Mengantuk Ketika Memandu dan Microsleep

Mengantuk Ketika Memandu dan Microsleep

Mengantuk ketika memandu sehingga anda terlelap tanpa disedari, walaupun cuma beberapa saat sahaja, boleh membahayakan nyawa anda jika terlibat dalam kemalangan. Keadaan yang dipanggil “microsleep” ini boleh berlaku bukan sahaja semasa memandu, tetapi di mana-mana pada bila-bila masa sahaja dan anda tidak dapat mengawalnya.

Punca utama ialah tidak mendapat tidur secukupnya, yang mana boleh terjadi disebabkan pelbagai faktor. Bacaan lanjut tentang microsleep, rujuk entri Cegah Kemalangan : Apa Itu Microsleep?

.

“Kalau jenis setiap kali akan mengantuk ketika memandu walaupun dah cukup tidur, macam mana pula?”

.

Ambillah Cinch Energizing Tea Mix Shaklee sebelum memulakan perjalanan anda.

Cinch Energizing Tea Mix berupaya meningkatkan tenaga secara semulajadi, memberi rasa yang nyaman. Ianya diperbuat daripada gabungan tiga warna teh : teh eksotik putih, merah dan hijau matcha.

Serbuk teh hijau matcha merupakan teh hijau gred tertinggi dari Jepun yang memiliki sifat antioksida yang tinggi. Ia merupakan penggalak tenaga dan metabolisma, serta mampu membakar kalori sehingga 4 kali ganda!

Tidak hairanlah mereka yang mengambil teh ini sebelum memulakan perjalanan jauh, rasa bertenaga lebih berpanjangan dan tidak rasa mengantuk langsung!

mengantuk ketika memandu

“Kami sekeluarga selalu balik kampung bertolak tengah malam. Sebelum bertolak, saya akan minum Cinch Tea. Mata tak mengantuk sepanjang perjalanan 6 ke 7 jam.” (FB: Amir Marzhuki)

.

mengantuk ketika memandu

“Cinch Tea the best. Saya drive seorang diri dari KL ke Penang, tak lemau langsung. Walhal sehari sebelum tu, dari pagi ke malam ulang alik Puncak Alam ke KL dan Sunway. Saya recommend juga Cinch Tea untuk student.” (FB: Raudhahrini Abdul Razak)

.

mengantuk ketika memandu

“Cinch Tea ni kalau untuk travel, segar mata nak drive. Nak sedap, letak lemon slice sekali. Kalau exercise, minum Cinch Tea. Berpeluh-peluh. Extra energy untuk bakar kalori.” (FB: Wanie Suhaimi)

.

Setiap hidangan Cinch Energizing Tea Mix ini menyediakan jumlah kalori yang sangat rendah, iaitu 5 kalori sahaja.

Harga runcit bagi sekotak Cinch Energizing Tea Mix ialah RM131.25 dan mengandungi 28 sachet yang mudah dibawa ke mana-mana sahaja.

Cara bancuhan pula seringkas dengan segelas air kosong sahaja. Untuk rasa yang lebih sedap, boleh juga dicampur dengan Performance Drink Orange atau Lemon-lime, atau letakkan sahaja sehiris lemon untuk rasa masam manis yang enak.

Dapatkan Cinch Energizing Tea Mix sekarang untuk bekalan perjalanan jauh anda.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Cinch Tea Shaklee : Keistimewaan & Testimoni

Cinch Tea Shaklee : Keistimewaan & Testimoni

Cinch Tea Shaklee diperbuat daripada gabungan tiga warna teh Рteh  eksotik putih, merah dan hijau matcha. Daun-daun teh ini dipetik dan diadun dengan penuh berhati-hati untuk mewujudkan minuman teh dengan rasa yang luar biasa hebat!

cinch tea shaklee

Cinch Energizing Tea Mix ini, seperti namanya, berupaya meningkatkan tenaga secara semulajadi, memberi rasa nyaman dan merupakan alternatif kepada pengambilan kalori yang rendah.

.

Kandungan Cinch Energizing Tea Mix Shaklee

Berikut merupakan bahan-bahan yang terkandung di dalam Cinch Tea ini serta manfaatnya:

  1. Taurina : penggalak metabolism
  2. Serbuk teh hijau matcha : teh hijau gred tertinggi dari Jepun, antioksida yang baik, penggalak tenaga dan metabolisma (ia boleh membakar sehingga 4 kali ganda kalori)
  3. Ekstrak teh merah Rooibos : merupakan tumbuhan herba dari Afrika yang dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”, penggalak metabolisma
  4. Ekstrak teh putih : membakar lemak berlebihan, menghalang penghasilan sel lemak tidak perlu, penggalak metabolisma

.

cinch tea shaklee

Teh amat popular dalam dunia perubatan Cina, dipercayai mempunyai pelbagai manfaat seperti antimikrob, menguatkan sistem imun, mengawal kerosakan DNA, menyokong penurunan kolesterol, membuang toksin, menjana tenaga dan sebagainya. Rujuk artikel di webMD ini untuk info lanjut tentang manfaat kesihatan teh yang lain.

.

Apa Kata Penggemar Cinch Energizing Tea Mix Shaklee?

.

“Jam 5 petang minum Cinch Tea sebelum keluar jogging dan riadah. Hasilnya tak mengantuk sampai jam 1 pagi walaupun siang tak rehat! Sangat sesuai untuk orang yang nak stay up. Memang beri energy!” (FB: Nadiah Suhaidi)

“Pagi-pagi saya akan bancuh Cinch Tea + ESP + Meal Shakes. Baru ada power. Kalau tak, rasa malas nak buat apa-apa. Saya juga menyusu bayi 8 bulan. Susu maintain banyak.” (FB: Baizura Bahar)

“Saya peminat Cinch Tea. Jatuh cinta betul! Masa hiking Bukit Kledang, saya minum semasa mula naik dan masa berhenti sekejap. Lalu laluan hutan hampir 3km. Rasa cepat je sampai ke puncak. Tak rasa penat sangat pun.” (FB: Sue Suria)

“Saya minum Cinch Tea setiap kali sebelum exercise. Sekejap saja turun berat badan selepas berpantang.” (FB: Farihah Abu Kasim)

“Saya minum Cinch Tea untuk ganti Nescafe, untuk tahan mengantuk pagi-pagi dan selepas lunch. Selepas minum, terus segar. Tak perlu buang masa dengan tidur.” (FB: Tengku Sofia)

Lagi testimoni Cinch Tea bantu rasa segar sepanjang perjalanan jauh. (Klik untuk baca)

.

cinch tea shaklee

Sekotak Cinch Tea dijual dengan harga runcit RM131.25, mengandungi 28 sachet. Setiap hidangan (1 sachet) menyediakan hanya 5 kalori sahaja! Whatsapp Ain untuk order.