zikir menjemput rezeki

Ya Wahhab ialah nama Allah yang ke-17, membawa maksud Yang Maha Memberi. Allah lah yang mengurniakan segala nikmat dan kasih sayangNya ke seluruh alam.

Antara fadhlat mengamalkan zikir Ya Wahhab ialah seperti berikut:

.

Menjadi Kaya dan Terkenal

Membaca Ya Wahhab sebanyak 300 kali setiap hari atau selepas solat fardhu, insyaaAllah akan dikurniakan kekayaan, kemakmuran dan kemasyhuran.

Jika mengamalkan membaca Ya Wahhab sebanyak 41 kali di suju erakhir solat, insyaaAllah akan dirahmati dengan harta yang banyak. Peluang akan datang dengan mudah sekali.

.

Permintaan Dikabulkan

Sesiapa yang mengamalkan zikir Ya Wahhab sebanyak 7 kali sebelum meminta sesuatu, insyaaAlah permintaannya akan diperkenankan. Dan jika dibaca 100 kali dengan tangan menadah ke langit, doa anda akan dimakbulkan.

.

Mencari Pekerjaan

Barang siapa yang tidak mempunyai pekerjaan atau sangat miskin, hendaklah dia mengamalkan solat suhat, kemudian sujud dan membaca Ya Wahhab sebanyak 70 kali. Akan mendapat makanan dari sumber yang tidak disangka-sangka.

zikir menjemput rezeki

Walau apa jua yang kita amalkan untuk mengejar akhirat, sentiasa tanamkan dalam diri bahawa setiap kita dijanjikan rezeki masing-masing. Dan hanya Allah yang Maha Memberi rezeki kepada makhluk-makhluk yang dikehendakiNya. Jadi, mintalah dan berharaplah hanya kepada Allah.

.

Membayar Hutang

Sekiranya anda mempunyai hutang yang banyak tetapi tidak ada wang untuk membayarknya, tunaikanlah solat sunat hajat atau nafil 2 rakaat selepas tengah malam setiap hari Khamis selepas Maghrib dan Isya’.

Kemudiannya, palingkan wajah ke langit dan bacalah Ya Wahhab 111 kali.

Seterusnya Al-Fatihah dan ini dilakukan 3 malam berturut-turut (3 Khamis).

InsyaaAllah keperluan anda akan tersedia dan hutang akan dapat dilangsaikan.

.

Menjauhi Kelaparan

Dengan membaca Ya Wahhab sebanyak 7 kali selepas berdoa pada bila-bila masa, kemusykilan anda akan terjawab. Permintaan anda akan diperkenankan.

zikir menjemput rezeki

Amalan yang paling disukai Allah ialah yang berterusan walaupun sedikit. Konsistenlah dan istiqomahlah dengan usaha kita.

.

Semoga dengan mengamalkan zikir Ya Wahhab ini menjadikan kita lebih dekat dengan Allah, dikurniakan rezeki yang barokah, berjaya dunia dan akhirat InsyaaAllah.

Semoga bermanfaat. =)