Produk Untuk Kulit Kering, Cari Mana-mana 13 Bahan Ini

Produk Untuk Kulit Kering, Cari Mana-mana 13 Bahan Ini

Pemilihan produk untuk kulit kering pastinya sesuatu yang dititik beratkan buat anda yang mempunyai kulit (masalah) jenis ini. Jika tersilap membuat pilihan dikhuatiri boleh mengakibatkan kulit anda menjadi lebih kering, lebih mengelupas dan ianya mestilah memedihkan!

Anda yang mempunyai kulit kering juga lebih cenderung untuk mempunyai garisan halus dan kedutan lebih cepat berbanding mereka yang berkulit berminyak, kombinasi atau normal. Jadi, pemilihan produk penjagaan kulit amat penting supaya tidaklah anda akan tampak jauh lebih tua dari usia.

produk untuk kulit kering

Tidak tahu kulit anda jenis yang bagaimana? Bacalah entri Cara Tentukan Jenis Kulit Muka Anda ini.

.

1# ASID HIALURONIK (HYALURONIC ACID)

Ianya merupakan bahan yang secara semulajadinya terdapat di dalam kulit kita. Asid hialuronik berupaya memegang 1000 kali ganda beratnya di dalam air, jadi merupakan penghidrat yang sangat powerful! Sebab itulah asid hialuronik sangat popular digunakan di dalam kebanyakan losyen dan pelembap kulit.

.

2# ASID LAKTIK (LACTIC ACID)

Asid laktik ialah sejenis AHA (alpha-hydroxy acid) yang berfungsi menanggalkan sel kulit mati dari permukaan luar kulit.

Selain dari itu, asid laktik juga merupakan “humectant“, iaitu bahan yang berupaya menarik kelembapan dan mengumpulkan molekul air di sekitarnya untuk menghidrat.

Ianya dihasilkan daripada susu.

.

3# VITAMIN E (TOCOPHEROL)

Merupakan bahan bersifat anti-keradangan semulajadi, vitamin E sangat dikenali sebagai bahan yang baik untuk kesihatan kulit terutamanya kulit jenis sensitif. Kulit jenis sensitif kebiasaannya amat mudah mengelupas dan kegatalan. Jadi, masukkan vitamin E dalam senarai yang anda perlu cari ya.

.

4# ALOE VERA

Berasal dari tumbuhan renek yang mudah ditanam dan didapati di mana-mana sahaja, aloe vera mempunyai batang tebal yang mempunyai kandungan air yang tinggi. Sangat baik disapu pada wajah yang kemerahan selepas mengalami sunburn.

produk untuk kulit kering

Baca 10 manfaat aloe vera untuk kesihatan dan kecantikan kulit DI SINI.

.

5# PETROLATUM

Bahan ini bersifat “occlusive“. Petrolatum yang disapu pada kulit akan menghasilkan satu lapisan yang menghalang kehilangan kelembapan dari kulit. Oleh kerana itu, ia sesuai disapukan sebagai lapisan terakhir selepas pelembap atau “humectant“.

.

6# GLISERIN (GLYCERIN)

Gliserin juga adalah sejenis “humectant” yang mampu menarik kelembapan dari sekitarnya, selain kandungan kelembapan dan emoliennya yang tinggi. Banyak juga produk penjagaan kulit yang mempunyai gliserin di pasaran.

.

7# SHEA BUTTER

Haaa, shea butter ni tindakannya istimewa sedikit, berbeza dengan bahan-bahan lain. Shea butter yang disapu  akan meresap ke dalam kulit lalu menghasilkan selapisan yang berfungsi mengekalkan kelembapan.

.

8# MINYAK ARGAN

Diekstrak dari pohon Argan, ianya kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang berfungsi untuk menangani masalah kulit kering.

minyak argan

Selain manfaatnya untuk kulit kering, minyak argan juga banyak dijadikan produk untuk kesihatan dan kecantikan rambut kerana khasiatnya.

.

9# ALKOHOL BERLEMAK (FATTY ALCOHOLS)

Contoh bahan dalam kategori alkohol berlemak ialah lauryl, stearyl dan oleyl. Pernah dengar kan?

Bahan-bahan ini adalah lemak dan minyak semulajadi yang menghasilkan lapisan pelindung yang melembapkan. Dan dalam masa yang sama menghalang kehilangan air dari kulit. Sambil menyelam minum air gitu!

.

10# UREA

Ya, urea ialah sejenis pelembap dan mampu menanggalkan sel kulit mati (eksfoliasi) dengan berkesan. Walau bagaimanapun, hati-hati dengan penggunaannya, kerana boleh menyebabkan iritasi pada kulit terutamanya kulit sensitif.

.

11# CERAMIDE

Molekul ceramide terdiri daripada lapisan lemak yang berminyak. Ceramide ialah bahan yang penting dalam lapisan paling luar kulit yang dinamakan stratum corneum. Lapisan ini ialah lapisan pelindung semulajadi kulit kita.

.

12# SQUALENE

Squalene bertindak seperti pelembap semulajadi di dalam kulit kita. Jadi, ianya tidak akan menyebabkan iritasi atau menyumbatkan liang pori.

Selain itu, squalene juga bersifat anti-oksidasi dan mempunyai sifat anti-penuaan. Sesuai sangat untuk anda yang tidak mahu cepat nampak tua!

.

13# PANTHENOL

Merupakan provitamin kepada vitamin B5, panthenol berfungsi sebagai pelembap khas untuk mempercepatkan penyembuhan luka kerana bersifat “humectant“.

produk untuk kulit kering

Kulit kering lebih cenderung garisan halus dan kedutan. Pemilihan produk yang betul mampu melambatkan penuaan kulit anda.

.

CADANGAN PRODUK UNTUK KULIT KERING

Produk-produk di bawah hanyalah cadangan dari saya dari pembacaan dan hasil carian di laman sesawang.

  • Neutrogena, SkinCeutical (mengandungi asid hialuronik)
  • Dermalogica (mengandungi asid laktik)
  • Vaseline, Aquaphor (mengandungi petrolatum)
  • Cetaphil, La Roshe-Posay (mengandungi gliserin)
  • Kiehl’s, Murad (mengandungi alkohol berlemak)
  • CosRX Ceramide, CeraVe (mengandungi ceramide)

.

Jadi, sudah semak semula produk penjagaan kulit anda? Adakah mempunyai mana-mana daripada bahan-bahan ini?

Kalau produk untuk kulit kering yang sekarang tidak membantu anda, bolehlah mulakan pencarian produk yang sesuai berdasarkan bahan-bahan dalam entri ini. Semoga ada manfaatnya untuk anda. Terima kasih kerana membaca!

Untuk menjaga kesihatan dan kecantikan kulit dari dalam pula, sudilah menambah pengetahuan dari entri INI.

 

Jenis Masker Muka : Pros dan Cons

Jenis Masker Muka : Pros dan Cons

Jenis masker muka ni ada macam-macam kat pasaran. Sampai kengkadang tu jadi tak reti nak pilih mana satu yang elok untuk kulit. Kulit kita pun tak sama dengan orang lain.

jenis masker muka

Kalau silap pilih pula, bimbang nanti lain pula jadinya dengan kulit muka. Oh tidak!

Personally, saja sejenis yang suka pakai masker muka suatu masa dulu. Masa zaman student dan zaman belum kawen dan ada banyak komitmen macam sekarang.

Ingat lagi, saya suka guna masker muka Mustika Ratu jenis apply, keringkan, dan bilas. Tak berapa ingat sangat apa namanya, tapi jenis serbuk yang kena bancuh dengan air mawar brand Mustika Ratu juga. Wangi jer.

Lepas tu plak, saya pernah juga suka pakai masker muka jenis kena peel off tu. Masa tarik keluar masker tu, rasa tertarik sekali kotoran, whiteheads dan blackheads yang ada.

Sekarang bila dah tahu skit pasal masker muka ni, baru tahu yang setiap satu jenis ada pro dan cons masing-masing. Jom go through satu per satu.

.

Jenis Masker Muka

.

Masker Muka Helaian (Sheet Mask)

jenis masker muka_helaian

Masker jenis ni ialah yang berupa sekeping fabrik seperti topeng macam dalam gambar ni. Fabrik ini berbentuk bujur, dengan bahagian khas untuk mata, lubang hidung dan mulut.

Siapa pernah guna mesti tahu, yang fabrik ini biasanya ‘direndam’ di dalam cecair dalam packagingnya.

Sebelum membeli, pastikan kandungan masker jenis ini terlebih dahulu tau. Sebab ada yang mempunyai kandungan alkohol tinggi yang boleh mengakibatkan kulit muka menjadi sensitif.

.

Masker Muka Untuk Tidur (Overnight Mask)

.

Seperti namanya, masker jenis ini adalah untuk dipakai overnight sepanjang tidur. Tak perlu nak tunggu cukup masa untuk bilas atau buka masker.

Lepas pakai masker ni, terus boleh tidur dan esok pagi bangun baru settlekan.

Tapi hati-hati, kerana masker jenis ini kebanyakannya mempunyai bahan yang kuat untuk mengatasi kehilangan lembapan kulit. Jika dipakai lama berkemungkinan menyebabkan timbul jerawat.

.

Masker Jenis Krim

.

Kebiasaannya, masker jenis krim hanya mensasarkan satu masalah kulit (contoh: untuk kulit kering/berminyak) sahaja. Formulanya juga pekat. Kemungkinan juga ia mengandungi bahan aktif yang kurang kerana kandungan air yang tinggi.

.

Masker Penggelupasan (Peel off Mask)

jenis masker muka

Haa masker jenis ni la yang saya suka pakai dulu. Rasa ‘piuas hati’ bila tarik lapisan masker tu dari kulit, sebab rasa macam kotoran dari liang pori juga ditarik keluar.

Tapi rupanya, bila kita peel off masker tu berkemungkinan boleh menyebabkan kulit jadi kendur sebab dah ganggu keanjalan kulit. Huuu…

.

Masker Arang

Masker jenis ini pula, menggunakan arang yang telah diaktifkan untuk detoksifikasi kulit. Bagus kan?

Tapi elakkan pakai terlalu lama kalau tak mahu kulit anda jadi terlalu kering.

.

“Masker dari Shaklee Sangat Berbeza!”

.

youth mask shaklee

Masker Muka Gel (YOUTH Hydrating Gel Mask)

  • Mengandungi bahan semula jadi untuk menegang, mencantik, menyejuk dan menyamankan kulit
  • Asid hialuronik, jus daun aloe dan campuran pelbagai herba dari ekstrak Centella Asiatica dan Chamomile bertindak sebagai pelembap untuk penghidratan dan keserian segera
  • Pilihan yang lebih sesuai untuk anda yang berkulit kering

.

Masker Muka Tanah Liat (YOUTH Purifying Clay Mask)

  • Unsur tanah liat semula jadi seperti tanah liat bentonite dan kaolin, berfungsi menyerap lebihan minyak tanpa menghilangkan minyak semula jadi pada kulit
  • Masker muka tanah liat dari produk YOUTH ini istimewa sebab diperbuat dari gabungan tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang sangat halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik.
  • Menyerap dan menyingkirkan debu dan kotoran, serta sebum berlebihan. Ini membantu mengurangkan penampilan liang pori sebaliknya menampakkan kulit lebih licin
  • Sangat sesuai untuk detoksifikasi kulit
  • Pilihan untuk mereka dengan kulit berminyak atau/dan mudah naik jerawat

.

Masker muka yang korang guna sekarang jenis yang macam mana? Atau jenis mana yang menjadi kegemaran korang? Boleh share di ruangan komen.

Klik untuk Koleksi Testimoni Masker Muka YOUTH.

.

Ainniah Zulkefli
Whatsapp 016-421 4704

Pengedar Shaklee Butterworth
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Butterworth
Poslaju ke seluruh Malaysia

.

Produk Hilangkan Parut Jerawat Pilihan Saya

Produk Hilangkan Parut Jerawat Pilihan Saya

Kalau anda dah cuba macam-macam dan tercari-cari produk hilangkan parut jerawat yang berkesan, and perlu baca entri ini sampai habis. Kali ini ialah kisah benar saya sendiri yang berbulan lamanya alami breakout jerawat yang nonstop. Stress!

Kisahnya beegini.

Beberapa minggu di awal PKP, muka saya mula dinaiki jerawat. Belum kecut yang itu lagi, naik lagi satu yang lain. Baru nak kecut semua di bahagian dahi, ‘diserang’ pula bahagian pipi kanan dan kemudian kiri.

Dan bila kat pipi dah kecut, ingatkan dah berakhirlah breakout ni (sebab macam semua area muka dah kena). Tapi rupa-rupanya tak. Diserang kembali bahagian dahi yang parut-parut pun belum hilang betul lagi.

Masa tu, muka dah penuh parut-parut hitam yang banyak. Sampai bila jumpa family, depa tenung muka dan tegur, “Awat muka penuh dengan semua ni?”

Huaaaa!!! Stress wei!

breakout jerawat teruk

.

Tak Faham Kenapa Jadi Breakout Jerawat Teruk, Padahal Dah Memang Sedia Amalkan Produk Shaklee Bertahun-tahun Lamanya

.

Bila dah jadi macam ni, saya pun ikhtiarlah cuci muka lebih lama dari biasa, guna produk YOUTH lebih dari biasa (toner, night cream semua tu la).

Vitamin-vitamin yang baik untuk kesihatan kulit pun saya ambil lebih dari biasa  walaupun sejak PKP ni stok sangat terhad seluruh Malaysia (Alhamdulillah dah semakin beransur kembali seperti biasa sekarang).

Dalam 2-3 hari lepas lebihkan pengambilan vitamin, nampak macam surut sikit jerawat yang naik. Alhamdulillah syukur rasanya.

Tapi, seakan-akan ‘musuh’ yang semakin kuat, muka saya diserang kembali. Arrgghhh!!!

Saya syak, semuanya disebabkan covid19 ni. Kan most of the time diwajibkan pakai mask. Lai-lagi saya bekerja di klinik, lagi la memang tutup muka dengan mask je manjang. Huuu.

breakout jerawat teruk

Dalam gambar tak berapa obvious. Hakikatnya…huaaaa!!!

.

‘Tumpang’ ResV Encik Suami Sebab Ramai Bagi Feedback Ianya Produk Hilangkan Parut Jerawat Yang Baik

.

Kebetulan, pada suatu hari tu saya belikan ResV untuk encik suami makan. Risau pula dengan keputusan darah beliau yang kolesterol dah naik semula. Bukan sikit-sikit naiknya. Jadi, isterinya ni pun runsing memikirkan risiko masalah kardiovaskular dan sebagainya.

Nak suruh detox cara Shaklee macam sebelum ni, kekangan masa pula untuk sediakan makanan awal-awal pagi (suami keluar kerja dalam pukul 6.30 pagi, pukul berapa plak aku nak bangun memasak?).

Jadinya, cuma boleh nasihat tentang pilihan jenis makanan kat kedai, kurangkan air manis, lebihkan air kosong dan ambil ResV hari-hari sebagai protection.

In short, ResV ni diperbuat dari bahan-bahan yang dipanggil “superfoods” yang mempunyai kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol pula ialah sejenis antioksidan yang berfungsi melindungi sel dari kerosakan oleh radikal bebas. Refer entri Tentang ResV ni untuk bacaan lanjut tentang produk.

Jadilah tu. At least, ada juga ikhtiar daripada tiada apa langsung.

Jadi, sebab dah geram sangat dengan jerawat teruk kat muka ni, saya mula ambil ResV setiap malam sebelum tidur. Elok sangat untuk bantu pembaikan dan pemulihan sel-sel tubuh (termasuk sel kulit) semasa tiur.

Kebetulan juga pergelangan tangan saya terkena kuali panas dan melecur tahap kedua (nampak isi dalam sebab kulit luar dan hilang). Mestilah nak luka sembuh cepat sebab setiap hari pun perlu gunakan tangan untuk jaga anak-anak dan bekerja. Alang-alang tu kita cuba ikhtiar ‘repair‘ semua sekali.

breakout jerawat teruk

.

Tak Sangka Kesan Menakjubkan ResV Terhadap Jerawat Teruk Saya Dalam 3 Hari Saja!

.

Bila dah berbulan-bulan bermasalah macam ni, tidaklah saya expect untuk jerawat kecut dan parut pudar dalam sekelip mata.

Tapi sungguh tak sangka, seawal hari ketiga ambil ResV saja saya sudah rasakan perbezaan luar biasa pada kulit wajah:

  • Kulit lebih glowing dan lembap
  • Jerawat mula kecut (yang baru muncul tak jadi membesar)
  • Parut hitam pudar dengan sangat cepat, like seriously yes!

.

Luka melecur di tangan saya pun menunjukkan perubahan positif yang menggembirakan.

Cepatnya kesan ResV. Padanlah dengan U.S.P (unique selling point) produk yang diperbuat dari superfoods yang kaya dengan polifenol, ada kajian klinikal dan berpaten. Rasa lebih dari berbaloi sebab pilih untuk ikhtiar dengan ResV.

breakout jerawat teruk

Ni saya ada buat video untuk FB & IG stories. =)

.

Saranan Saya Kalau Anda Tercari Produk Hilangkan Parut Jerawat Yang Selamat dan Berkesan

.

Yang dah berkurun lamanya ada masalah breakout jerawat teruk dan parut yang susah nak hilang, dah cuba macam-macam tak jadi apa, give ResV a try. InsyaaAllah ianya produk hilangkan parut jerawat terbaik anda yang takkan mengecewakan.

Beli dari pengedar sah yang berniaga mengikut undang-undang ya. Jangan biar harga murah (di bawah harga ahli) mengaburi mata anda.

Ramai orang dapat barang yang sudah hampir dengan tarikh luput dan yang dah rosak tau bila beli dari sumber yang salah. Dari segi P&R Shaklee, jualan Shaklee di mana-mana laman E-commerce adalah dilarang keras sama sekali.

Lagipun, dengan sebotol ResV saja anda terus layak dapat keahlian percuma. Kalau perlu pos pun, Shaklee tanggung kos pos walaupun hanya sebotol ResV.

Produk yang bagus anda boleh dapat dengan harga yang menjimatkan, keahlian dan pos juga percuma, silap haribulan kalau melepasi syarat minima anda dapat cashback dari Shaklee juga. Buat pilihan bijak.

.

resv shaklee

Wsap Ain untuk konsultasi dan order. 016-4214704

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Koleksi Testimoni ResV Shaklee

Koleksi Testimoni ResV Shaklee

Baru beberapa hari mula dijual, dah ada banyak yang beri testimoni ResV Shaklee yang positif-positif.

Untuk pengetahuan, ResV diperbuat dari sumber tumbuh-tumbuhan terpilih yang kaya dengan polifenol berspektrum tinggi. Polifenol ialah sejenis antioksidan yang telah banyak dijalankan kajian ke atasnya dan terbukti banyak manfaat kesihatannya.

 

Koleksi Testimoni ResV Shaklee

1# Kesan Parut Semakin Pudar, Kulit Makin Licin

testimoni resv shaklee

“Yana memang nampak perubahan kat husband in terms of skin dia tau. Sebab sebelum ni parut kat muka dia bahagian pipi susah betul nak hilang, tapi bila dia consume ResV memang nampak kulit dia makin bersih. Kesan parut dah start pudar, kulit pun makin licin.”(FB: Lyana Hisham)

.

2# Testimoni ResV Shaklee: Sakit Pinggul Dah Hilang Selepas Seminggu

testimoni resv shaklee

“Bulan 9 tahun lepas, Nana jatuh terduduk, so tulang pnggul ni memang jadi sakit sangat-sangat. Kalau duduk lama, dia akan jadi macam sakit gila-gila. Even masa BLNC tempohari pun, Nana rasa tak selesa bila duduk lama-lama. Seminggu selepas makan ResV ni, Nana perasan sakit tu dah hilang. Duduk lama pun dah tak sakit dah.” (FB: Nana Macarona)

.

3# Testimoni ResV Shaklee: Badan Rasa Cergas

testimoni resv shaklee

“Selepas makan ResV ni, badan tak rasa letih walaupun sehari suntuk duduk dalam kelas. Lepas tu, drive balik lagi. Sampai di rumah, tak kelepek pun. Memang best.”(FB: Lisa Sueriati Omar)

.

4# Bangkit Tidur Rasa Ringan Gila!

“Nak bagi testimoni ni. Semalam tiba-tiba sakit tekak macam kena pisau. Pastu gatal-gatal macam nak batuk. Balik dari Teluk Bahang saya ambil Vitamin C 2000mg pastu ambil ResV 2 biji. Saya tidur dalam keadaan tekak sakit, badan pun sakit-sakit terutama kaki lenguh. Bangkit tidur rasa ringan gila. Ya Allah bestnya rasa!” (FB: Normi Laili)

.

5# Energy Lain Macam, Mood Happening

“Alhamfulillah first time cuba hari ni ResV memang luar biasa. Sepatutnya time ni mengantuk dah. Tapi hari ni energy lain macam plus mood happening je. Fuhh best lah macam ni kalau hari-hari kan.” (Cik Fida)

.

6# Berjalan Jauh Pun Tak Rasa Letih

testimoni resv shaklee

“Sejak start ambil ResV ni, rasa lebih bertenaga. Pi berjalan jauh pun tak rasa letih. Memang terbaik ResV super power.” (Puan Zayatie)

.

5 Keistimewaan ResV Yang Tak Ada Pada Produk Lain

  • Diformulasi secara saintifik daripada sumber-sumber semulajadi yang kaya polifenol berspektrum tinggi
  • Proses pengekstrakan teknologi canggih yang telah dipatenkan (cecair polifenol dikapsulkan menjadi sofgel)
  • Kuasa polifenol 13 kali ganda
  • Disokong oleh banyak kajian klinikal, salah satunya ialah Kajian Telomere yang membuktikan, pengguna Shaklee mempunyai kadar pemendekan telomere yang lebih lambat sebanyak 40% (40% lebih lambat “tua”)
  • Sofgel boleh disimpan pada suhu bilik dan mudah dibawa ke mana-mana

.

Nak untung banyak, dapatkan ResV sekarang.

promosi resv shaklee

Beli 6 dapat 7 (Harga Runcit RM3,060, Jimat RM510). Beli 2 diskaun 5% (Harga Runcit RM969, jimat RM51). Beli sebotol sahaja pun dah dapat keahlian PERCUMA. Whatsapp Ain 0164214704 untuk pertanyaan dan order.

Kebaikan Vitamin C Bukan Untuk Kulit Sahaja

Kebaikan Vitamin C Bukan Untuk Kulit Sahaja

kebaikan vitamin c

Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik merupakan salah satu nutrien popular untuk kesihatan menyeluruh. Kebanyakannya mengaitkan vitamin C dengan kecantikan kulit dan awet muda, tetapi hakikatnya, kebaikan vitamin C adalah jauh lebih banyak dari kesihatan kulit semata-mata.

Vitamin C ialah vitamin larut air (water soluble vitamin). Bermaksud, ianya sangat mudah terlarut dalam air. Vitamin C tiak boleh disimpan di dalam badan dan akan disingkirkan melalui air kencing. Jadi, badan kita memerlukan vitamin C setiap hari baik dari diet ataupun suplemen jika tidak mencukupi dari sumber makanan.

Saranan harian vitamin C ialah kira-kira 75-100mg vitamin C sehari.

.

Sumber-sumber Vitamin C

Buah-buahan dan sayur-sayuran berwarna terang mempunyai kandungan vitamin C yang tinggi. Contoh sumber yang kaya dengan vitamin C ialah seperti dalam gambar ini:

  • 1 oz cili merah – 45mg
  • Sebiji lemon – 30mg
  • Secawan bayam mentah – 8mg
  • Secawan strawberi – 85mg
  • Secawan jus cranberi – 23mg
  • Secawan brokoli yang dimasak – 51mg
  • Setengah cawan cili hijau – 60mg
  • Sebiji kentang – 17mg

kebaikan vitamin c

.

Manfaat Vitamin C Dari Segi Sains

.

Daripada artikel dari WebMD, berikut merupakan antara manfaat vitamin C untuk kesihatan, berdasarkan kajian-kajian yang telah dilakukan:

1. Stress

Vitamin C bermanfaat untuk mengatasi masalah stres yang berpunca dari sistem imun yang lemah.

2. Batuk dan selesema

Kajian mendapati, pengambilan vitamin C semasa batuk dan selesema mengurangkan risiko mengalami jangkitan yang lebih teruk seperti pneumonia

3. Strok

Satu kajian di dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati, mereka yang mempunyai konsentrasi vitamin C darah yang tinggi dikaitkan dengan risiko strok yang lebih rendah sebanyak 42%, berbanding dengan mereka yang mempunyai konsentrasi vitamin C darah yang rendah.

4. Proses Penuaan

Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam American Journal of Clinical Nutrition, sebanyak 4,025 wanita berusia 40-74 tahun telah diuji.

Kajian ini mendapati, wanita yang mengambil lebih vitamin C lebih lambat mengalami kedutan di wajah, kulit yang kering dan mempunyai keadaan kulit yang lebih awet muda.

kebaikan vitamin c

Manfaat lain Vitamin C yang terbukti melalui beberapa kajian adalah seperti berikut:

5. Mengurangkan keradangan

6. Menurunkan risiko kanser dan masalah kardiovaskular

7. Menggalakkan penghasilan kolagen

Baca entri 5 Rahsia Kulit Cantik Berseri Dengan Vitamin C.

8. Membantu penyerapan zat besi

Kerana itu, diisarankan ibu hamil yang mengalami masalah anemia mengambil makanan atau tablet tinggi zat besi, bersama-sama dengan buah-buahan (kaya vitamin C).

9. Mempercepatkan penyembuhan luka

10. Penting untuk kesihatan tulang rawan, tulang dan gigi

vitamin c shaklee

Baca entri Vitamin C Shaklee : Kelebihan dan Harga.

.

Ainniah Zulkefli
Pencinta SR Vita C Shaklee sejak 2012
Pengedar Shaklee Butterworth
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Promosi Vivix dan Set Detox

Promosi Vivix dan Set Detox

promosi vivix

Promosi Vivix dan Set Detox kembali lagi sepanjang bulan Oktober 2019 ini!

Kali ini didatangkan dengan cabaran baru yang dinamakan Prove It! Live It! Share It!, yang mana anda boleh menyertai program detox untuk ‘reset’ sistem tubuh ke arah kesihatan yang lebih baik dalam masa 7 hari sahaja.

Untuk menyertai, anda mempunyai 2 pilihan set seperti berikut:

.

1. Jom Detox Set

Terdiri daripada:

  • Cinch Shake (Vanila atau Chocolate)
    • Memberikan tenaga segera dan berpanjangan
    • Membantu meningkatkan jisim otot dan pembinaan otot baru
    • Membantu membakar lemak visceral (lemak di sekeliling organ-organ dalaman)
    • Info lanjut Cinch Shake
  • Herblax
    • Membantu masalah sebelit
    • Mengempiskan perut
    • Melancarkan proses penghadaman
    • Info lanjut Herblax
  • DTX Complex
    • Melindungi dan meningkatkan fungsi hati daripada toksin
    • Membantu membina semula sel-sel hati
    • Info lanjut DTX Complex
  • Peppermint GingerPlus
    • Membuang angin dan mengurangkan masalah kembung perut
    • Melegakan perut yang tidak selesa
    • Info lanjut Peppermint GingerPlus
  • Alfalfa Complex

*Harga promosi RM 465 (JIMAT RM 35)
*PERCUMA beg Shaklee Pack-and-Go

.

2. Jom Vivix Set

Terdiri daripada:

  • Vivix
    • Membantu meningkatkan metabolisme badan
    • Meningkatkan sistem imun
    • Menyokong kesihatan tubuh yang menyeluruh
    • Mengandungi asid elagik yang berfungsi membantutkan sel lemak
    • Info lanjut Vivix
  • Cinch Shake (Vanila atau Chocolate)

*Harga promosi RM 590 (JIMAT RM66)
*PERCUMA beg Shaklee Pack-and-Go

vivix shaklee

Asid ellagik dan ellagitannin di dalam anggur Muscadine (bahan dalam Vivix), apabila bergabung dengan polifenol lain, membentuk kuasa antioksidan yang hebat!

.

Selain itu, kita ada juga promosi Ostematrix dan YOUTH Masks

Ostematrix Buy 3 Off 5%

Sebotol Ostematrix RM61.25
2 Botol Ostematrix RM122.50
3 Botol Ostematrix RM174.56

Baca Kelebihan Ostematrix Shaklee berbanding suplemen kalsium jenama lain.

kaki cramp ketika mengandung

Salah satu kelebihan Ostematrix :Kalsium dari Ostematrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam pengambilan (Sumber: Laman Web Rasmi Shaklee).

.

YOUTH Masks

Anda tercari-cari masker untuk kulit lebih halus mulus dan berseri? Inilah masa untuk anda mencuba YOUTH Mask.

  • YOUTH Hydrating Gel Mask untuk kulit kering
  • YOUTH Purifying Clay Mask untuk kulit berminyak

Dengan mana-mana 2 masker, anda akan menerima PERCUMA beg organza, berus wajah dan booklet YOUTH Masks. Info lanjut YOUTH Mask.

.

Pertanyaan dan order,

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Testimoni Shaklee YOUTH Moisture Lock Day Cream

Testimoni Shaklee YOUTH Moisture Lock Day Cream

Anda yang mempunyai masalah kulit kering, selalu rasa terlalu tegang, mahukan efek terbaik, gunakanlah Shaklee YOUTH Moisture Lock Day Cream bersama-sama YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50.

YOUTH Moisture Lock Day Cream berfungsi ‘mengunci’ kelembapan manakala YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50 pula melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran ultraviolet yang membahayakan.

Mari kita baca feedback pengguna “The Perfect Pair” ini.

.

Testimoni Shaklee YOUTH Moisture Lock Day Cream & YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50

shaklee youth moisture lock day cream

“Penggunaan yang pertama YOUTH Moisture Lock Day Cream telah membuatkan saya jatuh cinta. Teksturnya yang amat ringan membuatkan ia mudah diserap ke dalam kulit saya. Perkara yang terbaik adalah kulit saya menjadi lebih lembap dan lebih lembut dalam hanya beberapa hari! Tiada lagi hari-hari di mana saya mengalami kulit yang kering dan sangat tegang apabila berada di dalam bilik berhawa dingin.

Sebagai jurutera lapangan, saya selalu terdedah kepada matahari. Dengan YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50, ia memberikan saya perlindungan SPF maksimum di mana saya tidak mengalami kulit meradang dan gatal dengan kerap kerana ia melindungi kulit saya dari dehihdrasi melampau serta kerosakan matahari.

Kombinasi perlindungan kulit di dalam dan luar rumah telah memudahkan saya kerana saya tahu penjagaan kulit YOUTH dapat menangani masalah kulit yang saya hadapi dengan bersumberkan tumbuhan botani semulajadi yang sesuai untuk kulit. Malah, kawan-kawan saya telah menegur perubahan pada kulit saya.” (Nurul Amelza Kamel)

.

shaklee youth moisture lock day cream

“Pada usia 60 tahun, tahap kelembapan dan minyak saya telah menurun dengan ketara, menjadikan kulit saya kusam dan kering, Dengan YOUTH Moisture Lock Day Cream yang baru, kulit saya kelihatan lebih sihat dan lebih lembut dalam hanya 5 hari! Saya tidak lagi merasakan kulit kering dan sangat tegang. Krimnya yang ringan serta mudah diratakan dan mudah diserap, menjadikan kulit saya lebih segar.

Saya kerap keluar rumah, untuk berjumpa dan memberi khidmat pada pelanggan dan juga prospek dan keadaan ini mendedahkan saya pada cahaya matahari dan pencemaran alam sekitar yang lain. Oleh itu, saya tidak pernah meninggalkan rumah tanpa YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50 kerana ia memberi saya perlindungan yang cukup untuk di luar rumah.

Dengan kedua-dua Moisture Lock Day Cream dan Age Defense Moisturizer SPF50 sebagai sahabat baik kulit saya, menjadikan kulit saya lebih lembap di dalam rumah dan dilindungi di luar rumah. Sekarang, saya boleh menghadapi hari dengan penuh yakin, melakukan apa yang saya sukai setiap hari.” (Parimala Devi M.Muniandy)

.

11 Sebab Anda Patut Pilih YOUTH Moisture Lock Day Cream

.

  1. Dirumus secara semulajadi menggunakan kuasa botanikal 100% (100% vegan).
  2. Bahan-bahan terpilih menangani pelbagai faktor penuaan kulit, menjadikan kulit lebih awet muda.
  3. Keputusan klinikal tanpa kompromi di mana YOUTH telah terbukti melalui Ujian Indeks Usia Kulit, 100 wanita yang menggunakan YOUTH mendapat kulit lebih awet muda (100% keputusan positif). Dan 2/3 daripada mereka berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda!
  4. Bebas daripada 1,500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan.
  5. Bebas kekejaman (Tidak melakukan ujian ke atas haiwan).
  6. Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori).
  7. Dermatologist-tested.
  8. Ophthalmologist-tested.
  9. Gluten-free.
  10. Mempunyai 8 paten dan paten-diproses.
  11. Sesuai untuk semua peringkat usia dari remaja, jantina dan jenis kulit (termasuk kulit sensitif).

.

Keputusan klinikal YOUTH sangat menakjubkan dan tiada kompromi. 100% wanita yang diuji mendapat kulit yang lebih baik. 2/3 pula berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda!

YOUTH Moisture Lock Day Cream

YOUTH Moisture Lock Day Cream

pelembap muka youth shaklee moisture lock day dream

Memperkenalkan YOUTH Moisture Lock Day Cream, pelembap muka YOUTH Shaklee yang berupaya  menghidrat kulit wajah secara mendalam dengan segera!

Salah satu kunci kepada kulit berseri dan kelihatan awet muda ialah kulit yang dihidrat dengan baik.

YOUTH Moisture Lock Day Cream diformulasi dengan menggunakan Teknologi Penghidratan Selular Aktif (Active Cellular Hydration Technology). Teknologi canggih ini melangkaui lebih dari menangani masalah kulit di permukaan. Sebaliknya mensasarkan ke tahap lebih mendalam iaitu sel kulit anda (paling asas).

Dengan memanfaatkan kuasa tumbuh-tumbuhan semulajadi, teknologi eksklusif ini bertindak sebagai “magnet” kelembapan yang menarik air ke lapisan luar kulit dan mengubahnya menjadi “takungan”untuk mengunci penghidratan.

.

4 Mekanisma Tindakan YOUTH Moisture Lock Day Cream

.

  1. MENARIK untuk hidrasi segera : Ekstrak kaktus menarik kelembapan pada lapisan luar kulit, menenang dan melembutkan kulit, serta memberi penghidratan yang tahan lama.
  2. MENGUNCI untuk mengekalkan kelembapan : Gabungan unik empat jenis asid hialuronik yang mengekalkan sehingga 1,000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan kulit, “mengunci” kelembapan dan membentuk takungan jauh di dalam kulit.
  3. MEINDUNGI untuk kelembapan yang lebih berpanjangan : 100% Squalane berasaskan tumbuhan yang mampan membina halangan pelindung untuk mengurangkan kehilangan air. Juga menyeimbangkan air dan minyak kulit supaya kulit anda kelihatan segar sepanjang hari.
  4. FAEDAH ANTI-PENUAAN : Kerana terdapatnya bahan botanikal dari Youth Complex seperti anggur Muscadine, Lotus Japonicus dan Schisandra Chinensis

.

pelembap muka youth shaklee

4 mekanisma penghidratan oleh YOUTH Moisture Lock Day Cream.

.

Sebab lain kenapa anda harus memilih YOUTH Moisture Lock Day Cream adalah seperti berikut:

  • Diformulasi 100% daripada bahan-bahan botani semulajadi (lebih 23 ekstrak tumbuh-tumbuhan)
  • Tidak berminyak
  • Sangat mudah diserap
  • Tekstur yang ringan
  • Bebas pewarna dan bau tiruan
  • Tiada paraben
  • Bebas dari 1,500 bahan kimia berbahaya yang boleh dipersoalkan
  • Telah diuji oleh pakar dermatologi dan oftalmologi
  • Hipoalergenik (sesuai untuk kulit sensitif)

.

“Saya sudah ada YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50. Adakah saya masih memerlukan YOUTH Moisture Lock Day Cream juga?”

Sudah tentu kerana fungsi keduanya berbeza!

YOUTH Age Defense Moisturizer SPF50 memberi perlindungan dari kotoran dan sinar ultraviolet yang membahayakan ketika anda berada di luar.

YOUTH Moisture Lock Day Cream pula membantu kulit wajah anda menghidrat dan mengekalkan kelembapan untuk kulit berseri sepanjang hari.

Lihat testimoni.

.

pelembap muka youth shaklee

Promosi September 2019 sahaja : Dapatkan penjimatan RMXX dengan pembelian “The Perfect Partner” untuk menghidrat dan melindungi kulit wajah anda.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Bertam, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

YOUTH Mask Shaklee | ainniahzulkefli.com

YOUTH Mask Shaklee | ainniahzulkefli.com

youth mask shaklee

YOUTH Mask Shaklee didatangkan dalam 2 jenis untuk kulit kering, berminyak dan kombinasi.

.

YOUTH Purifying Clay Mask

  • Untuk kulit berminyak
  • Membantu anda menyahtoksin dan membersihkan kulit dengan campuran tiga jenis tanah liat yang kaya dengan mineral, serbuk arang yang halus dan abu gunung berapi dari Pulau Jeju yang bersih di Lautan Pasifik
  • Rumusan ini menyerap dan menyingkirkan kotoran, bahan pencemar dan sebum berlebihan untuk membantu meminimumkan ketampakan liang pori, menjadikan kulit lebih licin tanpa menghakis atau mengeringkan kulit

.

YOUTH Hydrating Gel Mask

  • Untuk kulit kering
  • Membantu mengembalikan keserian wajah dengan kelembapan yang mendalam, melega, menyegar dan menghidrat
  • Gel emas ini padat dengan asid hialuronik, jus daun aloe dan gabungan pelbagai herba seperti Centella Asiatica dan ekstrak Chamomile yang menyegar dan melembapkan kulit secara berpanjangan

.

.

Cara Penggunaan YOUTH Mask

  1. Gunakan YOUTH mask Shaklee ini selepas mencuci wajah dengan YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser.
  2. Untuk kulit kering, sapukan YOUTH Hydrating Gel Mask di keseluruhan wajah.
  3. Manakala untuk kulit berminyak, sapukan YOUTH Purifying Clay Mask di seluruh wajah.
  4. Untuk kulit kombinasi, sapukan YOUTH Hydrating Gel Mask di bahagian pipi dan YOUTH Purifying Clay Mask di bahagian zon T.
  5. Elakkan kawasan mata dan mulut
  6. Biarkan selama 10 minit
  7. Bilas dengan air atau lap dengan kain basan perlahan-lahan.

.

11 KEISTIMEWAAN SKINCARE YOUTH SHAKLEE

  1. Dirumus secara semulajadi menggunakan kuasa botanikal 100% (100% vegan).
  2. Bahan-bahan terpilih menangani pelbagai faktor penuaan kulit, menjadikan kulit lebih awet muda.
  3. Keputusan klinikal tanpa kompromi di mana YOUTH telah terbukti melalui Ujian Indeks Usia Kulit, 100 wanita yang menggunakan YOUTH mendapat kulit lebih awet muda (100% keputusan positif). Dan 2/3 daripada mereka berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda!
  4. Bebas daripada 1,500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan.
  5. Bebas kekejaman (Tidak melakukan ujian ke atas haiwan).
  6. Non-comedogenic (tidak menyumbatkan liang pori).
  7. Dermatologist-tested.
  8. Ophthalmologist-tested.
  9. Gluten-free.
  10. Mempunyai 8 paten dan paten-diproses.
  11. Sesuai untuk semua peringkat usia dari remaja, jantina dan jenis kulit (termasuk kulit sensitif).

.

Beli mana-mana dua mask, dan dapatkan beg organza dan berus wajah ini secara PERCUMA. Promosi sehingga 30 September 2019 sahaja.

.

Lihat sendiri Koleksi Testimoni YOUTH Shaklee.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Bertam, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak