vivix dan resv

Vivix dan ResV, serupa tapi tak sama.

Vivix dan ResV ni, nampak macam serupa. Tapi ada perbezaan yang agak ketara rupanya.

Vivix mula dijual pada tahun 2008, dihasilkan secara saintifik untuk melambatkan proses penuaan di tahap selular. Vivix diformulasi dari bahan-bahan semulajadi yang kaya dengan polifenol, sejenis antoksidan yang telah terbukti bertindak di tahap selular untuk kesihatan optimum.

ResV pula ialah inovasi dari Vivix, juga kaya dengan manfaat polifenol, mula available sejak awal tahun ini (2020).

Jadi, apakah perbezaan Vivix an ResV yang buat orang keliru nak pilih yang mana satu?

.

Perbezaan Vivix dan ResV

.

Bahan-bahan

  • Vivix mempunyai 4 bahan utama iaitu anggur Muscadine, lobak ungu, Elderberries dan Japanese knotweed (Polygonum cuspidatum)
  • ResV juga mempunyai 4 bahan tadi, dengan tambahan beberapa bahan lain – buah delima, anggur Pomace, Chebulic myrobalan, anggur merah dan black currant

vivix

Vivix, produk nombor satu yang sentiasa mendapat tempat di hati pengguna-pengguna Shaklee.

.

Kuasa Polifenol

  • Vivix mempunyai 10 kali ganda polifenol
  • ResV pula dengan 13 kali polifenol (lebih kerana ada extra bahan-bahan lain tadi)

.

Bentuk

Vivix adalah dalam bentuk cecair – boleh diambil begitu saja atau bancuh dengan minuman kegemaran. Manakala ResV pula dalam bentuk sofgel (telan saja)..

Disebabkan perbezaan ini, Vivix sesuai untuk yang suka rasa masam manisnya atau yang bermasalah untuk menelan tablet/sofgel.

resv

Ini ialah ResV. Teknologi mengkapsulkannya berpaten. Eksklusif juga seperti Vivix.

.

Cadangan Cara Simpan

Untuk Vivix, kerana berada dalam bentuk cecair dan bebas bahan kimia berbahaya, disarankan disimpan di dalam peti sejuk beku (freezer) untuk mengekalkan nutrisi polifenolnya. Jangan risau, Vivix takkan membeku kerana tidak dicampur air atau gula.

ResV yang berbentuk sofgel pula, boleh disimpan pada suhu bilik saja (tak perlu freezer apatah lagi peti sejuk). Teknologi untuk mengkapsulkan ResV ni dah dipatenkan. Khas untuk mengekalkan nutrisi polifenol. Special sangat kan?

Oleh sebab tu, kalau anda jenis yang selalu outstation, suka travel, kerap oncall contohnya, pilihlah ResV. Sebab kalau Vivix, nak bawa sana sini anda perlukan ice pack dan cooler bag untuk suhu rendah bagi mengekalkan nutrisinya.

.

Shelf Life Vivix dan ResV

Disebabkan teknologi sofgel tadi, ResV boleh tahan lebih lama berbanding Vivix.

Tarikh luput Vivix ialah 12 bulan sahaja, manakala ResV 24 bulan.

.

Cadangan Shaklee, Antara Vivix dan ResV?

Untuk mengekalkan kesihatan optimum, Shaklee mencadangkan pengambilan Vivix di sebelah pagi untuk memulakan hari anda dengan bertenaga. Dan ResV pula sebelum tidur untuk proses baikpulih.

Haa, kan senang tak payah keliru nak pilih yang mana. Ambik dua-dua! =)

vivix dan resv

Pembelian Vivix dan ResV layak keahlian percuma, penghantaran percuma dan cashback RM38. Hubungi Ain untuk order (Wsap 016-4214704)

Categories

WhatsApp chat