Rupa-rupanya nak kurus cara sihat dan selamat tak susah mana pun.

“Assalam Dr. Nak tanya, berat saya tak turun-turun. Rasa timbang sama ja 55kg. Nak buat macam mana ya? Malam tak makan. Hadoi risau jgak. Tapi baju rasa longgar. Seluar pun sama. Suplemen makan tiap-tiap hari.”

nak kurus cara sihat

Baru sebulan amalkan pemakanan mengikut meal plan detox Shaklee dan konsisten pengambilan suplemen, dah dapat feedback best dari customer sorang ni. =)

.

Kenapa berat badan tak berubah tapi pakaian dirasakan lebih longgar?

Begini. Selain bendalir badan dan organ-organ dalaman, berat badan juga ditentukan oleh otot dan lemak.

Masa customer ni beritahu pasal ni, apa yang terlintas dalam kepala Ain ialah komposisi otot customer ni mungkin dah jadi lebih banyak daripada sebelum itu.

Otot adalah lebih berat berbanding lemak kan?

Jadi bila berdiet dengan cara yang betul, lemak hilang tetapi bukan otot. Boleh baca lebih lanjut di entri Cara Mudah Kekalkan Bentuk Badan Cantik.

nak kurus cara sihat

Akak ni kata ukuran pinggang dah berkurang dari 32 kepada 29. Dah kurang 3 inci! Alhamdulillah.

.

Kehilangan inci tanpa atau dengan minima penurunan berat badan bukanlah petanda diet anda tidak berjaya. Tetapi ianya adalah satu petanda yang anda telah berjaya menurunkan berat badan secara sihat dan selamat.

Otot dalam badan bertanggungjawab untuk proses metabolisma tubuh supaya terus mampu membakar lemak badan.Semakin banyak otot sudah tentulah meningkat jugak keupayaan untuk membakar lebih lemak lagi. Kita mestilah nak kurus tanpa perlu risaukan kesan ‘rebound’ kan? Jadi, inilah caranya!

.

Bagaimana nak tingkatkan komposisi otot?

Mudah sahaja. Iaitu dengan hanya melakukan senaman berkala secara konsisten. Nak buat senaman apa, berapa lama sehari atau seminggu, boleh rujuk entri Ain sebelum ni bertajuk 4 Jenis Senaman Untuk Kesihatan Optimum.

Anda juga digalakkan mengambil Cinch Shake yang kaya dengan leucine. Leucine ialah zat yang membantu mengekalkan otot semasa pembakaran lemak. Baca juga entri Diet Yoyo : Adakah Anda Salah Seorang? untuk lebih memahami tentang ini.

.

Bagaimana nak tahu yang detox anda berjaya?

Proses detoksifikasi bertujuan menyingkirkan toksin berlebihan dan mengoptimumkan sistem detoksifikasi semulajadi badan. Amnya, detox memberi 8 manfaat berikut:

  1. Membantu menurunkan berat badan berlebihan secara sihat dan selamat
  2. Melegakan kembung perut, ketidakhadaman dan masalah sembelit
  3. Meningkatkan tenaga
  4. Menangani masalah ‘ketagihan’ seperti makanan manis dan minuman berkafein yang melampau
  5. Menyokong kesihatan kulit
  6. Mengurangkan tekanan
  7. Menguatkan sistem imun badan
  8. Memperbaiki kualiti tidur

.

Jadi, detox anda dikatakan ‘berjaya’ jika anda berjaya merasai mana-mana manfaat di atas. =)

.

Kenapa Set Jom Detox Shaklee?

  • Merupakan rangkaian makanan tambahan yang menyokong keseluruhan sistem detoksifikasi semulajadi badan
    • Cinch Shake : “meal replacement” yang tinggi nutrisi tetapi rendah kalori
    • Peppermint GingerPlus : melegakan “angin” dan ketidakhadaman yang boleh terjadi di peringkat awal detox anda terutamanya
    • Alfalfa Complex : mengalkalikan darah, dikenali sebagai “Father of All Foods” dengan nutrisi tanah yang tak tercapai oleh tumbuhan berakar tunjang lain
    • Herblax : melancarkan pencernaan dan menyokong kesihatan usus
    • DTX Complex : menyokong kesihatan hati yang merupakan salah satu organ detox penting
  • Selamat diambil untuk jangka masa panjang : Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun. Landmark Study
  • Sumber semulajadi dan bukan GMO, diiktiraf melalui Identity Preserved Program (IPP) yang menjamin keaslian produk Shaklee dari proses penanaman benih lagi.
  • Bebas gluten
  • Mudah disedia dan diambil (dalam bentuk serbuk untuk dibancuh dan tablet yang mudah ditelan)
  • Harga berpatutan dan lebih dari berbaloi

.

Harga promosi RM465 untuk satu Set Jom Detox ialah sehingga 30 November 2019 sahaja. Anda yang nak kurus cara sihat, cepat-cepat grab sebelum terlambat.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat