Mengantuk ketika memandu sehingga anda terlelap tanpa disedari, walaupun cuma beberapa saat sahaja, boleh membahayakan nyawa anda jika terlibat dalam kemalangan. Keadaan yang dipanggil “microsleep” ini boleh berlaku bukan sahaja semasa memandu, tetapi di mana-mana pada bila-bila masa sahaja dan anda tidak dapat mengawalnya.

Punca utama ialah tidak mendapat tidur secukupnya, yang mana boleh terjadi disebabkan pelbagai faktor. Bacaan lanjut tentang microsleep, rujuk entri Cegah Kemalangan : Apa Itu Microsleep?

.

“Kalau jenis setiap kali akan mengantuk ketika memandu walaupun dah cukup tidur, macam mana pula?”

.

Ambillah Cinch Energizing Tea Mix Shaklee sebelum memulakan perjalanan anda.

Cinch Energizing Tea Mix berupaya meningkatkan tenaga secara semulajadi, memberi rasa yang nyaman. Ianya diperbuat daripada gabungan tiga warna teh : teh eksotik putih, merah dan hijau matcha.

Serbuk teh hijau matcha merupakan teh hijau gred tertinggi dari Jepun yang memiliki sifat antioksida yang tinggi. Ia merupakan penggalak tenaga dan metabolisma, serta mampu membakar kalori sehingga 4 kali ganda!

Tidak hairanlah mereka yang mengambil teh ini sebelum memulakan perjalanan jauh, rasa bertenaga lebih berpanjangan dan tidak rasa mengantuk langsung!

mengantuk ketika memandu

“Kami sekeluarga selalu balik kampung bertolak tengah malam. Sebelum bertolak, saya akan minum Cinch Tea. Mata tak mengantuk sepanjang perjalanan 6 ke 7 jam.” (FB: Amir Marzhuki)

.

mengantuk ketika memandu

“Cinch Tea the best. Saya drive seorang diri dari KL ke Penang, tak lemau langsung. Walhal sehari sebelum tu, dari pagi ke malam ulang alik Puncak Alam ke KL dan Sunway. Saya recommend juga Cinch Tea untuk student.” (FB: Raudhahrini Abdul Razak)

.

mengantuk ketika memandu

“Cinch Tea ni kalau untuk travel, segar mata nak drive. Nak sedap, letak lemon slice sekali. Kalau exercise, minum Cinch Tea. Berpeluh-peluh. Extra energy untuk bakar kalori.” (FB: Wanie Suhaimi)

.

Setiap hidangan Cinch Energizing Tea Mix ini menyediakan jumlah kalori yang sangat rendah, iaitu 5 kalori sahaja.

Harga runcit bagi sekotak Cinch Energizing Tea Mix ialah RM131.25 dan mengandungi 28 sachet yang mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

Cara bancuhan pula seringkas dengan segelas air kosong sahaja. Untuk rasa yang lebih sedap, boleh juga dicampur dengan Performance Drink Orange atau Lemon-lime, atau letakkan sahaja sehiris lemon untuk rasa masam manis yang enak.

Dapatkan Cinch Energizing Tea Mix sekarang untuk bekalan perjalanan jauh anda.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat