kaki cramp ketika mengandung

Tiba-tiba teringat balik pasal kaki cramp ketika mengandung pertama kali dulu.

Aduh, hampir setiap malam masa tidur akan terkejut dan menjerit.

Sakitnya macam mana, hanya Tuhan saja yang tahu.

Kelam kabut encik suami pun terjaga, sapukan minyak panas dan urut-urutkan kaki.

Esok paginya bangun tidur rasa leeeeetih sangat!

Badan lesu yang amat, rasa macam tak cukup rehat.

Dan cycle ni akan berulang dan berulang dan berulang beberapa kali seminggu, almost every night tau.

Masalah kaki cramp ketika mengandung adalah disebabkan oleh faktor-faktor berikut:

  • pertambahan berat badan semasa mengandung
  • perubahan perjalanan darah ibu mengandung
  • tekanan dari bayi yang semakin membesar ke atas saraf dan salur darah
  • kekurangan kalsium kerana demand meningkat semasa mengandung (salah satu fungsi kalsium ialah untuk fungsi otot yang baik)

Kini, ibu hamil sudah boleh melambaikan tangan dan katakan ‘bai-bai’ kepada kaki cramp ketika mengandung.

Tidur berkualiti membantu ibu hamil rehat secukupnya. 🙂

“Alia pun sangat-sangat sukakan Ostematrix…Bezanya pregnant yang ketiga ni. Alia tak sembelit lagi. Alia takde berdarah gigi. Aia takde kejang kaki lagi. Kata orang utara ‘tarik mengkarung’ haha. Before ni masa pregnant first dan kedua, husband selalu jadi mangsa kena bangun tengah malam betulkan balik kaki. Haha.” -Puan Aliatun Husna-

 

Ostematrix Shaklee Bantu Legakan Kaki Cramp Ketika Mengandung

 

Dengan mendapat bekalan kalsium harian yang cukup, ibu hamil sudah boleh menikmati hari-hari dan tidur lena tanpa kaki cramp lagi.

Ostematrix Shaklee diperbuat daripada galian dari Laut Mati, jadi sesuai diambil oleh ibu mengandung yang alah dengan susu (lactose intolerance) atau tidak gemarkan rasa susu (Ain lah salah sorang tu hehe).

Jadi, Ostematrix ialah pilihan terbaik dan selamat untuk ibu hamil dapatkan kalsium setiap hari.

Setiap serving 4 kaplet Ostematrix sebelum tidur, lengkap dengan berikut:

  • 1000mg kalsium sebagai bahan binaan untuk tulang dan gigi
  • 400mg magnesium untuk membantu penyerapan kalsium ke dalam tulang
  • 400IU vitamin D3 untuk merangsang penyerapan kalsium tadi
  • 3mg boron untuk membantu metabolisma tulang
  • 1.6mg zink, 0.2mg mangan dan 0.2mg kuprum untuk mengaktifkan enzim-enzim yang membantu pembinaan tulang

SEMUA ini PERLU untuk penyerapan sempurna kalsium ke dalam tulang.

Dan ini terbukti melalui kajian klinikal yang mana hasilnya adalah seperti graf di bawah:

kaki cramp ketika mengandung

Graf menunjukkan kalsium dari Ostematrix diserap sepenuhnya selepas 12 jam pengambilan. Info dari Laman Web Rasmi Shaklee.

 

Anda cuma perlu melabur RM61.25 sebulan (sebotol Ostematrix dengan 120 tablet) untuk atasi kaki cramp ketika mengandung.

Jadikan mengandung pengalaman manis untuk anda.

“Bai-bai” kaki cramp! 🙂

Sedang tercari-cari info tentang Keperluan Nutrisi Untuk Ibu Menyusu, bolehlah terjah link. 🙂

 

Klik gambar ini untuk order dan konsultasi lanjut Set Mengandung Shaklee.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat