vitamin c shaklee

Siapalah yang tak kenal dengan vitamin C Shaklee kan? Vitamin antioksidan yang fofular untuk kecantikan kulit dari remaja, dewasa dan juga orang tua.

Sebenarnya kan, fungsi vitamin C lebih meluas lagi selain untuk kecantikan sahaja. Antara fungsi vitamin C untuk kesihatan ialah seperti berikut:

  • kesihatan gigi dan gusi
  • meningkatkan tenaga
  • membantu penyerapan zat besi (contoh : ibu hamil yang bermasalah anemia)
  • menggalakkan fungsi sistem imun
  • kecantikan kulit
    • melindungi kulit dari kerosakan oleh sinaran uv
    • merangsang penghasilan kolagen
    • mempercepatkan penyembuhan luka
    • menghalang pigmentasi kulit
    • memperbaiki tekstur kulit

Boleh rujuk entri dari University of Maryland Medical Center untuk baca tentang vitamin C dan beberapa penyakit.

.

Gelaja Kekurangan Vitamin C

.

Daripada fungsi-fungsi di atas, kita boleh agak, kalau kita kekurangan vitamin C, apa akan terjadi, antaranya:

  • rambut kering dan bercabang
  • gingivitis (radang gusi)
  • gusi berdarah
  • kulit kering dan bersisik
  • luka lambat sembuh
  • mudah lebam
  • anemia
  • gigi mudah rapuh
  • mudah jatuh sakit
  • mudah berjangkit

vitamin c shaklee

Tahukah anda, tidak seperti manusia, haiwan-haiwan BOLEH menghasilkan vitamin C sendiri?

.

Sedikit Info Tentang Vitamin C Secara Umum

.

  • Badan kita tidak boleh menghasilkan vitamin C sendiri. Kita perlukan vitamin C dari pemakanan atau suplemen.
  • Kita juga tidak mampu untuk menyimpan vitamin C dalam badan.
  • Vitamin c ialah vitamin larut air. Sekiranya diambil berlebihan akan disingkirkan melalui air kencing. Jadi, kita memerlukan sumber vitamin C secara berterusan.

.

Kelebihan Vitamin C Shaklee

.

Dalam banyak-banyak jenama vitamin C, Ain jatuh cinta dengan Shaklee jugak. Bukan semata-mata sebab Ain pengedar. Tapi lebih kepada apa yang Shaklee beri, buat kita dapat manfaat yang optimum. Itu yang kita nak kan?

“Pelaburan yang berbaloi”

Kenapa Ain kata berbaloi sangat pilih vitamin C Shaklee?

Pertamanya, sebab sumber itu sendiri. Untuk vitamin C, Shaklee pilih untuk hasilkan dari ekstrak jagung.

  • sumber vitamin C asli yang berkualiti tinggi
  • tidak berasid seperti buah-buahan sitrus yang kaya dengan vitamin C (contoh: oren), jadi sesuai diambil oleh mereka yang bermasalah gastrik

Keduanya, kerana adanya sistem pelepasan berperingkat (“sustained-release, SR”). Dengan sistem ini, kita akan dibekalkan dengan vitamin C untuk 5 jam berterusan setiap hari. So, jangan pandang rendah dengan tablet 500mg ini ya.

vitamin c shaklee

Nak dapatkan jumlah vitamin C yang sama dengan tablet ini dari pemakanan, adalah bersamaan dengan memakan sebiji setengah oren setiap jam, untuk 5 jam berterusan (total 7 biji oren). Ain tak mampu. Haha.

.

Ketiga, vitamin C Shaklee juga ditambah kompleks bioflavonoid yang berfungsi:

  • meningkatkan keberkesanan vitamin C
  • memanjangkan kesan vitamin C dalam badan

Keempat dan terakhir, of course sebab murah sangat korang! Sebotol vitamin C Shaklee cuma berharga RM97.50 (tak termasuk GST dan postage) sahaja.

Dengan pengambilan sebanyak sebiji sehari, sebotol vitamin C yang mengandungi 180 biji tablet, dijangkakan untuk penggunaan maksima 6 bulan!

Harga retail pun dah murah, apakan lagi kalau mendaftar sebagai ahli. 🙂

Klik Sini Untuk Bacaan Lanjut Berkaitan Vitamin C

.

Klik gambar ini untuk konsultasi lanjut produk kesihatan Shaklee.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat