Jerawat teruk biasanya sekali dengan pakej kulit berminyak, parut jerawat yang kehitaman, kulit muka kemerahan menandakan keradangan yang teruk!

Anda sudah pasti telah berusaha macam-macam untuk atasi masalah di atas.

Daripada produk kecantikan yang murah-murah kepada yang mahal, daripada produk keluaran tempatan dan luar negara. Dan ada juga yang tidak berkira-kira melaburkan sejumlah wang yang besar di spa atau pusat kecantikan untuk pelbagai prosedur rawatan.

Kalau semua yang anda lakukan tidakd membuahkan hasil, anda patut cuba produk kecantikan terbaru dari Shaklee, iaitu Youth Skincare.

jerawat teruk

Sedang mencuba Youth.

.

Youth diformulasi berasaskan tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak dari dalaman menangani pelbagai faktor penuaan.

Yang pastinya, Youth adalah pilihan terbaik untuk anda yang bermasalah di atas yang sudah pasti lebih sensitif terhadap produk yang bukan-bukan. Ini kerana Youth bebas dari 2500 bahan kimia yang boleh dipersoalkan termasuk paraben.

Shaklee juga telah menjalankan kajian klinikal yang mengukur indeks usia kulit. Hasil kajian mendapati, 100% wanita yang diuji mendapat hasil kulit yang jauh lebih baik. 2/3 daripada wanita-wanita ini pula berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda! Wow!

“Kalau ditanya pada Wani, kenapa Wani sukaa sangat pada Youth Skincare ni, tak lain tak bukan sebab Wani sendiri dah rasa kesannya. Dari kulit kusam kepada glowing. Dari penuh parut kepada kurang banyak. Dari jerawat naik bagai nak rak, kepada dah segan nak naik. Dari nampak gelap sebab banyak parut, dah kurang. Dari kulit berminyak sangat, especially kat T-zone tu, sekarang tak lagi. Yeay!” (Credit : Shazwani Ghazali)

jerawat teruk

Selepas Youth.

.

Rangkaian Produk Youth Untuk Masalah Jerawat Teruk

.

Untuk masalah jerawat teruk yang anda alami, apa yang boleh dicadangkan kepada anda ialah produk-produk berikut:

  1. Luminous Gel Oil Cleanser merupakan pencuci wajah 3-dalam-1 dengan pH seimbang dengan lembutnya menanggalkan kotoran dan menyediakan wajah untuk langkah seterusnya. Formulasi gel oil nya tidak menanggalkan minyak semulajadi pada wajah, lalu tidak terlalu mengeringkan wajah selepas cucian.
  2. Perfecting Skin Toner menanggalkan kotoran dengan lebih mendalam (double cleanse), menghidrat dan membekalkan nutrisi kepada kulit untuk menjadikan kulit anda lebih berseri. Jangan skip langkah ini kerana penyegar ialah langkah penting bagi kulit dengan jerawat teruk.
  3. Age Defense Moisturizer – SPF50 membantu melembapkan kulit di samping melindungi dari kerosakan oleh sinar UV. Salah satu tips penting dalam pemilihan pelembap ialah carilah yang berspektrum luas kerana mampu melindungi daripada sinar UVA dan UVB yang membahayakan.
  4. Advanced Renewal Night Cream( Light/Rich) pula disapu pada sebelah malam untuk membantu memperbaharui sel kulit semasa tidur. Formulasi Night Cream kami mengandungi bahan-bahan yang mampu meningkatkan penghasilan kolagen dan elastin untuk kulit kelihatan lebih berseri dan lebih lembut keesokan harinya.

Semua produk ini termasuk dalam Set Permulaan Youth dengan harga runcit RM850 (postage percuma ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak).

jerawat teruk

Daftarlah sebagai ahli untuk penjimatan yang lebih berbaloi. Baca juga Kelebihan Mendaftar Sebagai Ahli Shaklee.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
FB : Kedai Vitamin Butterworth
Ig @ kedaivitaminbutterworth

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat