Resepi Sos Steamboat Ala Johnny

Buat peminat steamboat, mesti korang tahu yang rahsia pengunjung tak putus-putus ke kedai steamboat tu salah satunya ialah sosnya. Barang-barang mentahnya lebih kurang sama je yang frozen tu - hotdog, fish ball, meat ball dan lain-lain. Kalau sos yang nak dicicah tu...

read more

Resepi Kek Batik Coklat Sedap & Mudah

Baru-baru ni, mak Ain request buatkan kek batik untuk makan lepas lunch. Dah lama jugak rasanya tak buat kek batik ni. Sejak pertama kali buat memang semua family Ain gemarkannya. Pernah buat untuk raya puasa, satu loyang licin dimakan dek sepupu-sepupu belah encik...

read more

Resepi Bubur Asyura Utara

Rasanya masih belum terlambat untuk buat bubur Asyura kan, walaupun Hari Asyura dah berakhir beberapa hari lepas. Kali ini, Ain buat bubur ni sebab nak tunaikan permintaan mak yang teringin nak makan bubur Asyura. Asalnya, mak request nak join kalau-kalau group taman...

read more

Resepi Mudah Brownies Kedut Sukatan Cawan

Hari ini, membrownies lagi kita memandangkan encik suami request buat lagi. Nasib baiklah dapat resepi dari seorang kawan dari FB yang memang kerjanya mem-baking. Asalnya resepi ni dalam ukuran timbang-timbang. Tapi sebab nak memudahkan kerja, first time buat je Ain...

read more

Resepi Almond London Sedap & Mudah

Puas hati rasanya dapat buat biskut Almond London sendiri. Buat satu bancuhan saja tapi dapat banyak jugak Alhamdulillah. Dan buat sendiri jgak puas hati dapat tabur kacang badam cincang yang banyak kat atas coklat ni haha! Almond London ni kan salah satu biskut raya...

read more

Resepi Biskut Mazola Mudah & Sedap

Sejak jumpa resepi biskut Mazola yang mudah dan sedap kat Google tahun lepas , rasanya setiap tahun nak raya Ain nak buat biskut ni. Dah la biskut kegemaran encik suami kan, seharusnya jadi wajiblah buat sendiri. Terima kasih dari sumber yang Ain sendiri dah lupa dari...

read more

30 Cadangan Resepi Sahur di Bulan Ramadhan

Senarai cadangan resepi sahur di bulan Ramadhan ni, Ain dapat dari seorang kawan yang share dalam group whatsapp kami. Masa bulan puasa ni lah biasanya orang tertanya-tanya, apa lah yang nak dimasak untuk sahur dan berbuka. Buat korang yang dah mati kutu tak tahu nak...

read more

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat