Detox Untuk Kurus | Buat mereka yang dah mencuba macam-macam untuk kurus tapi tak berjaya, anda wajib baca entri ini sampai habis. Gemuk membawa pelbagai risiko penyakit dan masalah kesihatan. Malah menggangu aktiviti kehidupan seharian juga.

Nak cari baju dan seluar yang ‘kena’ dengan saiz pun susah. Apatah lagi kalau pekerjaan anda pula jenis yang selalu jumpa dengan public. Konfem keyakinan diri tu agak rendah. Tak best kan perasaan gemuk?!

Kini, kami telah temui jalan penyelesaiannya. Semudah mengamalkan pemakanan seimbang dan pengambilan suplemen detox, anda akan mendapat kesan positif seawal seminggu.

Bagaimana Cara Detox Untuk Kurus Dengan Cara Shaklee?

Anda boleh memilih salah satu daripada tiga menu di bawah:

  1. Extreme
  2. Energetic
  3. Relax

Menu Extreme sesuai untuk anda yang inginkan kesan terbaik. Namun, mempunyai kesan sampingan yang agak ‘boleh tahan’ (contoh: pening, keletihan, perut memulas, buang angin yang banyak dan lain2) untuk tiga hari pertama.

So untuk menu extreme, anda perlu mengambil sayur sahaja untuk tiga hari pertama. Bermula hari keempat, anda boleh mula mengambil protein. Dan karbohidrat (nasi) pada hari keenam, ketujuh dan seterusnya.

Bagi Menu Energetic pula, anda boleh mula mengambil protein sejak hari pertama. Makanan karbohidrat juga pada hari keenam, ketujuh dan seterusnya.

Untuk orang tua dan ibu menyusu, lebih sesuai mengikut Menu Relax. Ini kerana, lebih mudah diikuti dan agak santai – pemakanan sihat dengan portion yang betul.

Boleh rujuk entri Cara Turun Berat Badan Dengan Cepat Dan Selamat

Apa Kata Mereka Yang Dah Berjaya Detox Untuk Kurus Dengan Cara Shaklee?

 

cara membuat detox untuk kurus

TURUN 15 KG

“Saya suka makan lauk kampung, ulam-ulam, budu, belacan, ikan cicah kicap memang licin! Abih kenapa masih makan Shaklee? Tu dah makan ulam semua cukup khasiat dah tu!

Ada 3 sebab.

  1. Saya nak cukupkan keperluan nutrisi badan untuk kekal cergas. Alhamdulillah jarang demam sejak konsisten Shaklee. Rekod so far setahun sekali je demam. Ini turut dibantu healthy diet dan lifestyle. Dapat jaga badan.
  2. Then makanan yang ada sekarang tak semua full organik. Maybe ada farm raised dan tak diketahui berapa tangan dah pegang raw food sebelum masak. Kira saya tak tahu la nutrition fact makanan sedia ada.
  3. Saya adalah testimoni bergerak! Sebagai pengedar sah Shaklee saya mesti buktikan teori yang mengatakan Shaklee ini selamat, berkesan dan efektif. Diri sendiri yang buktikan barulah faham bestnya Shaklee.

Saya makan, saya rasa, saya kongsi. Bukan hanya menjual tapi yang penting kita sama-sama hargai nikmat kesihatan yang Allah bagi. Hidup lebih sihat dan bermakna untuk masa akan datang.

Sampai bila nak kekal buncit itu pilihan kita. So lakukan perubahan sebelum terlambat. Sakit yang tak berjangkit tapi ‘membiak’ macam obesiti itu satu tanda awal risiko ke arah sakit jantung, macam-macam kanser dan sebagainya.

Menjaga nikmat kesihatan adalah salah satu tanggungjawab kita.” -Master Dosh s2u-

 

cara membuat detox untuk kuruskan badan

SAIZ BAJU MENGECIL DARI 52 KEPADA 44

“Tahniah Ustazah Pyza. Berat 108kg dah turun 97kg. Visceral fat 18 dah turun 13. Other than that, saiz baju 52 dah mengecil jadi 44. Budak gemuk semasa kecil tak selamanya gemuk bila dewasa. Perlu yakin itu. Berkat usaha, so Allah mudahkan.” -Ustazah Pyza, Melaka-

 

(Nota : Visceral Fat (VF) ialah lemak pada organ-organ dalaman kita. Normal ialah 4-9. Semakin tinggi VF anda, semakin tinggi risiko penyakit-penyakit kronik. VF boleh diturunkan dengan pemakanan seimbang dan tinggi serat, dan senaman yang konsisten.)

 

Nak Lagi Testimoni Detox Untuk Kurus?

 

cara membuat detox untuk kurus

TURUN 15 KG JUGA

“Gambar kiri tu tahun 2016, seluar rasa macam nak pecah. Masa ni main XXL dan XL je lah. Ya Allah, nasib baik datang kesedaran awal. Kalau tak, takut penyakit datang jengah dulu dengan badan bagai dipam ni. Kita ambik Full Set Detox. Tapi baru 8 hari ambil DTX Complex, apa yang kita boleh cakap bertambah awesome, kulit makin cantik!

So hari tu ada tanya dekat sini sebab konfius sket. Direct tanya nutritionst. Yer, katanya, bila banyak toksin tu yang buat kulit kusam. So bila dah buang toksin dalam badan, no wonder kulit muka lebih ceria. Serious best giler DTX ni.

Now current weight 62-63kg statik tak gerak. Yang kiri tu 78kg dalam April 2016. Gambar tu masa dekat Melaka sambut anniversary. Tahun ni Alhamdulillah sambut anniversary dah ramping sket hahaha. Sambut dengan healthy food plak tu. No kek. Even ada rasa nak makan kek. Set Detox Shaklee tersedia memang best. Rugi tak cuba! -Halimah-

 

cara membuat detox untuk kurus

DARIPADA ‘MENGANDUNG’ KEPADA ‘ANAK DARA’

Sebelum detox, badan bagai dipam-pam sampai sendiri ingatkan tu gambar masa mengandung. Padahal rupa-rupanya anak dok dalam stroller. Penangan Set Detox Shaklee yang juga Set Kurus Shaklee, gambar kiri (Julai 2016) sebelum sebelum detox. Start detox Ogos 2016. Gambar kanan yang latest. Anda sendiri nilaikan.” -Elly-

 

cara membuat detox untuk kurus

MAKCIK 63 TAHUN PUN EAT CLEAN DAN BERJAYA TURUNKAN BERAT BADAN

“Saya nak kongsi kisah mak saya umur 63 tahun. Size boleh tahan montel. Setahun lepas saya mula eat clea, mak kata nak join. Saya ingat hangat-hangat tahi ayam je. Rupanya dia betul-betul amalkan eat clean. Mula beli maca-macam peralatan workout. Workout daily (GoShop fan). Air kosong banyak. Control food portion. At last, dia berjaya turun berat badan! So saiz baju dulu 54, sekarang saiz 50.” -Nurul Aima-

 

Haaa, tengok tu. Mak-mak kita pun boleh follow menu detox ni. Berjaya turun berat badan lagi Alhamdulillah.

So anda bila lagi?

Challenge diri anda untuk seminggu sahaja. Kesan positif anda yang akan dapat.

Cepat cepat!

10 orang pertama akan dipantau sampai berjaya di dalam group eksklusif kami. Ada tips-tips hebat dari yang berpengalaman juga. ­čÖé

 

ainniahzulkefli

Klik gambar dan whatsapp “SAYA NAK KURUS” segera.

WhatsApp chat