Dah hampir seminggu kita berpuasa, dalam secret group kami pakat kongsi tips kekal bertenaga ketika berpuasa masing-masing. Rata-rata dah jatuh cinta dengan produk Shaklee jenis minuman sebab banyak sangat memberi kesan positif dalam kehidupan seharian semasa berpuasa ni. Nak prepare pun mudah, tapi rasa energetic tu lain macam Alhamdulillah. Ala, jom lah baca sendiri!

kekal bertenaga ketika berpuasa

Sahur tadi tak makan heacy meal. Kami makan Cinch Shake, ESP, oat (Nad. Amir tanpa oat), Performance Drink Orange. Alhamdulillah hari ni ok sangat-sangat. Aktiviti macam biasa. Tak lapar, dahaga, letih melampau. Alhamdulilah, semua atas izin Allah. Jimat masa sebenarnya sahur macam ni. Simple but powerful. Dan Nad menyusu macam biasa tak terganggu. Alhamdulillah. Zafiya ni tak makan sangat, so nak susu la. Berbuka tadi kami bancuh Performance Drink Oren, Energizing Tea Elderberry. Sedap and refreshing. Bagi energy.” (Master Nadiah Suhaidi)

Aimi baru cuba Cinch Tea. MasyaAllah tak mengantuk. Semalam pukul 12 tak boleh tidur lagi. Paksa tidur. Biasa lepas terawikh dah tidur. Malam ni pun segar Alhamdulillah. Siap baking lagi ni. Pukul 4 pagi dah bangun sahur macam biasa ESP dan Performance Drink. Bila tak rasa letih melampau, emosi pun terkawal.” (Aimiyaya)

Sejak ambil Performance Drink waktu sahur, magik sebab tak rasa dahaga walaupun di hujung-hujung waktu puasa.” (Atul Hamid)

Nak share jugak. Akak sahur ambil ESP, Cinch Shake Choc, Performance Drink Lime, makan juga nasi sesenduk. Tadi tengah hari keluar pi beli barang dapur, banyak jugak berjalan. Balik rumah pukul 3 Zohor kejap, rushing keluar pi COD pulak. Balik COD, duduk re-pot pokok baru lagi haha. Lepas tu pi kemas barang-barang beli tadi. Lepas Asar terus start masak macam-macam. Fuhhh non-stop. Berbuka ambil Cinch Tea tambah lemon. Segar jer masa terawikh. Lepas terawikh sibuk anak-anak pun nak moreh plak. Sambil-sambil kemas dapur, kemas itu ini, sedar-sedar dah pukul 10 lebih duk mengemas. Malam nak tidur ambil ResV, Ostematrix tak tinggal la. Lecithin, Herblax pun ambil. Since puasa ni dah turun dekat 2kg. Tenaga memang superb. Tak letih sangat. Tak lapar dan haus sangat. Memang best.” (Eina Md Ali)

Salam semua. Nak share jugak. Sejak day 1 memang kami suami isteri sahur Life Shake, ESP pastu Performance Drink, Elderberry Energizing Tea. Alhamdulillah semalam shopping 3 jam kat AEON tak letih langsung! Selama puasa ni Alhamdulillah memang tak melepek langsung. Energy still ada sampai berbuka. Kazen Wanie dah kebeler dah masa kat AEON tu haha. Beza orang minum Performance Drink waktu sahur dan berbuka, dia tak dahaga dan terliur langsung tengok makanan dan minuman waktu siang. Semalam siap memasak banyak jenis lauk untuk tetamu still bertenaga. Pastu lepas makan, solat semua, sambung kemas dapur meja rumah. Kazen terkejut datang dapur dah settle clean and clear. Sangat jatuh cinta dengan Life Shake, Performance Drink, ESP dan Elderberry Tea tu. Sahur wajib Vivix jugak untuk energy booster siang hari. Berbuka tak makan banyak sangat sebab tak lapar mana.” (Shazwani Aika)

Saya umur 39 tahun dan sedang mengandung 6 bulan lebih. 3 bulan pertama morning sickness sangat teruk, memang tak boleh bawa bincang. Lepas masuk 4 bulan, saya terus ambil Set Mengandung Shaklee – Vitalea, B Complex, Vita C, Ostematrix, Omega Guard, ESP dan Performance Drink. Walaupun puasa, semua vitamins tu saya ambil. Ni sharing pasal Cinch Tea. Best sangat tak rasa mengantuk selepas Subuh. Saya minum without sugar, campur dengan Performance Drink Lime. Minum masa nak telan suplements masa sahur. Saya kalau teringin manis-manis, saya minum Cinch Shake Choc dan ESP. Sedap dan puas minum.” (Aishah Abdullah)

.

Kekal Bertenaga Ketika Berpuasa Dengan Shaklee

CINCH SHAKE (Choc, Latte, Vanilla)

  • Pengganti makanan berkhasiat yang tinggi protein dan mempunyai indeks glisemik rendah.
  • Membantu membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang yang lebih lama.
  • Diperkaya leucine untuk mengekalkan otot semasa pembakaran lemak, sangat sesuai diambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan lebih-lebih lagi ketika berpuasa (Baca entri tentang Diet Yoyo untuk memahami dengan lebih lanjut tentang sebab diet anda tidak berjaya).
  • Boleh dijadikan sebagai ‘meal replacement‘ menjadikan hidangan sahur anda lebih ringkas dan menjimatkan masa tetapi mengenyangkan.
  • Terdapat 3 pilihan perisa – coklat, latte, vanilla.

.

ESP (Vanila)

  • Diformulasi dari soya nonGMO untuk membekalkan tenaga dan stamina yang lebih tinggi.
  • Indeks glisemiknya juga rendah (39 sahaja), membantu membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang yang lebih lama.
  • Sesuai diambil oleh ibu menyusu yang berpuasa untuk menyokong penghasilan susu ibu.

tentang esp shaklee

Indeks glisemik ESP serendah 39 sahaja, menjadikannya berupaya membekalkan tenaga berterusan untuk jangka masa yang lebih lama. Satu canister dijual pada harga runcit RM161.25 (850 gram).

.

CINCH TEA MIX

  • Diperbuat daripada gabungan tiga warna teh yang berupaya meningkatkan tenaga secara semulajadi.
  • Penggalak metabolisma – menyokong pembakaran lemak.
  • Alternatif sihat menggantikan minuman berkafein.
  • Kalori rendah (1 sachet = 5 kalori sahaja).

kekal bertenaga ketika berpuasa

Harga runcit Cinch Tea Mix ialah RM131.25. Sekotak mengandungi 28 sachet.

.

PERFORMANCE DRINK (Orange, Lemon-lime)

  • Minuman yang digemari dan biasanya akan sold out musim berpuasa Ramadhan kerana keupayaannya untuk membuatkan kita kekal bertenaga ketika berpuasa sampai ke petang (pengalaman sendiri juga).
  • Mencegah penyahidratan dengan membekalkan bendalir dan elektrolit penting – ini melegakan kehausan dan melembapkan kulit.
  • Meningkatkan daya ketahanan badan.
  • Membantu mengekalkan paras gula dalam darah (rujuk entri lanjut tentang Performance Drink).
  • Membekalkan tenaga dan daya ketahanan fizikal.
  • Memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat.
  • Mengimbangi metabolisma tubuh kerana mengandungi potassium, kalsium, natrium, fosforus, magnesium dan klorida.
  • Ada 2 perisa pilihan – orange, lemon-lime.

kekal bertenaga ketika berpuasa

Harga runcit Performance Drink ialah RM86.25 bagi perisa oren (539 gram) dan RM148.75 bagi perisa lemon-lime (840 gram).

.

(Life Shake dan Energizing Elderberry Tea bakal dijual bermula Jun 2021. Testmoni di atas adalah hadiah dari pihak Shaklee kepada leaders yang mengikuti Business Leaders National Conference 2021).

Rujuk Senarai Harga Produk untuk harga runcit setiap minuman di atas. Dapatkan penjimatan berbaloi dengan mendaftar sebagai ahli.

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Categories

WhatsApp chat