cara makan vitamin shaklee

Bila beli vitamin banyak-banyak ni ha mulalah konfius nak makan yang mana satu, berapa biji, waktu bila dan sebagainya. Kalau silap makan, bukan sahaja kemungkinan kurang berkesan lebih tinggi. Membazir duit pun satu hal. Dah timbul rasa tak puas hati plak kat sini.

Sebelum kita menyalahkan sesiapa atau vitamin yang dibeli itu, ambil tahu dahulu tentang cara makan vitamin yang betul supaya penyerapan optimum. Kita pun pasti akan suka sebab akan rasa kesan yang dikehendaki.

Pengedar-pengedar vitamin pun kena tahu ilmu ini. Sebab menjadi tanggungjawab anda apabila customer bersetuju untuk membeli dari anda. Kita pun mesti puas hati bila dapat beri servis yang terbaik.

.

Jadi, Bagaimanakah Cara Makan Vitamin Shaklee Untuk Kesan Optimum?

.

Alfalfa Complex

  • jumlah saranan harian ialah 10 biji sehari, boleh diambil sekaligus atau beberapa kali sehari
  • contoh : ibu menyusu yang mengambil Alfalfa sebagai milk booster boleh mengambil 2 biji Alfalfa setiap kali selepas menyusukan atau mengepan (total 5 kali ambil 2 biji = 10 biji)
  • untuk tujuan menurunkan berat badan, dicadangkan pengambilan pada awal pagi sebelum makan (contoh : 5 biji pagi, 5 biji malam)
  • boleh diubahsuai mengikut badan masing-masing kerana Alfalfa sejenis herba yang memanaskan badan
  • tidak sesuai untuk ibu berpantang yang menyusukan bayi yang jaundice

cara makan vitamin shaklee

Sebaiknya dapatkan konsultasi penuh dari pengedar anda tentang cara makan vitamin Shaklee dengan betul.

.

B Complex

  • sebiji selepas sarapan
  • ambil pada waktu pagi kerana fungsinya untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi, mengambil pada waktu pagi menyediakan kita untuk hari kita
  • perubahan warna air kencing kepada kuning terang atau hijau muda selepas mengambil B Complex adalah normal kerana vitamin B disingkirkan melalui air kencing

.

Carotomax

  • sebiji sehari selepas sarapan

.

Collagen Powder

  • sememangnya waktu perut kosong ialah waktu terbaik untuk mengambil Collagen Powder
  • cuma larutkan 1 sachet ke dalam air kosong atau apa-apa air kegemaran anda

.

CoQ Trol Plus

  • sebiji selepas sarapan
  • elakkan mengambil pada waktu petang atau malam kerana dikhuatiri boleh mengganggu waktu tidur (terbeliak je mata kang walau dah pagi buta hihi)

.

“Sebiji pagi, siang tak mengantuk sampai petang. Walaupun malam sebelumnya coaching sampai 1 pagi. CoQ Trol power!” (Master Farihah)

.

DTX Complex

  • 3 biji pagi untuk detox

.

Energizing Soy Protein

  • bancuh 3 sudu besar ESP dengan air kosong atau minuman kegemaran anda
  • kerana ESP ialah suplemen protein dan protein sangat sensitif dengan suhu tinggi, elakkan membancuh dengan air panas kerana dikhuatiri protein akan musnah pada suhu tinggi
  • ambil semasa perut kosong (contoh: sebelum sarapan) atau selepas makan jika anda bertujuan menaikkan berat badan

.

Garlic Complex

  • sebiji selepas sarapan dan sebiji selepas dinner

.

GLA Complex

  • kesuburan : sebiji pagi, sebiji malam
  • juga mengandungi vitamin E tetapi pada dos yang kecil

.

Herblax

  • 4 biji sebelum tidur, ambil sekali sekala sahaja (bukan setiap hari)
  • mengambil herblax akan menyebabkan kesan sampingan seperti cirit-cirit, perut memulas kerana sedang membersihkan usus (bagi masalah sembelit) untuk permulaan
  • semakin tinggi kandungan toksin dalam badan anda, semakin banyak anda akan mengalami cirit-birit
  • untuk mereka yang sihat, kebiasaannya mengambil Herblax tidak mendatangkan apa-apa kesan sampingan (contoh: mungkin sakit perut sikit-sikit sahaja)

.

Peringatan : anda berpotensi mengalami krisis penyembuhan bergantung kepada badan masing-masing

cara makan vitamin shaklee

Adakah mengalami kesan sampingan selepas mengambil suplemen membahayakan? Jika telah berjumpa doktor dan pemeriksaan adalah normal, ketahui tentang Krisis Penyembuhan

.

Lecithin

  • 6 biji sebelum sarapan untuk menurunkan berat badan
  • ibu menyusu yang mengalami masalah salur susu tersumbat, boleh ambil 3 biji selepas lunch dan 3 biji selepas dinner

.

Meal Shakes

  • kanak-kanak : bancuh sesudu kecil untuk permulaan, kemudiannya boleh up lagi (bergantung kepada umur, keperluan dan lain-lain)
  • dewasa : 1/4 cawan dibancuh
  • boleh bancuh dengan air kosong atau dicampur dengan minuman kegemaran

cara makan vitamin shaklee

Vitamin jenis serbuk boleh dipelbagaikan cara bancuhan dengan mencampurkan dengan jus atau buah-buahan segar.

.

Nutriferon

  • 1 sachet setiap hari atau seminggu sekali
  • boleh dimakan begitu sahaja (sedap) atau dicampur ke dalam minuman

.

Omega Guard

  • 3 capsule selepas dinner
  • ada juga yang mengambil sebelum melakukan kerja rumah atau workout (akan berpeluh lencun, baik untuk membakar lemak)

.

Ostematrix

  • 4 biji sebelum tidur

.

Peppermint GingerPlus

  • 3 biji selepas makan

.

Performance Drink

  • bancuh 3 sudu besar dengan air kosong
  • boleh diambil pada bila-bila masa terutamanya selepas workout, waktu berbuka puasa untuk membantu menghidrat

performance drink shaklee

Performance Drink minuman kegemaran atlit kerana menghidrat dengan baik.

.

Phytocol ST

  • kerja fitosterol ialah ‘menangkap’ dan menghalang kolesterol dari diserap ke dalam darah
  • sebab itu dos saranannya ialah 2 biji selepas lunch dan 2 biji selepas dinner

.

Sustained Release Vita C Plus

  • untuk consumer yang sihat, boleh ambil sebiji selepas sarapan pagi
  • dan bagi yang tidak sihat pula, boleh ambil 2 biji setiap 5 jam (total 8 biji sehari = 2000mg)
  • vitamin C Shaklee ialah sustained release, jadi akan melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan dalam masa 5 jam (100mg setiap jam)

.

Vita E Complex

  • sebiji sebelum tidur atau selepas dinner

.

Vitalea

  • 2 biji sehari selepas sarapan untuk mengurangkan rasa loya dan muntah
  • bagi kes anemia, disarankan pengambilan bersama vitamin C untuk meningkatkan penyerapan zat besi (zat besi digunakan untuk menghasilkan sel darah merah)

cara makan vitamin shaklee

Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi.

.

Vitalea for Children

  • sebiji selepas sarapan

.

Vivix

  • cuma 1 sudu kecil sehari semasa perut kosong
  • goncang dahulu sebelum minum
  • cara penyimpanan : di dalam freezer untuk mengekalkan kesegarannya (Vivix 100% semulajadi dan bebas bahan kimia)

.

Cinch Shake Mix

  • boleh dijadikan meal replacement bagi mereka yang hendak menurunkan berat badan
  • bancuh 2 scoops (scoop disediakan dalam canister) dengan air kosong
  • didatangkan dalam 3 perisa sedap seenak desert – vanila, caffe, chocolate

.

Cinch Tea Mix

  • bancuh 1 sachet dengan air suam tanpa gula
  • baik untuk menurunkan berat badan kerana sangat rendah kalori (1 sacahet = 5 kalori sahaja) dan boleh meningkatkan metabolisma badan untuk membakar lebih banyak lemak

.

PERINGATAN:

Kesimpulannya, entri ini cuma saranan dos yang diberikan secara am oleh Shaklee.

Cara pengambilan yang sebetulnya adalah individualized, terutamanya orang tua, mempunyai masalah kesihatan dan sebagainya.

Penjualan melalui laman web e-commerce adalah DILARANG sama sekali oleh Shaklee, tiada jaminan oleh Shaklee, dan boleh merosakkan market dan nama baik Shaklee.

Oleh itu, dapatkanlah suplemen Shaklee dari pengedar sah melalui konsultasi yang jelas dan lengkap ya.

Sekian.

Klik gambar ini untuk konsultasi lanjut.

Kategori

Arkib

SUBSCRIBE

WhatsApp chat