Berbesar hati rasanya bila Ain terima salah satu perkongsian dari geng Shaklee yang baru-baru ini ada menyertai kursus “Start Your Own Business (SYOB)“. Perkongsian ini ialah tentang tips memilih produk kolagen terbaik dan berbaloi.

Kebanyakan suplemen kolagen yang dipasarkan bukan calang-calang murah harganya. Untuk kecantikan dan awet muda lah katakan.

Jadi, macam mana nak pastikan anda telah memilih produk kolagen terbaik yang berbaloi dengan apa yang telah anda laburkan?

Ambil tahu tentang berat molekul kolagen yang digunakan untuk menghasilkan suplemen tersebut.

.

Kaitan Berat Molekul Kolagen Dengan Kadar Penyerapannya

.

Berdasarkan teori, semakin berat sesuatu molekul kolagen itu, akan semakin sukar untuk ia diserap selepas di consume.

Dan sebaliknya, semakin ringan sesuatu molekul kolagen itu, semakin mudah dan cepatlah ia diserap.

Di dalam video di atas, dibuat perbandingan untuk menguji kadar keterlarutan produk kolagen dari tiga jenama berbeza. Salah satunya ialah Shaklee Collagen Powder.

Ujian dibuat dengan melapik corong yang digunakan dengan kertas filter sebagai penapis. Serbuk kolagen dituang diikuti dengan air kosong.

Serbuk kolagen yang paling cepat dilarutkan ke dalam bekas di bawah corong dan tidak meninggalkan sedimen di dalam kertas filter ialah produk kolagen terbaik.

Ini kerana, produk dengan molekul kolagen paling ringan dapat menembusi kertas penapis tersebut dan sangat cepat dilarutkan sebaik sahaja air dituangkan.

Anda perasan tak ada satu jenama yang sampai ke sudah tak berjaya menapiskan serbuk kolagen yang telah dituang?

Rasa seperti buang duit sahaja membelanjakan untuk produk kolagen yang tidak berkesan kan?

shaklee collagen powder

.

4 Keistimewaan Shaklee Collagen Powder

.

  1. Bersumberkan kolagen berkualiti tinggi premium : sisik ikan merah berkeupayaan untuk bertahan pada tekanan yang tinggi di bawah air, menjadikannya sumber kolagen yang tahan lasak.
  2. Penyerapan yang hebat : molekul kolagen dalam SCP cuma seberat 1,000 Dalton sahaja (berbanding jenama lain yang kebanyakannya melebihi 300,000 Dalton). Ini memastikan penyerapan cepat dan mudah untuk meningkatkan penghasilan kolagen pada lapisan dermis dengan cekap.
  3. Diperkaya dengan bahan-bahan lain : Vitamin C untuk menggalakkan penghasilan kolagen dan melawan kerosakan oleh radikal bebas. Juga diperkaya vitamin B2 & B6 untuk menyokong metabolisma tenaga yang penting untuk menghasilkan kolagen dalam sel.
  4. Dipek dalam sachet yang ringan, mudah dibawa dan dibancuh pada bila-bila masa dan di mana-mana sahaja.

.

produk kolagen terbaik

Klik Koleksi Testimoni untuk lihat sendiri perubahan positif pengguna-pengguna Shaklee Collagen Powder.

Kolagen juga baik untuk kesihatan sendi. Baca testimoni sebenar dalam entri Cedera Ligamen Pada Lutut : Lutut Dah Tak Gegau.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat