Sedang mencari vitamin budak yang sesuai untuk anak yang makan tak menentu? Tak tahulah apa yang masuk dalam perut mereka hari-hari sampai naik risau dibuatnya?

Kanak-kanak ialah fasa tumbesaran dan perkembangan otak yang memerlukan nutrisi harian secukupnya. Kekurangan nutrisi boleh memberi impak negatif terhadap anak-anak.

Antaranya:

  • masalah makan memilih (picky eater)
  • berat badan susah naik atau terlalu gemuk dan obes
  • kerap sakit sehingga terganggu pertumbuhan
  • bila tak sihat pula, ambil masa yang lama untuk kembali sihat
  • sangat mudah berjangkit dengan orang lain yang tidak sihat
  • ada masalah pencernaan dan sembelit
  • dan ain-lain lagi.

.

Kenapa Meal Shakes Vitamin Budak Yang Baik Untuk Anak-anak?

.

  1. Mengandungi 19 vitamin dan mineral yang diperlukan untuk mengekalkan kesihatan anak-anak.
  2. Diperkaya dengan protein dan 9 asid amino ‘perlu’ (tidak boleh dihasilkan badan dan diperlukan dari diet) untuk menyokong pertumbuhan anak-anak.
  3. Juga diperkaya dengan kalsium untuk pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat, serta kaya dengan serat yang membantu pencernaan yang baik.
  4. Setiap hidangan Meal Shakes yang dibancuh dengan susu rendah lemak membekalkan 240kcal tenaga.
  5. Mempunyai kandungan lemak dan indeks glisemik yang rendah, jadi sangat sesuai untuk membantu membekalkan tenaga dan memberi rasa kenyang yang lebih berpanjangan untuk anak-anak terutamanya yang bermasalah berat badan berlebihan dan obes.

.

Apa Kata Ibu Bapa Yang Dah Beri Meal Shakes Kepada Anak Mereka?

.

“Salam semua. Rasanya belum terlambat untuk saya kongsi bersama anda semua. Hari ni saya nak kongsi tentang Meal Shakes. Alhamdulillah setelah sebulan menggunakan Meal Shakes, anak saya jarang dijangkiti selesema, batuk dan demam. Boleh dikatakan setiap bulan mesti anak saya akan sakit. Setiap kali pergi check-up mesti nurse akan kata anak saya antibodi tak kuat.

Sebenarnya, Meal Shakes adalah produk yang keempat saya guna untuk anak saya. Sebelum ni macam-macam yang saya guna tapi tak jalan. Tapi setelah diperkenalkan oleh Mommy Farah Shaklee, saya nekad untuk mencuba. Dan sekarang hasilnya memang amat memuaskan hati. Meal Shakes memang terbaik. Cubalah Meal Shakes bagi yang belum cuba. Tak rugi anda mencuba untuk kesihatan anak anda.”

.

“Nak kasi testimoni anak. Adam almost dah consume Meal Shakes around 2 minggu lebih. Minggu first tak ada apa progress. Masuk minggu kedua saya dah mula perasan, selesema Adam makin lama makin tak ada. Sekarang memang dah tak ada langsung. Batuk pun dah baik, cuma kadang-kadang je dia batuk sikit-sikit.

Then, yang paling saya suka time makan. Selera dia makin bertambah. Dulu nak habiskan 90ml susu pun susah. Dah setahun tapi masih minum 90ml jer sedangkan budak-budak lain seusia dia minum around 180ml and more lagi. Once, dah pernah susu 120ml habis, bubur semangkuk habis, then puding 4 ketul. Semalam dah makan bubur habis semangkuk. Then, continue telur goreng mata sebiji. Ditambah lagi susu 120ml 2 kali sebelum tidur.

My parents and parents in-law ada cakap, my son badan nampak berisi sikit berbanding dulu. Alhamdulillah. Saya akan teruskan lagi sampai dia besar.”

.

Meal Shakes Juga Membantu Masalah Sembelit Kanak-kanak Kerana Diperkaya Dengan Serat

.

“So far, dia minum Meal Shakes, saya campurkan dalam susu. Tapi lama sikitlah dia minum sebab lain rasa agaknya. Alhamdulillah dah tak sembelit lagi. Dah lawas dah. Tapi cair sikit kadang-kadang.”

.

“Salam Aimi. Saya nak bagitau sembelit anak saya dah ok dah. Alhamdulillah sekarang ni pagi-pagi dia dah membuang. Dah tak sekeras macam selalu, tak sedikit macam dulu. Sekarang ni boleh dikatakan penuh jugalah pampers dia. Thank you banyak-banyak.”

.

Harga runcit untuk satu tong Meal Shakes 544gram ialah RM120. Dan sudah pasti harga ahli lebih menjimatkan.

Selain Meal Shakes, kita juga mempunyai Vitalea for Children (multivitamin) dan Chewable C Plus (vitamin C) yang diformulasi khas untuk kanak-kanak.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat