“Produk Shaklee ni bagus betul, rasa lebih baik kesihatan lepas amalkannya. Kalau selalu beli baik jadi ahli kan sebab harga ahli lagi murah banyak. Ada lagi ke kelebihan daftar Shaklee yang lain ya Ain?”

kelebihan daftar shaklee

Banyak tau kelebihan daftar Shaklee terutamanya kalau anda memang mahu berniaga.

.

5 Kelebihan Daftar Shaklee Untuk Makan Sendiri

.

  1. Kelebihan pertama sebaik anda bergelar ahli Shaklee ialah dapat menikmati produk Shaklee pada harga ahli dengan penjimatan 15-20% dari harga runcit.
  2. Anda juga boleh memuat-turun e-Starter Kit dari laman web rasmi Shaklee. E-Starter Kit terdiri daripada Panduan Produk, Harga Produk, Panduan Bisnes, Nutrisi dan Thoughtsmanship oleh Dr. Forrest C.Shaklee.
  3. Jika anda membuat belian minima 150uv dalam sebulan (dalam RM500+) menggunakan ID anda pula, anda sudah layak mendapat Bonus Tunai Peribadi 5% (lebih kurang RM20+).
  4. Semakin tinggi uv terkumpul dalam sebulan itu, semakin tinggi juga % peratusan Bonus Peribadi yang anda akan terima – Bonus Tunai Peribadi maksima 21% – banyak tu! Sebaik sahaja anda mencapai cashback 21%, automatik anda telah naik rank Supervisor (rank pertama dalam bisnes Shaklee) tak kiralah anda berminat untuk berbisnes atau tidak.
  5. Boleh mengikuti kelas ilmu produk dan nutrisi secara percuma. Kelas-kelas ini dikendalikan oleh nutritionists Shaklee yang berpengalaman.

.

Soalan-soalan Yang Kerap Ditanya Sebelum Mendaftar

Q1 : Berapa yuran pendaftaran?
A1 : RM35 atau percuma jika belian 100uv atau lebih dalam satu resit (RM350+)

Q2 : Keahlian seumur hidup atau perlu renew?
A2 : Perlu renew setiap tahun. Renewal adalah percuma setiap tahun pada tarikh lahir anda, dengan syarat ada belian minima 1 produk dalam masa 3 bulan sebelum tarikh itu.

Q3 : Wajib ke buat belian certain ‘target’ setiap bulan untuk kekalkan keahlian?
A3 : Tidak perlu. Jawapan ada kaitan dengan soalan kedua.

Q4 : Wajib berbisnes ke kalau daftar ahli?
A4 : Tidak wajib. Ramai je yang daftar ahli untuk dapatkan produk Shaklee pada harga ahli yang jauh lebih menjimatkan.

Q5 : Apa jadi kalau lebih setahun tidak buat belian atau tidak aktif?
A5 : ID anda akan dikeluarkan dari sistem. Dan jika anda mahu membeli produk Shaklee semula pada suatu hari, terpaksalah membeli pada harga runcit atau daftar semula dengan RM35 atau percuma jika belian minima 100uv dalam satu resit.

Q6 : Ahli wajib ke sertai kelas nutrisi atau apa-apa program anjuran Shaklee?
A6 : Tidak diwajibkan. Kalau nak pergi, boleh pergi. Kalau tak mahu, tiada paksaan.

kelebihan daftar shaklee

Salah satu kelebihan daftar Shaklee ialah peluang berniaga tidak kira siapa pun anda. Inilah purata pendapatan pemimpin Shaklee mengikut pangkat.

.

11 Kelebihan Daftar Shaklee Untuk Yang Berniaga

.

Selain 5 manfaat yang telah disebutkan tadi, ahli-ahli yang berbisnes juga mempunyai peluang-peluang di bawah:

  1. Perkara pertama yang anda akan dapat jika berjaya menjual produk-produk Shaklee ialah menikmati Untung Runcit sehingga 20%. Untung runcit setiap produk adalah berbeza. Dan untung runcit ini tidak termasuk dalam Bonus Tunai Peribadi tadi.
  2. Bonus Tunai Kumpulan.
  3. Bonus Tunai Kepimpinan – penyumbang terbesar bonus kebanyakan pemimpin Shaklee dan sehingga level keenam.
  4. Bonus Tunai Infiniti sehingga 1.5% – nilai nampak kecil tetapi sebenarnya besar!
  5. Bonus Kereta dalam bentuk tunai dan tidak wajib digunakan untuk kereta. Contohnya, ada yang beri pada ibu bapa, ada yang buat simpanan pendidikan anak-anak dan sebagainya, terpulang kepada anda. Bonus Kereta ini nilai minimanya lebih RM500.
  6. Percutian percuma bertaraf enam bintang – antarabangsa / umrah / tempatan – boleh bawa ahli keluarga juga.
  7. Bonus Matching Conference Point untuk percutian antarabangsa dan tempatan.
  8. Bonus Tunai Kenaikan Pangkat atau Efektif (kekalkan rank).
  9. Trofi eksklusif di National Conference (diadakan setiap tahun).
  10. Bimbingan percuma oleh mentor-mentor yang telah terbukti kejayaan mereka.
  11. Perniagaan boleh diwariskan kepada anak cucu kelak.

kelebihan daftar shaklee

Bonus Kereta diberi dalam bentuk tunai, terpulang kepada anda bagaimana untuk digunakan (beri mak ayah, buat simpanan, melabur contohnya). Nilai minimanya ialah lebih RM500.

Baca juga Kisah Inspirasi dan Kejayaan Dalam Bisnes Shaklee.

.

12 Kebanggaan Sebagai Ahli Shaklee

.

  1. Shaklee ialah syarikat nutrisi semulajadi pertama di dunia.
  2. Shaklee diiktiraf sebagai jenama MLM terbaik dalam bidang nutrisi.
  3. Shaklee sangat obses dengan kualiti setiap produknya. Sentiasa menjalankan kajian dan ujian kualiti untuk memastikan produk-produknya selamat, ‘beyond organic‘ dan berkesan.
  4. Shaklee disokong oleh Kajian Landmark dan Kajian Telomere yang menunjukkan pengguna-pengguna Shaklee mempunyai kesihatan yang jauh lebih baik (Dr. Elizabeth Blackburn, pemenang hadiah nobel dalam Perubatan 2009 yang menjumpai telomere sebagai pelindung kromosom, dan merupakan penulis buku Telomere Effect).
  5. Shaklee merupakan produk nutrisi tambahan piihan NASA dan bahan pencucinya (Basic H) digunakan di White House.
  6. Shaklee telah berada di 9 buah negara yang membolehkan kita juga berbisnes di sana (US, Canada, Japun, Mexico, India, Indonesia, China, Taiwan, Malaysia)
  7. Shaklee Cares merupakan program CSR yang membantu anak-anak kurang berkemampuan mendapat nutrisi Shaklee.
  8. Shaklee adalah syarikat pertama yang diiktiraf oleh Climate Neutral yang menyokong perjuangan Shaklee untuk sentiasa ‘green’.
  9. Shaklee telah membayar lebih RM26 billion kepada pengedar-pengedarnya di seluruh dunia.
  10. Terdapat 1000% peningkatan jualan Shaklee di Malaysia sejak 7 tahun lepas (maklumat tahun 2019), menunjukkan permintaan tinggi terhadap produk Shaklee. Pada ketika itu, kira-kira 1% sahaja yang baru mendaftar sebagai ahli.
  11. Shaklee telah membayar sebanyak RM58,000,000 kepada pengedar-pengedar di Malaysia antara April 2019 hingga Mac 2020 (12 bulan). Terbaru, dalam 5 bulan antara April 2020 hingga Ogos 2020, sebanyak RM53,000,000 telah dibayar kepada pengedar-pengedar di Malaysia – lebih ramai menjana pendapatan dengan Shaklee ketika seluruh dunia dilanda pandemik covid-19 yang menyebabkan ramai yang kehilangan pekerjaan dan punca pendapatan.
  12. Kajian yang dijalankan mendapati, secara purata pengguna-pengguna mengamalkan produk Shaklee selama 17 tahun.

kelebihan daftar shaklee

Ketika seluruh dunia dilanda pandemik covid-19 dan banyak syarikat besar terpaksa ditutup, jualan Shaklee dalam 5 bulan menghampiri jualan setahun lepas!

.

Baca juga : Perbezaan Shaklee Berbanding Jenama Lain

Klik Saya Nak Daftar Shaklee untuk pendaftaran ekspres secara online (Tekan butang “Join Now“).

Rujuk entri Cara Daftar Shaklee untuk panduan lengkap.

Atau hubungi Ain untuk dibantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Categories

WhatsApp chat