Shaklee bahaya ke? Meh Ain nak share cerita Ain sendiri.

Syukur Alhamdulillah. Result routine blood test Ain dah balik. Siap special boh dalam sampul yang di-seal lagi sebab depa tau ni doktor punya. Hihihi…

  • sel darah merah, putih, beku normal
  • fungsi buah pinggang normal
  • asid urik normal
  • fungsi hati normal
  • kalsium pun cantik
  • kolesterol cantik
  • gula pun elok
shaklee bahaya

Ini keputusan darah Ain. Syukur ke hadrat Allah semuanya normal.

.

Alhamdulillah. Untuk pengetahuan, Ain consumer tegar Set Menyusu Optimum Shaklee sejak 2012. Hampir 6 TAHUN dah konsisten ambil 5-6 JENIS suplemen Shaklee setiap hari WITOUT FAIL.

Pagi-pag bancuh 3 sudu besar ESP, telan terus skali sebiji Vitalea, sebiji Vitamin C dan 5 biji Alfalfa (duu 10 biji Alfalfa, sekarang plan nak slow weaning anak menyusu).

Malam sebelum tidur plak Ain akan ambil 4 biji Ostematrix, sebiji B Complex dan sebiji Vitamin E. Jadinya, total setiap hari Ain ambil 13 tablet dan 3 sudu besar serbuk protein (14 gram). On off plak Ain ada minum Performance jgak, kadang-kadang perabih Meal Shakes anak hihihi.

Dengan rutin macam ni, Ain sendiri rasa makin sihat setiap hari walaupun sibuk dengan kerja sampai malam, kerja-kerja rumah dan anak-anak. Bukan sebulan dua tau tapi dah lebih 5 tahun Ain lebih sihat dari sebelum tu.

nak kurus dengan cepat

Betul ke Shaklee bahaya? Gambar kiri masa Ain student lagi. Kalau orang lain lepas beranak pinak badan bagai dpam-pam dan dah mula sakit badan dan kerap demam semua tu, kenapa Ain tak? (Alhamdulillah sangat)

.

So, siapa kata Shaklee bahaya untuk jangka masa panjang?

Ain terus menerus consume vitamin Shaklee kerana percaya dengan Landmark Study.

Landmark Study ni kajian kesan pengambilan beberapa suplemen selepas lebih 20 tahun tau. Ada satu ni saja kajian macam ni dalam dunia sebab hanya Shaklee je yang berani diuji keberkesanannya. Dah memang bagus kan, so kenapa nak takut dedngan cabaran oleh pihak ketiga yang tak berkaitan langsung dengan Shaklee?

Dalam Landmark Study, pengguna multiple suplemen Shaklee paling sihat & mempunyai parameter kesihatan terbaik selepas 20 tahun, berbanding kumpulan tanpa suplemen dan pengguna multivitamin sahaja (bukan Shaklee).

Kajian ini diketuai oleh pihak ketiga yang berkuasa penuh ke atas kajian (Shaklee cuma keluarkan dana untuk kajian sahaja). Siap ada evaluation by pakar dalam bidang yg sama sebelum diterbitkan (peer-reviewed) lagi. Memang strong lah kajian ni!

Bukti klinikal kukuh yg Shaklee sememangnya mementingkan kesihatan kita dah memang ada.

Bukti depan mata ni haa pun ada (Ain la salah sorang hehe).

Korang boleh klik LANDMARK STUDY untuk baca lebih lanjut tentang kehebatan dan keputusan stunning kajian ini.

Ain buat test ni annually untuk membuktikan yang Shaklee memang betul2 selamat untuk jangka masa panjang bagi mereka yang NAK mencegah sebelum kena.

Kalau dah ada penyakit, memang ada la bacaan2 yg abnormal tu. Terbaiknya, sebelum start makan Shaklee, check darah dulu. Baru kita boleh tahu betul ke Shaklee penyebab masalah abnormal darah korang tu kan? 🙂

Ambil suplemen the best is SEBELUM sakit. Sebab suplemen bukan ubat.

Cegah sebelum kena. Dan cegahlah sebelum lebih parah. 🙂

WhatsApp chat