suplemen untuk pesakit gastrik

Anda salah seorang penderita gastrik yang selalu mengalami masalah pedih perut semasa berpuasa? Tahukah anda, Shaklee ada suplemen untuk pesakit gastrik yang dapat menyokong anda berpuasa tanpa serangan gastrik?

ESP Shaklee mempunyai indeks glisemik serendah 39 sahaja. Sumber makanan dengan indeks glisemik rendah membantu mengekalkan paras gula darah yang stabil, memberi rasa kenyang yang lebih lama, jadi adalah baik untuk penghidap gastrik yang ‘sensitif’ dengan jenis makanan terutamanya kalau lewat makan sikit.

Baca lebih lanjut tentang Indeks Glisemik dalam entri Tips Penjagaan Makanan Untuk Kurus.

.

Apa Kata Mereka Yang Telah Mengamalkan ESP Sebagai Suplemen Untuk Pesakit Gastrik?

.

“Saya suka ESP. Gastrik teruk saya dah hilang. Susu badan pekat. Anak tak mengempeng. Tak perlu bangun malam setiap sejam untuk susukan anak. Anak cuma bangun sekali je. Lega mak boleh lena tidur…”(Juliza Sarif)

.

ESP terbukti baik sebagai suplemen untuk pesakit gastrik.

“Saya suka sebab gastrik tiada lagi“(Esther Lize Ashtar)

.

“Alhamdulillah. Mak saya ada gastrik teruk. Perlu makan sekurang-kurangnya 2 jam sekali. Sampaikan kalau travel pergi ke mana-mana kena standby roti, nasi, benda yang boleh mengenyangkan. Saya cuba test bagi minum ESP. Disebabkan mak tak reti minum soya dan tak pernah minum soya, saya suggest campurkan dengan Milo. Alhamdulillah boleh masuk tekak dia. Nak sihat kan, kena telan juga. Nak dijadikan cerita, mak ambil ESP sebulan sebelum puasa. Selama sebulan puasa, mak dapat puasa penuh. Sampai sekarang mak masih consume ESP. Nampak lebih bertenaga sebab mak meniaga. Kulit lebih sihat.”

.

suplemen untuk pesakit gastrik

“Wawa dulu ada pengalaman gastrik teruk sampai pengsan. Ni waktu zaman belajar tahun 2010/2011. Tak boleh lapar langsung, tak boleh kenyang langsung. Alih-alih badan yang kurus kering sebab makan cukup syarat. Kat rumah memang prepare ubat gastrik dalam peti ais. Sampai macam kalih dah. Dulu tak suka makan ubat tu sebab rasa macam ubat gigi kan. Lepas jumpa ESP tahun 2014, Wawa makan ESP tak henti sampai sekarang. Alhamdulillah, belum pernah kena gastrik lagi. Ubat pun dah lama tak jumpa. Alhamdulillah, Shaklee effect pada Wawa.” (Puan Wawa)

.

Jadi bagi anda yang selalu kena serangan gastrik terutamanya masa berpuasa ni, cepat-cepat dapatkan ESP dari Ain. Satu tong 850 gram dijual dengan harga runcit RM161.25 untuk kegunaan selama sebulan. Daftarlah sebagai ahli untuk lebih penjimatan.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah Sarawak

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat