skincare untuk jeragat

Bila dah masuk usia 30an ni akan muncullah tanda-tanda nak ada jeragat. Ada juga yang dah ada jeragat seawal usia 20an lagi!

Ada jeragat bukan sahaja mengganggu penampilan wajah, sebab tepek apa pun mostly akan nampak juga jeragat tu. Lagi merunsingkan bila makin hari makin banyak pula jeragatnya! Arrgghhh, stress!!!

Nak hapuskan jeragat, kena tahu dahulu apakah punca jeragat.

Jeragat merupakan tompokan coklat yang lebih gelap dari warna kulit asal kita, yang lebih jelas kelihatan apabila berada di bawah sinar matahari.

Punca utama jeragat ialah faktor genetik dan terdedah kepada sinar ultraviolet berlebihan.

Sinar ultraviolet yang diserap oleh kulit akan menggalakkan penghasilan melanin (yang memberi warna kepada kulit) oleh melanocytes (sel yang menghasilkan warna kulit).

Jadi, untuk mengurangkan dan menangani masalah jeragat, pastikan skincare anda berupaya mencerahkan jeragat sedia ada, dan melindungi dari kerosakan oleh sinar ultraviolet.

Dengan skincare Youth, anda dah boleh katakan “bye2” kepada jeragat.

Youth diformulasi daripada bahan-bahan yang bertindak ke atas pelbagai faktor penuaan :

  • Lotus japonicus mengaktifkan protein keremajaan yang penting untuk penjanaan semula sel bagi menghasilkan lebih kolagen, elastin dan fibrilin
  • Ekstrak Stem Sel Epal mengaktif dan mempercepatkan pembaharuan sel kulit
  • Vital Repair Complex memberi nutrien anti-oksida dan vitamin-vitamin penting untuk menghalang radikal bebas yang merosakkan kulit dan menggalakkan tumbesaran sel sihat
  • Anggur Muscadine memperbaiki dan melindungi DNA sel kulit
  • dan Ekstrak Schisandra Chinensis menyokong struktur kulit muda

.

Tambahan pula, Youth adalah 100% berasaskan tumbuhan dan bebas bahan kimia yang boleh dipersoalkan. Terbukti selamat dan berkesan berdasarkan ujian klinikal (Skin Age Index Test).

.

Sedikit Info Penting Tentang Serum dan Moisturizer Youth

.

Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif. Bermakna ianya mampu memperbaharui sel kulit pada kadar 10 kali ganda lebih cepat!

Moisturizer Youth pula dihasilkan khas dengan SPF50 untuk orang Malaysia sahaja (asalnya dengan SPF30 untuk pengguna US). Ini kerana telah dikaji yang purata indeks UV sepanjang tahun di Malaysia berada pada tahap tinggi. Jadi memerlukan SPF yang lebih tinggi untuk perlindungan berkesan.

.

Antara Mereka Yang Menggunakan Skincare Untuk Jeragat Youth…

.

testimoni youth shaklee

Ng Hooi Hooi, 50an mengalami masalah mata sembab, jeragat yang telah lebih 20 tahun di pipi, dan kulit kendur. Selepas menggunakan Youth hampir sebulan, tiada lagi mata sembab, jeragat 20 tahun lebih tadi makin pudar! Kuit muka pun nampak tegang dan naik!

.

testimoni youth shaklee

Skincare untuk jeragat – buat pilihan bijak. =)

.

youth shaklee skincare

(BB Cream belum masuk Malaysia lagi ya)

.youth shaklee skincare

.

Harga retail Youth mengikut Set adalah seperti berikut:

  • Starter Set (cleanser, toner, moisturizer, night cream) RM850
  • Renew & Maintain Set (semua dalam Starter Set + serum) RM1010
  • Intensive Treatment Set (semua dalam Starter Set + serum + radiance C+E) RM1340

.

Postage adalah PERCUMA bagi setiap set Youth (lebih RM600 layak postage PERCUMA).

Shaklee mencadangkan penggunaan setiap produk dalam rangkaian Youth adalah selama 2 bulan. Tapi, rata-rata pengguna Youth mengambil masa lebih dari 2 bulan untuk menghabiskan setiap produk. =)

.

Grab Cepat Sebelum Menyesal!

.

Dapatkan Starter Set Youth dengan DISKAUN 5% pada 2 hari promosi khas sempena Shaklee National Conference, iaitu pada 7 dan 8 Julai (Sabtu & Ahad) 2018 sahaja!

Pembelian Renew & Maintain Set dan Intensive Treatment pula, layak beg Youth cun berwarna biru ini secara PERCUMA. Sehingga 31 Julai 2018 sahaja DAN selagi stok masih ada. =)

Nak kulit cantik secara semulajadi dan sihat, takkan itu pun nak berkira?

.

skincare untuk jeragat

Klik gambar ini untuk grab promosi Youth.

.

Bagaimana pula dengan suplemen untuk jeragat untuk merawat dari dalam?

Rujuk entri Suplemen Untuk Menghilangkan Jeragat untuk bacaan lanjut.