perut kempis selepas bersalin

(Gambar hiasan dari Google)

Bila Lemak Ko Melebih Ke Perut!

“Ini kisah Kak Ija sendiri. Kak Ija nak share dengan korang semua.

Berat Kak Ija 70kg dengan ketinggian 149cm.

Korang boleh bayangkan tak kak Ija saiz badan macam mana?

Korang rasa comel ke tak dengan saiz macam tu?

Bagi kak Ija dah macam serupa ayam katik dah. Jalan pun dah macam penguin!

Ada suatu hari tu, Kak Ija suruh abang Kak Ija tangkapkan gambar kak Ija. Bila tengok balik, pasal apa tak comel, x cantik. Suruh tangkap lain pun rupa tu juga tak ada perubahan. Ada sesuatu yg tak kena kat gambar tu.

Ada sekali tu, adik sepupu tangkap gambo dari belakang. Terkejut tengok, “Ya Allah… Aku kah itu?

Boleh tanya dia balik, seolah-olah tak dapat nak terima keadaan Kak Ija masa tu.

Pergi mana-mana orang sekeliling tegur,

Ni ija ke? Kenapa “sihat” sangat?

Ija pregnant ke?

Pasal pe perut nampak buncit ni?!

Haa, nampak tak? Orang sekeliling kak Ija ambik berat, ambil tahu apa yang berlaku?

Nak lindung macam mana, dah terang-terang rupa badan kita gitu. Tabah jela.

Sampai nak jalan-jalan turun ke kedai ada masanya Kak Ija malu. Malu bila ada yang tegur.

Itu baru fizikal kita.

Tak cukup badan, muka pun bermasalah. Jerawat bermaharajalela membiak kat muka ni.

Orang cakap, badan berisi ni ternak toksin. Toksin banyak boleh menyebabkan hormon pun tak stabil.

Jadi, sana sini lah jerawat tu tumbuh kan.

set detox shaklee

Sejak badan berisi, Kak Ija rasa badan cepat letih. Tido macam tak pernah cukup, asyik mengantuk je. Duduk je boleh tertido tau. Jalan sikit dah penat. Badan pun berbau.

Jadi….

Kak Ija start diet. Kurangkan pengambilan makanan. Tapi rasa tak bestkan buat sendiri. So, Kak Ija Join geng-geng Shaklee DETOX. Mula group satu ke satu group lagi.

Sampai lah group terakhir ni, group detox Shaklee yg diterajui oleh Master Shaklee kak Ija, Master Firdhaus. Ramai orang kuat detox yang bagi kami semangat. Tengok semangat dan testimoni diorang, kita pun rasa semangat jugak.

Baca entri Cara Turunkan Badan Dengan Cepat dan Selamat.

So, Berjayakah Kak Ija Nak Kuruskan Badan?

nak kuruskan badan dan perut buncit

Alhamdulillah…

Sejak Join detox Shaklee, kawal permakanan, dan ambil suplemen, Kak Ija boleh turunkan berat badan dengan cepat. Dari berat 70kg, kini berat Kak Ija dah 57.4kg je.

Walaupun tak secepat sepantas org lain, tapi Kak Ija boleh lihat perubahan Kak Ija.

Baju lama-lama dah boleh sarung kembali. Kawan-kawan pun cakap ketaranya beza Kak Ija yang dulu dan sekarang.

Bukan saja badan tapi kulit muka pun rasa lebih sihat. Jerawat pun dah tiada tau.

Kalau ada pun masa hormon tak stabil. Adat lah perempuan kan. Tapi tak lama pun. Cepat le jugak jerawat tu kecut balik.

Nak tau suplement apa Kak Ija ambil?

Kak Ija ambil Omega, Alfalfa, Herblax, ESP, Lecithin.

Paling best Alfalfa dan Herblax. Setiap pagi mula lah memerut. Memerut sampai ke petang pun ada. Sampai nak kentut pun takut. Takut lain yang keluar hahaha!!

Baca juga Set Detox Shaklee : Fungsi, Pilihan dan Harga.

Seronok kan bila kita kongsi kisah kita. Jadi kenapa korang takut nak berubah. Korang kena bertindak sendiri. Jangan fikir nak kurus sebab nak cantik. Tapi fikirkan kesihatan yang kita dapat.”

Testimoni sebenar dari FB Azliza Sahin

So, korang yang rasa nak kuruskan badan dan perut buncit macam Kak Ija ni, bolehlah hubungi Ain untuk konsultasi lanjut.

“If You Fail To Plan, You Are Planning To Fail”

Hubungi Saya Jika Anda SERIUS Untuk Lebih Sihat?

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat