Kalau anda dah cuba macam-macam dan tercari-cari produk hilangkan parut jerawat yang berkesan, and perlu baca entri ini sampai habis. Kali ini ialah kisah benar saya sendiri yang berbulan lamanya alami breakout jerawat yang nonstop. Stress!

Kisahnya beegini.

Beberapa minggu di awal PKP, muka saya mula dinaiki jerawat. Belum kecut yang itu lagi, naik lagi satu yang lain. Baru nak kecut semua di bahagian dahi, ‘diserang’ pula bahagian pipi kanan dan kemudian kiri.

Dan bila kat pipi dah kecut, ingatkan dah berakhirlah breakout ni (sebab macam semua area muka dah kena). Tapi rupa-rupanya tak. Diserang kembali bahagian dahi yang parut-parut pun belum hilang betul lagi.

Masa tu, muka dah penuh parut-parut hitam yang banyak. Sampai bila jumpa family, depa tenung muka dan tegur, “Awat muka penuh dengan semua ni?”

Huaaaa!!! Stress wei!

breakout jerawat teruk

.

Tak Faham Kenapa Jadi Breakout Jerawat Teruk, Padahal Dah Memang Sedia Amalkan Produk Shaklee Bertahun-tahun Lamanya

.

Bila dah jadi macam ni, saya pun ikhtiarlah cuci muka lebih lama dari biasa, guna produk YOUTH lebih dari biasa (toner, night cream semua tu la).

Vitamin-vitamin yang baik untuk kesihatan kulit pun saya ambil lebih dari biasa  walaupun sejak PKP ni stok sangat terhad seluruh Malaysia (Alhamdulillah dah semakin beransur kembali seperti biasa sekarang).

Dalam 2-3 hari lepas lebihkan pengambilan vitamin, nampak macam surut sikit jerawat yang naik. Alhamdulillah syukur rasanya.

Tapi, seakan-akan ‘musuh’ yang semakin kuat, muka saya diserang kembali. Arrgghhh!!!

Saya syak, semuanya disebabkan covid19 ni. Kan most of the time diwajibkan pakai mask. Lai-lagi saya bekerja di klinik, lagi la memang tutup muka dengan mask je manjang. Huuu.

breakout jerawat teruk

Dalam gambar tak berapa obvious. Hakikatnya…huaaaa!!!

.

‘Tumpang’ ResV Encik Suami Sebab Ramai Bagi Feedback Ianya Produk Hilangkan Parut Jerawat Yang Baik

.

Kebetulan, pada suatu hari tu saya belikan ResV untuk encik suami makan. Risau pula dengan keputusan darah beliau yang kolesterol dah naik semula. Bukan sikit-sikit naiknya. Jadi, isterinya ni pun runsing memikirkan risiko masalah kardiovaskular dan sebagainya.

Nak suruh detox cara Shaklee macam sebelum ni, kekangan masa pula untuk sediakan makanan awal-awal pagi (suami keluar kerja dalam pukul 6.30 pagi, pukul berapa plak aku nak bangun memasak?).

Jadinya, cuma boleh nasihat tentang pilihan jenis makanan kat kedai, kurangkan air manis, lebihkan air kosong dan ambil ResV hari-hari sebagai protection.

In short, ResV ni diperbuat dari bahan-bahan yang dipanggil “superfoods” yang mempunyai kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol pula ialah sejenis antioksidan yang berfungsi melindungi sel dari kerosakan oleh radikal bebas. Refer entri Tentang ResV ni untuk bacaan lanjut tentang produk.

Jadilah tu. At least, ada juga ikhtiar daripada tiada apa langsung.

Jadi, sebab dah geram sangat dengan jerawat teruk kat muka ni, saya mula ambil ResV setiap malam sebelum tidur. Elok sangat untuk bantu pembaikan dan pemulihan sel-sel tubuh (termasuk sel kulit) semasa tiur.

Kebetulan juga pergelangan tangan saya terkena kuali panas dan melecur tahap kedua (nampak isi dalam sebab kulit luar dan hilang). Mestilah nak luka sembuh cepat sebab setiap hari pun perlu gunakan tangan untuk jaga anak-anak dan bekerja. Alang-alang tu kita cuba ikhtiar ‘repair‘ semua sekali.

breakout jerawat teruk

.

Tak Sangka Kesan Menakjubkan ResV Terhadap Jerawat Teruk Saya Dalam 3 Hari Saja!

.

Bila dah berbulan-bulan bermasalah macam ni, tidaklah saya expect untuk jerawat kecut dan parut pudar dalam sekelip mata.

Tapi sungguh tak sangka, seawal hari ketiga ambil ResV saja saya sudah rasakan perbezaan luar biasa pada kulit wajah:

  • Kulit lebih glowing dan lembap
  • Jerawat mula kecut (yang baru muncul tak jadi membesar)
  • Parut hitam pudar dengan sangat cepat, like seriously yes!

.

Luka melecur di tangan saya pun menunjukkan perubahan positif yang menggembirakan.

Cepatnya kesan ResV. Padanlah dengan U.S.P (unique selling point) produk yang diperbuat dari superfoods yang kaya dengan polifenol, ada kajian klinikal dan berpaten. Rasa lebih dari berbaloi sebab pilih untuk ikhtiar dengan ResV.

breakout jerawat teruk

Ni saya ada buat video untuk FB & IG stories. =)

.

Saranan Saya Kalau Anda Tercari Produk Hilangkan Parut Jerawat Yang Selamat dan Berkesan

.

Yang dah berkurun lamanya ada masalah breakout jerawat teruk dan parut yang susah nak hilang, dah cuba macam-macam tak jadi apa, give ResV a try. InsyaaAllah ianya produk hilangkan parut jerawat terbaik anda yang takkan mengecewakan.

Beli dari pengedar sah yang berniaga mengikut undang-undang ya. Jangan biar harga murah (di bawah harga ahli) mengaburi mata anda.

Ramai orang dapat barang yang sudah hampir dengan tarikh luput dan yang dah rosak tau bila beli dari sumber yang salah. Dari segi P&R Shaklee, jualan Shaklee di mana-mana laman E-commerce adalah dilarang keras sama sekali.

Lagipun, dengan sebotol ResV saja anda terus layak dapat keahlian percuma. Kalau perlu pos pun, Shaklee tanggung kos pos walaupun hanya sebotol ResV.

Produk yang bagus anda boleh dapat dengan harga yang menjimatkan, keahlian dan pos juga percuma, silap haribulan kalau melepasi syarat minima anda dapat cashback dari Shaklee juga. Buat pilihan bijak.

.

resv shaklee

Wsap Ain untuk konsultasi dan order. 016-4214704

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Categories

WhatsApp chat