Tips Hilangkan Mata Panda Cara Semulajadi

Tips Hilangkan Mata Panda Cara Semulajadi

tips hilangkan mata panda

Lingkaran hitam di bawah mata, juga dikenali dengan masalah “mata panda” ialah sesuatu yang boleh membuatkan anda tampak lebih berusia dari umur sebenar anda.

Ikuti 6 tips hilangkan mata panda cara tradisional di bawah.

Tips-tips ini mudah sahaja dan bahan-bahannya pun amat mudah didapati dari mana-mana sahaja.

.

6 Tips Hilangkan Mata Panda Cara Semulajadi

.

tips hilangkan mata panda.

Tips pertama ialah dengan mendiinginkan kentang mentah dan memotong ia kepada separuh bahagian. Kemudian letakkan kepingan kentang dingin di atas mata yang bertutup. Biarkan selama 15 hingga 20 minit.

.

Anda juga boleh cuba basahkan 2 uncang teh di dalam air sejuk dan biarkan seketika. Kemudian, letakkannya di atas mata yang ditutup selama 25 hingga 30 minit.

Jika anda penggemar teh yang selalu membuat teh sendiri di rumah, anda juga boleh menggunakan uncang teh yang telah digunakan itu. Syaratnya cuma simpan ia di dalam peti ais terlebih dahulu. Anda boleh ambil bila-bila masa anda mahu gunakan.

.

Sementara itu, timun ialah sayur yang popular untuk kesegaran mata sejak bertahun-tahun lamanya. Anda cuma perlukan 2 kepingan timun seuk untuk diletakkan di atas mata yang telah ditutup selama 25 minit.

.

tips hilangkan mata panda

Tahukah anda, selain sayur-sayuran dan buah-buahan, sudu juga boleh digunakan untuk menyegarkan mata dan menghilangkan masalah mata panda anda?

Cuma sejukkan sudu besi tahan karat di dalam air berisi air (boleh letakkan di dalam peti sejuk sehingga sejuk juga) sebelum diletakkan di atas mata anda.

.

Selain dijadikan masker untuk menegangkan kulit wajah, putih telur juga boleh anda gunakan sebagai tips hilangkan mata panda. Pukul beberapa putih telur dan letakkan di sekitar mata. Biarkan selama kira-kira 20 minit sebelum membilas semula mata anda.

.

tips hilangkan mata panda

Tips hilangkan mata panda secara semulajadi terakhir ialah menggunakan buah avokado. Letakkan kepingan avokado di bawah mata anda dan biarkan selama 5 hingga 10 minit.

*****

Walau apa cara atau tips yang anda gunakan untuk menghilangkan mata panda anda, apa yang penting ialah pastikan ianya selamat, buat dengan konsisten untuk menampakkan kesannya. Benda-benda semulajadi ini biasanya mengambil masa juga untuk berkesan.

Jika anda berminat untuk mencuba krim mata dari sumber semulajadi, bebas bahan kimia dan berkesan, cubalah Youth Restoring Eye Treatment.

Ianya bertindak melalui 3 cara berikut:

  1. Menyokong penghasilan kolagen dan mengembalikan kelembapan kulit sekitar mata dengan menyerap sehingga 1000 kali ganda beratnya dalam air!
  2. Mengurangkan tanda-tanda penuaan kulit termasuk mata panda, mata sembab, garis halus dan kedutan.
  3. Menyegarkan mata anda kerana adanya tips penyejuk istimewa yang merangsang pengaliran darah sekitar mata.

.

Tips penyejuk istimewa pada Youth Restoring Eye Treatment ini berfungsi mengekalkan kesegaran mata, mengurangkan kemerahan di bawah mata dan meminimakan mata sembab. Special sangat kan?

Dapatkan Youth Restoring Eye Treatment dengan harga runcit RM243.75 sekarang juga! Daftarlah sebagai ahli untuk penjimatan lebih lagi.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke Seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan Sarawah

Rangkaian Produk YOUTH Skincare Shaklee

Rangkaian Produk YOUTH Skincare Shaklee

LOOK YOUNGER LONGER

Youth Skincare
Whatsapp

Berita Baik Untuk Anda Yang Ingin Kelihatan Lebih Muda Lebih Lama!

YOUTH ialah produk penjagaan kulit terbaru dari Shaklee, yang terbukti secara klinikal berupaya melambatkan penuaan kulit.

ainniahzulkefli.com

Kuasa Botanikal

YOUTH berasaskan sumber tumbuhan, telah diformulasi secara spesifik untuk menangani pelbagai faktor penuaan kulit.

Sesuai untuk remaja

Menangani jerawat & memudarkan parut

Mengurangkan garis halus

Memudarkan jeragat

Sesuai untuk semua jenis kulit

Juga sesuai untuk lelaki

Kesan seawal 7 hari

Keputusan Klinikal Tanpa Kompromi

Ujian Indeks Usia Kulit membuktikan, sebanyak 100% wanita yang diuji mendapat kulit lebih muda.

2/3 daripada wanita ini pula berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda!

YOUTH Memang Berbeza

100% Vegan

Youth diformulasi menggunakan bahan-bahan semulajadi

~

Paten

YOUTH adalah sebuah revolusi dengan 8 paten dan paten-diproses

Bebas Kekejaman

Kami tidak menjalankan ujian ke atas haiwan

Diuji Pakar Kulit

Diiktiraf oleh pakar kulit bertaraf dunia

Q

Bebas Bahan Kimia

YOUTH bebas daripad 1,500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan

Diuji Pakar Mata

YOUTH telah diuji selamat untuk mata

Pilihan Set Youth

Set Permulaan

Sesuai untuk golongan muda, lelaki yang mencari rejimen mudah.

Set Popular

Untuk mereka yang inginkan kulit yang muda dan mencegah tanda-tanda penuaan.

Set Rawatan Intensif

Merawat & memperbaiki kulit yang mempunyai tanda-tanda penuaan.

Ada apa dalam youtH

Produk Tambahan Youth

Whatsapp

016 421 4704

Email

drainniah@gmail.com

COD

Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam

Poslaju

ke seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak

Promosi Shaklee Oktober 2018

Promosi Shaklee Oktober 2018

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. September 2018 telah berakhir, bermula pula Oktober 2018. Mari kita tengok apa pula yang Shaklee nak promosikan untuk bulan Oktober 2018 ni.

.

1# SR Vita C Plus – Beli 3 Diskaun 5%

promosi shaklee oktober 2018

Promosi Shaklee Oktober 2018 : Beli 3 Botol Vita C Dapat Diskaun 5%

.

Harga asal sebotol SR Vita C Plus RM97.50.

Untuk promosi bulan ini, 3 botol SR Vita C Plus hanya bernilai RM277 sahaja (JIMAT RM15).

Sebotol vitamin C mengandungi 180 tablet, tahan sehingga maksima 6 bulan. Jadi bolehlah anda buat stok untuk setahun setengah.

Lebih afdhal lagi, kalau kongsi dengan yang tersayang. Contoh sebotol untuk anda, sebotol untuk mak, sebotol untuk ayah. Sharing is caring gitewww…

.

SR VITA C PLUS UNTUK SIAPA?

  • mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan kulit
  • bermasalah jerawat, jeragat, parut, kulit berminyak, kulit kusam
  • selalu sakit dan mudah dijangkiti (untuk boost imuniti)
  • ibu hamil dan menyusu
  • suplemen yang baik untuk mereka yang bermasalah alahan seperti resdung kerana vitamin C bersifat anti-histamin

.

Baca juga Kelebihan dan Keistimewaan SR Vita C Plus

.

2# Beli YOUTH Restoring Eye Treatment, PWP Radiance Set dengan diskaun 20%

promosi shaklee oktober 2018

NEW ITEM! Youth Restoring Eye Treatment juga ada dalam promosi Shaklee Oktober 2018 ini.

.

Youth Restoring Eye Treatment yang dah lama ditunggu-tunggu, sudah pun available!

Anda boleh JIMAT LEBIH RM400 dengan promosi ini!

Sepanjang bulan Oktober 2018 ini SAHAJA, anda yang grab krim mata Youth ini, layak PWP Set Radiance dengan diskaun 20%!

Set Radiance ini termasuk:

  • Youth Activating Serum dengan 10 kali kepekatan Youth Complex (meremajakan kulit 10 kali lebih cepat)
  • Radiance C+E – setiap kapsul emas mengandungi 20% kepekatan vitamin C dan E tulen
  • Advanced Renewal Youth Night Cream (Rich) – ditambah minyak jojoba dan shea butter untuk memberi lebih kelembapan semasa pembaharuan sel ketika sedang tidur

Harga asal keempat-empat item ini ialah RM1318.75. Tetapi dengan promosi ini, anda cuma perlu melabur RM1103.75 sahaja. Nampak tak anda dapat PENJIMATAN SEBANYAK RM215 di situ? Wah!!!

Dengan pembelian set promosi ini juga, anda layak :

  • keahlian PERCUMA (JIMAT RM65)
  • postage PERCUMA (JIMAT RM10)
  • automatik HARGA AHLI (JIMAT LAGI 20%)
  • CASHBACK RM40+ (masuk akaun anda tengah bulan depan)

Semua ini berjumlah lebih RM400!

Baca juga Keistimewaan Produk Kecantikan YOUTH berbanding produk lain.

.

3# PERCUMA Carry All Travel Bag Dengan Pembelian Mana-mana Set Youth

promosi shaklee oktober 2018

Pembelian MANA-MANA Youth Set, anda akan dapat PERCUMA beg comel seperti di dalam gambar.

.

Ciri-ciri istimewa Carry All Travel Bag eksklusif ini ialah seperti berikut :

  • Design yang sofistikated dan kemas dengan branding YOUTH
  • Peneman perjalanan anda ke mana sahaja
  • Organizer dengan multi-compartment yang dapat memuatkan kesemua item dalam Intensive Treatment Youth Set
  • Poket hadapan berzip untuk memudahkan pengambilan toiletries kecil-kecil
  • Permukaan luar yang kalis air, memastikan barang di dalamnya kekal kering

Anda akan dapat beg ini secara PERCUMA dengan pembelian mana-mana Youth Set :

  • YOUTH Starter Set RM850
  • YOUTH Renew & Maintain Set RM1262
  • YOUTH Intensive Treatment & Repair Set RM1675

.

Nak dapatkan YOUTH dengan harga ahli yang lebih menjimatkan! Klik Join Now

.

4# Real Men Set

promosi shaklee oktober 2018

PERCUMA 2 beg kertas Creating Healthier Lives dengan pembelian Real Men Set

.

Real Men Set memberi penjagaan yang sihat kepada lelaki yang mahu kekal tajam dan berjaya dalam kerjaya. Untuk mereka lebih bertenaga dan kekal aktif. Dan lebih produktif untuk memulakan sebuah keluarga serta sentiasa berada pada puncak permainan mereka.

Set ini terdiri daripada 4 suplemen :

  • Zinc Plus : tenaga, stamina, kesihatan sistem reproduktif
  • Omega Guard : omega-3 untuk ketajaman minda
  • Vitamin E : memberi kekuatan dan meningkatkan kesuburan
  • CoQ Trol Plus : untuk lebih bertenaga

Pembelian setiap set ini, anda akan menerima 2 buah beg kertas Creating Healthier Lives secara PERCUMA!

Harga retail Real Men Set ialah RM497.50.

.

Nota kaki : Semua promosi ini berjalan sepanjang Oktober 2018 sahaja dan selagi stok masih ada.

.

ainniahzulkefli

Klik gambar untuk order dan konsultasi lanjut.

YOUTH Restoring Eye Treatment

YOUTH Restoring Eye Treatment

cara hilangkan mata panda

Bingung memikirkan cara untuk menghilangkan mata panda anda yang dah sekian lama membuatkan anda stress???

.

YOUTH Restoring Eye Treatment diformulasi daripada campuran peptida unik yang telah ditunjukkan dalam kajian klinikal berupaya mengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan garisan pada bahagian mata seawal 7 hari penggunaan!

Ini diukur daripada ujian klinikal selama 28 hari yang mengkaji 38 subjek yang menggunakan krim mata ini sebanyak dua kali setiap hari.

YOUTH Restoring Eye Treatment bukan sahaja cara yang anda cari-cari untuk menghilangkan mata panda, tetapi juga untuk mngurangkan mata sembab dan lingkaran hitam.

Juga terbukti daripada kajian klinikal yang sama, yang mana majoriti daripada subjek yang dikaji merasakan kesan ini.

Selain itu, YOUTH Restoring Eye Treatment ini juga membantu menghaluskan kontur mata, menganjal dan menghidratkan.

.

3 TINDAKAN OLEH YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

.

Memulihkan

Campuran peptida unik untuk memulihkan sistem isyarat dan membantu menyokong penghasilan kolagen.

Melembapkan dengan ‘memegang’ molekul air pada kulit sekitar mata (menyerap sehingga 1000 kali beratnya dalam air untuk melembapkan).

.

Mengurangkan

Krim ini juga membantu mengurangkan penampilan :

  • garisan halus (garisan halus yang muncul dengan ekspresi muka contohnya semasa senyum)
  • kedutan (dipanggil “crows’ feet eyes” seperti gambar di bawah)
  • garisan pada bahagian mata
  • mata sembab
  • lingkaran hitam (dark circle)

.

cara hilangkan mata panda

Kedutan di tepi mata berupa seperti kaki burung gagak, hence dikenali sebagai “crows’ feet eyes“. YOUTH Restoring Eye Treatment bukan sahaja cara hilangkan mata panda tetapi juga tanda-tanda penuaan pada mata yang lain.

.

Menyegarkan

Berbeza sekali dengan krim mata jenama lain, YOUTH Restoring Eye Treatment mempunyai tip penyejuk unik yang menyegarkan dan memberi tenaga kepada kawasan sekitar mata.

Cuma urutkan sahaja sekeliling mata menggunakan tip penyejuk ini setiap kali aplikasi.

.

KEISTIMEWAAN YOUTH RESTORING EYE TREATMENT

.

Di mana lagi anda boleh jumpa krim mata dengan keistimewaan-keistimewaan di bawah? :

  • 100% vegan berasaskan semulajadi
  • Bebas gluten
  • Diuji oleh ahli dermatologi
  • Tidak menjalankan ujian ke atas haiwan (bebas kekejaman)
  • Tidak menyumbatkan liang pori
  • Formulasi tanpa 1,500 bahan berbahaya yang boleh dipersoalkan
  • Diiuji oleh ahli oftalmologi
  • Kajian klinikal mendapati ia mengurangkan penampilan garis halus, kedutan dan garisan pada bahagian mata seawal 7 hari!

.

Produk skincare YOUTH telah terbukti secara klinikal di dalam Ujian Indeks Usia Kulit, iaitu 100% wanita yang diuji mendapat kesan positif. 2/3 daripada mereka pula berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda!

Baca juga entri tentang Youth Skincare jika anda tercari-cari skincare 100% vegan dan bebas bahan kimia berbahaya yang boleh dipersoalkan.

.

cara hilangkan mata panda

Akan mula dijual bermula 1 Oktober 2018 dengan harga runcit RM243.75. Klik gambar ini untuk konsultasi dan order.