tips hilangkan mata panda

Lingkaran hitam di bawah mata, juga dikenali dengan masalah “mata panda” ialah sesuatu yang boleh membuatkan anda tampak lebih berusia dari umur sebenar anda.

Ikuti 6 tips hilangkan mata panda cara tradisional di bawah.

Tips-tips ini mudah sahaja dan bahan-bahannya pun amat mudah didapati dari mana-mana sahaja.

.

6 Tips Hilangkan Mata Panda Cara Semulajadi

.

tips hilangkan mata panda.

Tips pertama ialah dengan mendiinginkan kentang mentah dan memotong ia kepada separuh bahagian. Kemudian letakkan kepingan kentang dingin di atas mata yang bertutup. Biarkan selama 15 hingga 20 minit.

.

Anda juga boleh cuba basahkan 2 uncang teh di dalam air sejuk dan biarkan seketika. Kemudian, letakkannya di atas mata yang ditutup selama 25 hingga 30 minit.

Jika anda penggemar teh yang selalu membuat teh sendiri di rumah, anda juga boleh menggunakan uncang teh yang telah digunakan itu. Syaratnya cuma simpan ia di dalam peti ais terlebih dahulu. Anda boleh ambil bila-bila masa anda mahu gunakan.

.

Sementara itu, timun ialah sayur yang popular untuk kesegaran mata sejak bertahun-tahun lamanya. Anda cuma perlukan 2 kepingan timun seuk untuk diletakkan di atas mata yang telah ditutup selama 25 minit.

.

tips hilangkan mata panda

Tahukah anda, selain sayur-sayuran dan buah-buahan, sudu juga boleh digunakan untuk menyegarkan mata dan menghilangkan masalah mata panda anda?

Cuma sejukkan sudu besi tahan karat di dalam air berisi air (boleh letakkan di dalam peti sejuk sehingga sejuk juga) sebelum diletakkan di atas mata anda.

.

Selain dijadikan masker untuk menegangkan kulit wajah, putih telur juga boleh anda gunakan sebagai tips hilangkan mata panda. Pukul beberapa putih telur dan letakkan di sekitar mata. Biarkan selama kira-kira 20 minit sebelum membilas semula mata anda.

.

tips hilangkan mata panda

Tips hilangkan mata panda secara semulajadi terakhir ialah menggunakan buah avokado. Letakkan kepingan avokado di bawah mata anda dan biarkan selama 5 hingga 10 minit.

*****

Walau apa cara atau tips yang anda gunakan untuk menghilangkan mata panda anda, apa yang penting ialah pastikan ianya selamat, buat dengan konsisten untuk menampakkan kesannya. Benda-benda semulajadi ini biasanya mengambil masa juga untuk berkesan.

Jika anda berminat untuk mencuba krim mata dari sumber semulajadi, bebas bahan kimia dan berkesan, cubalah Youth Restoring Eye Treatment.

Ianya bertindak melalui 3 cara berikut:

  1. Menyokong penghasilan kolagen dan mengembalikan kelembapan kulit sekitar mata dengan menyerap sehingga 1000 kali ganda beratnya dalam air!
  2. Mengurangkan tanda-tanda penuaan kulit termasuk mata panda, mata sembab, garis halus dan kedutan.
  3. Menyegarkan mata anda kerana adanya tips penyejuk istimewa yang merangsang pengaliran darah sekitar mata.

.

Tips penyejuk istimewa pada Youth Restoring Eye Treatment ini berfungsi mengekalkan kesegaran mata, mengurangkan kemerahan di bawah mata dan meminimakan mata sembab. Special sangat kan?

Dapatkan Youth Restoring Eye Treatment dengan harga runcit RM243.75 sekarang juga! Daftarlah sebagai ahli untuk penjimatan lebih lagi.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke Seluruh Malaysia Termasuk Sabah dan Sarawah