Tapi terpulang kat korang ye.

Kalau anda merupakan ibu hamil yang sedang mengalami alahan mengandung, boleh cuba resepi ini untuk dapatkan ESP. Kerana buah mangga dikatakan mampu mengurangkan rasa mual dan loya, di samping kaya dengan vitamin C, asid folik dan zat besi yang baik untuk pertumbuhan janin,

.

resepi esp sedap

Wah smoothie kiwi dengan ESP mesti sedap minum sejuk-sejuk. Kisarkan 3 sudu besar ESP bersama secawan susu rendah lemak, secawan kiwi dan secawan ais.

Kalau korang pentingkan kecantikan kulit, pastikan rajin-rajin buat smoothie kiwi ni. Sebabnya, kiwi ialah buah yang kaya dengan antioksidan dan vitamin, yang baik untuk kesihatan kulit. Bila kulit sihat, pastilah akan jadi cantik secara automatik.

.

resepi esp sedap

Jika anda nak cuba campurkan ESP dengan strawberi, penambahan oat dapat memberi rasa lemak yang lebih lagi. Tak percaya cubalah.

.

resepi esp sedap

Haa, resepi ESP sedap ni sesuai sangat untuk ibu mengandung yang selalu kelaparan, ataupun mereka yang merancang untuk berpuasa. Sangat membantu memberi tenaga yang lebih berpanjangan jika diambil ketika sahur.

Satu lagi tips untuk resepi ini ialah rendamkan 3-5 biji kurma dalam air suam semalaman untuk melembutkan kurma. Keesokan paginya, lebih mudahlah kurma nak hancur apabila dikisar dengan ESP.

.

resepi esp sedap

Yang sukakan rasa manis-manis tu boleh cuba kisarkan ESP dengan biskut Oreo macam dalam resepi ESP sedap ni. Make sure jangan banyak-banyak sangat Oreo nya sebab biskut-biskut ini ada kandungan gulanya yang tersendiri. Ah sedapnya!

.

resepi esp sedap

Kombinasi campuran ESP dengan buah betik dan halia ni rasanya elok sangat untuk yang ada masalah sembelit dan perut berangin. Mesti lancar je ke toilet dan lepaskan angin kus kus lepas minum jus ni. Hehehe.

.

resepi esp sedap

Yang terakhir dalam koleksi resepi ESP sedap ni ialah campuran ESP dengan buah nenas. Erm, dapat bayangkan rasa smoothie masam-masam-manis bila tengok resepi ni. Alamak, dah teringin pula. Haha.

Macam mana, ada mana-mana resepi yang berkenan di hati? Atau anda ingin share resepi ESP kegemaran anda, boleh share sama-sama di ruangan komen.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat