Polifenol merupakan kumpulan bahan semulajadi yang dijumpai di dalam tumbuh-tumbuhan dan buah-buahan yang memberi warna di samping melindungi daripada penyakit. Ianya memainkan peranan penting untuk mengekalkan kesihatan, melindungi sel dari kerosakan oleh radikal bebas termasuklah mengekalkan paras gulu darah yang sihat.

Paras gula darah bergantung kepada apa dan bagaimana anda makan serta kebolehan badan menghasil dan menggunakan insulin. Jika gula dalam darah berada pada paras normal, maka kuranglah risiko anda untuk mengalami masalah metabolic syndrome termasuklah kencing manis.

Kajian klinikal mencadangkan polifenol membantu mengawal paras gula darah normal dengan cara berikut:

  • mengawal selia penyerapan gula (1, 2)
  • meningkatkan sensitiviti insulin (3)
  • menrangsang penghasilan insulin lebih awal (4, 5)
  • memperbaiki pemecahan gula kepada (5, 6)

.

suplemen kencing manis

Tahukah anda, kes kencing manis semakin meningkat dengan drastik dari tahun ke tahun? Dan Malaysia juga merupakan negara yang mempunyai paling ramai orang gemuk di Asia!

.

Suplemen Kencing Manis Bukan Ubat!

Pesakit disarankan mendapat nasihat doktor yang merawat sebelum memulakan apa-apa suplemen.

“Semua dah tahu kot suplemen polifenol untuk mak saya hari tu. Sungguh terkejut sebab lama dah mak saya ada diabetes dan tak pernah turun sampai belas-belas. Tapi selepas amalkan suplemen tu tak sangka dari 29 sampai 11. Cuma kena ambil ubat jugakla. Jangan skit ubat pulak. Dan lagi best, mak saya naik basika. Dah lama dah dia tak naik baskal dari umur saya 10 tahun kot. Sekarang saya dah 28 tahun. Almost 18 tahun tak naik basikal. Haha. Serius terkejut. Dia jadi energetic. Ni nak bagi mak mertua dan husband plak.” (Nini Kopiah Kait)

“Saya bagi mak saya suplemen polifenol. Dah masuk 2 botol. Sebelum ni mak paling risau bacaan blood sugar dan kolesterol dia. Now, bacaan dah normal since first bottle lagi. Sebab tu saya terus bekalkan mak dengan suplemen tu. Semoga kesihatan mak terus baik dan mudah beribadat.” (Nurul Aiman)

.

suplemen kencing manis

Klik HUBUNGI SAYA untuk konsultasi lanjut tentang suplemen kencing manis.