Detox Cara Shaklee, Permulaan Untuk Sihat

Detox Cara Shaklee, Permulaan Untuk Sihat

set detox shaklee

Dalam sedar atau tidak, setiap hari kita terdedah dengan pencemaran udara, pemakanan tidak seimbang, stress berlebihan dan bahan kimia yang tidak boleh dielakkan.

Proses detoksifikasi ialah suatu proses yang penting untuk badan menyingkirkan bahan berbahaya yang sudah tentulah tidak diperlukan badan.

Pendedahan setiap hari terhadap perkara-perkara tadi menyebabkan sistem detoksifikasi badan tidak mampu menjalankan tugas dengan baik.

Semakin hari, lambakan toksin berlebihan yang tidak mampu disingkirkan badan menyebabkan munculnya simptom-simptom “tak sihat” yang tidak spesifik. Contohnya, sakit kepala, lenguh badan, keletihan melampau, masalah sembelit, badan berangin dan berat badan yang semakin bertambah.

Jadi, Set Detox Shaklee bertindak sebagai penyokong proses detoksifikasi badan secara menyeluruh dan semulajadi. Pastinya ia permulaan yang baik untuk perubahan ke arah kesihatan yang lebih baik.

Baca juga 7 Manfaat Detox Untuk Tubuh.

.

Apa Anda Dapat Dengan Detox Cara Shaklee?

.

detox cara shaklee

Set Detox Shaklee terdiri dari gabungan sinergistik herba dan nutrien semulajadi untuk memastikan sistem detoksifikasi badan dapat disokong dengan baik.

Alfalfa Complex. Akar tumbuhan alfalfa yang tunjang sejauh 6 meter ke dalam tanah mampu menyerap nutrisi dalam tanah yang tidak tercapai oleh tubuhan lain. Menjadikan ianya tumbuhan yang kaya dengan nutrisi. Daun alfalfaf juga mengandungi klorofil kira-kira empat kali ganda lebih banyak berbanding tumbuhan lain.

Alfalfa Complex ialah pilihan yang baik untuk menyokong proses detoksifikasi darah dan usus secara lembut.

Peppermint Ginger Plus pula menyediakan herba semulajadi daun pudina, halia, fennel dan anise. Gabungan ini amat menenangkan kerana memberi kesan yang baik terhadap sistem pencernaan terutamanya jika anda jenis yang “banyak angin”.

DTX Complex pula diformulasi khas daripada ekstrak biji milk thistle, cendawan Reishi, Schisandra chinensis, dandelion, kunyit dan artichoke. Ianya merupakan tonik kompleks yang menyokong nutrisi untuk fungsi hati yang sihat, iaitu dengan cara melindungi dan merangsang keupayaan semulajadi badan untuk mengekalkan kesihatan hati.

Herblax pula terdiri daripada campuran herba semulajadi termasuk daun senna yang telah digunakan secara tradisional sebagai julap semulajadi. Herblax merangsang pergerakan usus seterusnya membantu kelancaran sistem pembuangan najis.

Vivix ialah minuman botani daripada campuran buah-buahan semulajadi yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia dari sumber tumbuhan yang menyokong kesihatan sel (paling asas dalam badan). Bahan-bahan dalam Vivix – anggur Muscadine, lobak ungu, Polygonum cuspidatum dan European elderberry – diekstrak melalui proses yang telah dipatenkan. Jadi, anda hanya boleh dapatkan Vivix dari Shaklee sahaja.

Jom detox cara Shaklee sekarang juga!

Rujuk entri Set Detox Shaklee : Fungsi, Pilihan dan Harga untuk info lanjut.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
COD Butterworth, Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas
Poslaju ke Seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan Sarawak

Testimoni Ostematrix Shaklee Part 2

Testimoni Ostematrix Shaklee Part 2

  1. Masalah sakit pinggang selepas bersalin dapat diatasi
  2. Tiada lagi masalah sembelit
  3. Bayi pun dapat ‘side effect’ – tulang menjadi kuat
  1. Merawat masalah insomnia saya
  2. Tulang krup krap krup krap dan lama tak bunyi
  3. Saya tak minum susu
  1. Segar badan
  2. Hilang sakit tumit kaki bila bangun tidur
  3. Senggugut pun ok
  4. Tidur lebih lena
  5. Sistem penghadaman ok
  1. Tak payah susah2 bancuh susu dapatkan keperluan kalsium
  2. Kaki dah lama tak cramp walaupun dah pregnant banyak kali
  3. Mudah dan praktikal
  4. Tiada kejang kaki, sakit gigi, sakit bahu
  5. Lawas
  6. Sebab tak minum susu
  1. Hilang sakit-sakit dan bisa-bisa badan bila bangun pagi
  2. Tidur lebih berkualiti
  3. Pembuangan sisa pepejal lebih lancar
  4. Tiada lagi cramp
  1. Bangun pagi rasa fresh
  2. Pagi-mudah membuang
  3. Tak pernah rasa lenguh or sakit pinggang jika amalkan ostematrix
  4. Masa hamil kaki cramp tu takkan menyinggah
  5. Anak lahir, tulang kuat dan cepat tumbuh gigi
  1. Tidur lebih lena, bangun pagi segar
  2.  Kejang kaki, sakit pinggang takde (3 kali cesar)
  3. Dah lama tak sakit gigi dan migrain
  1. Tidur lena, bangun pagi bersemangat
  2. Lancar buang air besar
  3. Tulang kuat (pinggang tak sakit bila angkat si manja 10kg)
  1. Sakit gigi dan bengkak gusi berkurangan
  2. Kejang betis waktu hamil takde
  3. Malam tidur lena, bangun pagi dengan bertenaga
  1. My milkbooster
  2. Pelawas untuk elak sembelit
  3. Ubat migrain saya
  1. Melegakan lenguh badan saya
  2. Melancarkan pembuangan air besar keesokan harinya selepas bangun dari tudir
  3. Saya tak suka minum susu, jadi Ostematrix pengganti susu saya
  1. Kurangkan sembelit
  2. Senang tidur takde insomnia
  3. Bantu lengkapkan kalsium harian saya
  4. Hilang sakit badan bila bangun pagi
Bersambung ke PART 3.

Anda terlepas koleksi testimoni PART 1?

5 Tips Tangani Sakit Tapak Kaki dan Tumit

5 Tips Tangani Sakit Tapak Kaki dan Tumit

sakit tapak kaki dan tumit

Siapalah yang tidak stress dengan sakit tapak kaki dan tumit yang boleh mengganggu aktiviti harian kan? Nak berjalan ke sana sini dalam kesakitan aduhai, seksanya rasa! Tambahan kalau jenis kerja yang banyak menggunakan kaki, perlu berjalan ke sana ke mari, naik turun tangga yang tinggi!

Mari kita tengok kenapa anda boleh alami sakit tapak kaki dan tumit.

.

Apa Itu Plantar Fasciitis?

Di kaki kita, terdapat sejenis tisu fibrous yang menyokong tapak kaki, menyambungkan tulang tumit dengan jari jemari kaki.

Dalam keadaan tertentu, tisu ini boleh mengalami regangan berlebihan yang berulang-ulang, menyebabkan ia sedikit terkoyak, menjadi sakit dan berlaku keradangan. Terjadilah keadaan dipanggil ‘plantar fasciitis‘.

Plantar fasciitis ialah penyebab utama kebanyakan sakit tumit dan tapak kaki.

sakit tapak kaki dan tumit

Tisu yang menyambungkan tulang tumit dan jemari kaki yang mengalami regangan berlebihan dan berulang-ulang akan menyebabkan keradangan dan sakit.

.

Keadaan-keadaan yang boleh merisikokan terjadinya sakit tapak kaki dan tumit ini ialah seperti berikut:

  • masalah berat badan berlebihan dan obesiti (lebihan ‘muatan’ pastinya membebankan kaki yang perlu membawa badan setiap hari)
  • berdiri atau berjalan terlalu lama (contoh: faktor pekerjaan)
  • penggunaan kasut yang tidak sesuai (tumit terlalu tinggi, tapak keras, flat)
  • berjalan dalam keadaan yang tidak normal
  • faktor usia : kerap berlaku di kalangan yang berusia 40 hingga 60 tahun
  • jenis senaman tertentu yang boleh menyebabkan regangan berlebihan bahagian tapak kaki (contoh : lari jarak jauh, menari ballet, tarian aerobik)

Seseorang yang mengalami plantar fascitis kebiasaanya akan mengadu sakit mencucuk di bahagian tumit sebaik bangun dari tidur. Kesakitan ini kemudiannya akan berkurangan selepas bangun dan bergerak. Tetapi boleh jadi akan sakit kembali setelah banyak berjalana atau berdiri.

Awas jika anda seorang yang mengabaikan sakit tumit ini kerana apabila anda sakit, anda pastinya akan mengubah gaya berjalan untuk mengurangkan kesakitan. Akibatnya, anda akan membebankan sendi-sendi lain pula di kemudian hari – anda akan mengalami sakit lutut, pinggul dan pinggang.

Dengan hanya mengambil sejarah sakit kaki dan pemeriksaan fizikal, kebiasaannya doktor akan dapat membuat diagnosis ‘plantar fasciitis‘ ini dan mempreskripsi ubat tahan sakit.

.

5 Cara Mengatasi Sakit Tapak Kaki dan Tumit

.

Selain mengurangkan sakit dengan mengambil ubat tahan sakit, anda juga boleh mengurangkan kesakitan dengan kaedah seperti di dalam gambar ini:

sakit tapak kaki dan tumit

Cold compress : Dengan menggunakan ais yang dibalut di dalam kain, tekankan pada tapak kaki yang sakit itu. Kesejukan ini dapat mengurangkan kesakitan untuk sementara.

.

Anda juga boleh mula mencari kasut (atau selipar atau sandal) yang lebih sesuai untuk menangani masalah sakit kaki anda. Carilah kasut yang sedikit tinggi (kira-kira seinci tinggi heel-nya, bukan flat terus atau terlalu tinggi), dengan tapak yang lembut. Contoh terbaik di Malaysia ni ialah kasut Bata Comfit yang sangat selesa dan mampu milik. Kasut sebegini memberi sokongan kepada tapak kaki anda lebih-lebih lagi jika anda banyak berdiri atau berjalan.

Elakkan juga memakai kasut yang telah haus tapaknya, atau ‘berkaki ayam’ terutamanya di permukaan yang kasar. Sebagai contoh, gunakan selipar lembut di dalam rumah bersimen.

Jika sukan tertentu yang menjadi punca anda kerap sakit tumit dan tapak kaki, berubahlah kepada jenis sukan lain. Anda pun mestilah bersukan untuk kesihatan, bukan untuk lebih sakit kan?

Paling penting, dapatkan berat badan ideal kerana walau apa jua cara yang telah anda gunakan, selagi masih gemuk atau obes, selagi itu anda akan berulang-ulang mengalami masalah ini.

.

Bagaimana Pula Dengan Suplemen Kesihatan Untuk Masalah Ini?

.

Di samping Set Kurus untuk menurunkan berat badan berlebihan, gabungan Ostematrix, Omega Guard dan B Complex disarankan untuk mereka yang ingin berikhtiar dengan suplemen Shaklee.

  • Ostematrix – suplemen kalsium lengkap yang bertindak sebagai ‘pain killer‘ semulajadi dan menyihatkan tulang dan sendi
  • Omega Guard – bersifat antiradang, mengurangkan keradangan dan juga baik untuk kesihatan sendi
  • B Complex – dikenali sebagai suplemen urat, melegakan kesakitan dengan lebih berkesan apabila bergabung dengan Ostematrix

.

Klik gambar ini untuk order dan konsultasi lanjut