testimoni gout

Gout ialah sejenis penyakit radang sendi yang disebabkan pengumpulan kristal urate yang berlebihan dalam darah. Klik GOUT untuk bacaan lanjut tentang petua hilangkan gout dengan cepat.[/caption]

Credit to Siera Haiyi sebab share testimoni gout ni. Tajukya “Ayahku Penderita Gout Selama 20 Tahun“.

Kisah ini bermula ketika saya berumur 12 tahun. Ayah bawa saya ke Sunway Lagoon. Bukan main sukanya hati ni dapat berjimba-jimba di sana bersama kakak saya.

Sedang bersukaria, tiba-tiba ayah mengerang kesakitan. Katanya kaki amat sakit! Nak bangun pun tak boleh! Ibu mula resah. Saya apatah lagi, macam-macam yang terlintas di kepala waktu itu.

“Kenapa tiba-tiba ayah jadi begini?”

“Adakah ayah dah lumpuh?” 

Astagfirullahalázim…

Susahnya hati saya masa itu sampai terbantut nak bersukaria. Hari yang gembira bertukar menjadi duka. Ayah ditolak dengan kerusi roda ke kereta. Ibu pula terus memandu kereta menuju ke klinik berhampiran. Ayah diberi ubat tahan sakit.

Sehingga kini umur saya 30 tahun.

Ayah masih makan pain killer setiap kali gout menyerang. Dah jadi macam gula-gula pulak. Goutnya pula memang kerap bertandang. Semakin teruk lagi, sekarang dah bengkak-bengkak di tumit dan juga di tangan. Bukan bengkak biasa tapi siap bernanah besar-besar! Naik seram saya tengok. Dalam hati…bilakah semua ini akan berakhir.

Dalam diam, saya bersimpati dengan ayah yang berjalan terhenjut-henjut. Sedih betul saya tengok ayah solat tak dapat duduk dengan betul ketika tahyat awal mahupun akhir. Time tu saya menangis di belakang pintu melihat ayah terbaring mengerang kesakitan di atas katil ketika mana dia tak kuat untuk berjalan. Hanya doa yang mampu saya panjatkan. Doa yang tanpa usaha.

Teringat pula Ustaz masa sekolah cakap, “Doa tanpa usaha adalah SIA-SIA“.

Tetapi itu saja yang saya mampu. Sedih.

.

testimoni gout

Testimoni Gout : Gout ialah sejenis penyakit radang sendi yang disebabkan pengumpulan kristal urate yang berlebihan dalam darah. Klik GOUT untuk bacaan lanjut tentang petua hilangkan gout.

.

Akhirnya…

Pada suatu hari, tergerak hati saya untuk berikan ayah Omega Guard dan Alfalfa Complex Shaklee. Saya ada terbaca yang Omega mampu mengurangkan radang sendi dan kesakitan. Manakala Alfafa pula mampu meneutralkan asid urik  kepada alkali. Wahhhh menarik!!! Mestilah saya teruja nak berikan kepada ayah saya. Saya beri pada ayah dan tulis besar-besar pada botol. Bila tiba waktu makan pula, saya SMS ayah.

“Ayah dah makan OMEGA?”

“Dah makan ALFAFA?”

Begitulah bersungguh-sungguhnya saya inginkan ayah sihat kembali. Ayah saya patuh dan konsisten menelan dua jenis  suplemen ini.
Sambil saya tak henti-henti berdoa semoga inilah usaha terbaik untuk ayah.

Sampai pada suatu hari yang cerah, ayah baru pulang dari cek up di hospital. Wajah ayah girang dan berseri sambil dihulurkan sehelai kertas kepada saya.

“Kertas apa ni?”

MasyaAllah!! Terkejut saya lihat bacaan asid urik ayah dah berada di paras NORMAL!!! Ya Allah, bergenang air mata saya.

“Dah 20 tahun…ayah tak pernah pun dapat bacaan uric asid NORMAL. Doktor pun terkejut. Bagus ye Shaklee “ kata ayah

Dah setahun ayah bersama Shaklee, saya asyik intai je kakinya. Ok dah tak ada lagi bengkak, tak ada lagi jalan hinjut-hinjut. Dan tiada lagi nanah besar-besar. Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah…

Hati anak mana yang tak gembira bila ayah tersayang kembali ceria menjalankan kehidupan…

Terima kasih Allah kerana mengizinkn semuanya. 🙂

.

Klik gambar ini untuk order dan konsultasi lanjut suplemen Shaklee.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat