Nutriferon Shaklee Harga dan Keistimewaan

Nutriferon Shaklee Harga dan Keistimewaan

Nutriferon Shaklee Harga dan Keistimewaan

Merupakan revolusi dalam dunia sains sistem imun, Nutriferon Shaklee terdiri daripada ramuan fitonutrien, mineral dan ekstrak tumbuh-tumbuhan berpaten yang terbukti secara klinikal.

Formula berpaten eksklusifnya membekalkan perlindungan imun harian pada tahap tertinggi.

Nutriferon Shaklee merupakan satu-satunya suplemen interferon yang dicipta oleh Dr. Yasuhiko Kojima selepas kajian selama 40 tahun. Bersama-sama para pengkaji yang lain, mereka telah melakukan saringan dan ujian terhadap lebih 200 herba yang berbeza.

Akhirnya, terciptalah Nutriferon dengan ramuan proprietari ekstrak semulajadi, terdiri daripada biji labu, bunga safflower, biji plantago, bunga Japanese honeysuckle. Formulasi istimewa Nutriferon ini hanya boleh didapati eksklusif dari Shaklee sahaja.

nutriferon shaklee harga

.

INTERFERON MENGAKTIFKAN SISTEM PERTAHANAN ANDA

.

Setiap hari, badan kita tidak putus-putus ‘diserang’ oleh patogen dan kuman berbahaya dari persekitaran.

Ya. Sistem imun badan kita berfungsi untuk melindungi kita. Tetapi, pemakanan tidak seimbang dengan nurisi, stress, pencemaran dan keletihan dengan tugas harian melemahkan fungsi pertahanan ini.

.

Apa Itu Interferon?

Interferon ialah pengaktif kritikal sistem imun kita.

Ia mengawalselia tindakbalas sistem imun terhadap virus, kuman dan bahan-bahan asing lain yang cuba menembusi lapisan pertahanan tubuh.

Ia juga membantu memberi perlindungan terhadap pelbagai kuman berbahaya yang merupakan punca penyakit-penyakit berjangkit.

Menggalakkan penghasilan interferon di dalam tubuh adalah penting untuk memastikan sistem pertahanan dapat berfungsi dengan optimum.

Oleh kerana itu, Dr. Yasuhiko Kojima, pakar imun terkenal dunia yang menjumpai interferon pada tahun 1954 telah menghasilkan ramuan unik ekstrak tumbuhan semulajadi lalu menghasilkan Nutriferon.

Kajian membuktikan, seawal tiga hari pengambilan Nutriferon sudah mampu meningkatkan potensi sistem imun badan kepada yang lebih baik, dan bermanfaat bagi pesakit hepatitis C kronik. (Sumber 1, 2, 3)

  • meningkatkan penghasilan interferon semulajadi
  • mengaktifkan sistem pertahanan semulajadi badan dengan cepat
  • menggerakkan pasukan “cari-dan-musnah” sistem pertahanan badan

.

nutriferon shaklee harga

Nutriferon Shaklee harga berpatutan dengan kualitinya.

.

Siapa Perlukan Nutriferon?

Nutriferon diperlukan oleh semua yang berumur lebih 12 tahun yang mempunyai kehidupan yang sibuk, cara hidup penuh tekanan yang mana semua ini mengancam sistem imun badan.

Juga diperlukan oleh mereka yang mahu mengoptimumkan respon imun terhadap bahan pencemar semulajadi dan patogen dari persekitaran yang tidak boleh dilihat dengan mata kasar.

Bagi orang dewasa, saranan pengambilan ialah sebanyak satu sachet setiap hari selepas makan. Cuma larutkan serbuk Nutriferon di dalam secawan air sejuk atau panas dan mengambilnya. Ada juga yang menggemari untuk mengambilnya begitu sahaja.

.

Apa Kata Mereka Yang Mengamalkan Nutriferon?

.

Nutriferon, kalau nak cerita, selepas Vivix, dia la yang memberi impak kesihatan besar pada kami. Vivix – asbab baik denggi masa pregnant 8 bulan. Nutriferon – asbab si kecil gegerl dah kurang masuk wad. Dari 3-4 bulan sekali mesti masuk wad, tapi selepas umur setahun, bagi makan Nutriferon sendiri, 8 bulan dah tak masuk wad. Batuk or demam datang pun tak kerap. Walaupun masih ada.” (Puan Yat Hayati)

.

Kak Pia makan Nutriferon masa sakit. Pengalaman masa diri sendiri kena HFMD. Beberapa bulan kemudian anak pula kena HFMD. Bagi makan Nutriferon juga. Alhamdulillah asbab makan Nutriferon badan tak demam. Dalam 4 hari dah ok. Bintik-bintik dan sakit badan dah hilang. Sakitnya tak berlanjutan. Ulser kat mulut pun seakan terbantut. Keluar sedikit sahaja.“(Puan Tengku Sofia)

.

Syida makan Nutriferon time denggi. Alhamdulillah tak warded sebab platelet atas 150. Lagipun pilih duk rumah sebab menyusu. Tapi setiap hari gi emergency bertapa 4 jam untuk ambil darah masuk air. Platelet atas 150 pun macam sakit sangat dah. Tak tau la orang platelet 3 je time denggi tu rasa macam mana.”(Puan Nurul Syahida)

.

Nutriferon Shaklee : Harga Runcit

.

Dapatkan Nutriferon Shaklee sekarang juga. Dijual dengan harga runcit RM181.25 sekotak yang mengandungi 30 sachet untuk menguatkan sistem imun seisi keluarga. Penjimatan LEBIH lagi bagi ahli berdaftar.

DISCLAIMER: Produk ini BUKAN bertujuan mendiagnos, merawat, mengubat atau mencegah sesuatu penyakit. Tiada kajian dijalankan ke atas kanak-kanak, ibu mengandung dan menyusu (pengambilan atas risiko sendiri).

Baca juga entri Cara Meningkatkan Sistem Imun Badan untuk info detail tentang nutrisi-nutrisi yang diperlukan untuk membina sistem imun yang kuat.

nutriferon shaklee harga

Nutriferon Shaklee Harga Runcit RM181.25 sekotak (30 sachet)

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
CDO Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Vitamin Budak Kegemaran Anak-anak

Vitamin Budak Kegemaran Anak-anak

Sedang mencari vitamin budak yang sesuai untuk anak yang makan tak menentu? Tak tahulah apa yang masuk dalam perut mereka hari-hari sampai naik risau dibuatnya?

Kanak-kanak ialah fasa tumbesaran dan perkembangan otak yang memerlukan nutrisi harian secukupnya. Kekurangan nutrisi boleh memberi impak negatif terhadap anak-anak.

Antaranya:

  • masalah makan memilih (picky eater)
  • berat badan susah naik atau terlalu gemuk dan obes
  • kerap sakit sehingga terganggu pertumbuhan
  • bila tak sihat pula, ambil masa yang lama untuk kembali sihat
  • sangat mudah berjangkit dengan orang lain yang tidak sihat
  • ada masalah pencernaan dan sembelit
  • dan ain-lain lagi.

.

Kenapa Meal Shakes Vitamin Budak Yang Baik Untuk Anak-anak?

.

  1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan anak-anak.
  2. Diperkaya dengan protein dan 9 asid amino ‘perlu’ (tidak boleh dihasilkan badan dan diperlukan dari diet) untuk menyokong pertumbuhan anak-anak.
  3. Juga diperkaya dengan kalsium untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat, serta kaya dengan serat yang membantu pencernaan yang baik.
  4. Setiap hidangan Meal Shakes yang dibancuh dengan susu rendah lemak membekalkan 240kcal tenaga.
  5. Mempunyai kandungan lemak dan indeks glisemik yang rendah, jadi sangat sesuai untuk membantu membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang yang lebih berpanjangan untuk anak-anak terutamanya yang bermasalah berat badan berlebihan dan obes.

.

Apa Kata Ibu Bapa Yang Dah Beri Meal Shakes Kepada Anak Mereka?

.

“Salam semua. Rasanya belum terlambat untuk saya kongsi bersama anda semua. Hari ni saya nak kongsi tentang Meal Shakes. Alhamdulillah setelah sebulan menggunakan Meal Shakes, anak saya jarang dijangkiti selesema, batuk dan demam. Boleh dikatakan setiap bulan mesti anak saya akan sakit. Setiap kali pergi check-up mesti nurse akan kata anak saya antibodi tak kuat.

Sebenarnya, Meal Shakes adalah produk yang keempat saya guna untuk anak saya. Sebelum ni macam-macam yang saya guna tapi tak jalan. Tapi setelah diperkenalkan oleh Mommy Farah Shaklee, saya nekad untuk mencuba. Dan sekarang hasilnya memang amat memuaskan hati. Meal Shakes memang terbaik. Cubalah Meal Shakes bagi yang belum cuba. Tak rugi anda mencuba untuk kesihatan anak anda.”

.

“Nak kasi testimoni anak. Adam almost dah consume Meal Shakes around 2 minggu lebih. Minggu first tak ada apa progress. Masuk minggu kedua saya dah mula perasan, selesema Adam makin lama makin tak ada. Sekarang memang dah tak ada langsung. Batuk pun dah baik, cuma kadang-kadang je dia batuk sikit-sikit.

Then, yang paling saya suka time makan. Selera dia makin bertambah. Dulu nak habiskan 90ml susu pun susah. Dah setahun tapi masih minum 90ml jer sedangkan budak-budak lain seusia dia minum around 180ml and more lagi. Once, dah pernah susu 120ml habis, bubur semangkuk habis, then puding 4 ketul. Semalam dah makan bubur habis semangkuk. Then, continue telur goreng mata sebiji. Ditambah lagi susu 120ml 2 kali sebelum tidur.

My parents and parents in-law ada cakap, my son badan nampak berisi sikit berbanding dulu. Alhamdulillah. Saya akan teruskan lagi sampai dia besar.”

.

Meal Shakes Juga Membantu Masalah Sembelit Kanak-kanak Kerana Diperkaya Dengan Serat

.

“So far, dia minum Meal Shakes, saya campurkan dalam susu. Tapi lama sikitlah dia minum sebab lain rasa agaknya. Alhamdulillah dah tak sembelit lagi. Dah lawas dah. Tapi cair sikit kadang-kadang.”

.

“Salam Aimi. Saya nak bagitau sembelit anak saya dah ok dah. Alhamdulillah sekarang ni pagi-pagi dia dah membuang. Dah tak sekeras macam selalu, tak sedikit macam dulu. Sekarang ni boleh dikatakan penuh jugalah pampers dia. Thank you banyak-banyak.”

.

Harga runcit untuk satu tong Meal Shakes 544gram ialah RM120. Dan sudah pasti harga ahli lebih menjimatkan.

Selain Meal Shakes, kita juga mempunyai Vitalea for Children (multivitamin) dan Chewable C Plus (vitamin C) yang diformulasi khas untuk kanak-kanak.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak