Life Shake Elderberry Shaklee Review

Life Shake Elderberry Shaklee Review

buah elderberi

Life Shake Elderberry, salah satu kandungannya ialah buah elderberi. Kenapa? Teruskan membaca.

Siapa sangka, saiznya yang kecil tetapi manfaat kesihatannnya amat hebat!

Elderberi merupakan salah satu makanan ‘superfood‘, yang mana ianya mengandungi pelbagai nutrisi dan kaya dengan fitonutrien, seperti antosianin polifenol, asid fenolik, flavonol, vitamin A, B dan C.

Sejak beberapa dekad lalu, elderberi dikenali kerana memiliki pelbagai manfaat kesihatan, termasuklah kesihatan imuniti tubuh. Antara lain, elderberi mempunyai:

  • Kandungan antioksidan yang tinggi
  • Kaya dengan antosianin polifenol
  • Secara tradisionalnya digunakan untuk melegakan simptom batuk dan selesema
  • Meningkatkan pertahanan tubuh
  • Mempercepatkan pemulihan, mengurangkan tahap batuk dan selesema
  • Bersifat anti-virus untuk meningkatkan daya tahan terhadap jangkitan virus

.

Bagaimanakah elderberi membantu meningkatkan kesihatan imun badan?

  1. Menghalang keupayaan virus untuk melekat dan memasuki sel yang sihat
  2. Meningkatkan pengeluaran sitokin yang memainkan peranan penting dalam tindak balas imun terhadap jangkitan virus
  3. Melindungi sel-sel imun dari kerosakan terhadap radikal bebas
  4. Merangsang tindak balas imun terhadap jangkitan yang telah berlaku

.

Tahukah anda, elderberi mempunyai nilai ORAC yang amat jauh lebih tinggi (iaitu 14,700) berbanding buah-buahan kaya antioksidan lain seperti bluberi dan kranberi. ORAC ialah singkatan bagi Oxygen Radical Absorption Capacity (Kapasiti Penyerapan Radikal Oksigen). Semakin tinggi nilai ORAC, semakin hebat kekuatan antioksidannya.

.

LIFE SHAKE ELDERBERRY

.

Life Shake Mixed Soy Protein With Elderberry, menyediakan nutrisi menyeluruh yang lengkap dalam satu hidangan, kaya dengan protein, kalsium, serat, vitamin dan mineral. Ianya ditambah ekstrak elderberi untuk meningkatkan pertahanan serta mempunyai nutrien lain untuk menyokong kesihatan pencernaan.

life shake elderberry

Kandungan nutrisi dalam satu hidangan Life Shake Mixed Protein With Elderberry.

.

Manfaat Life Shake Elderberry

.

MENYOKONG KESIHATAN IMUN

Life Shake mengandungi elderberi yang mempunyai pelbagai manfaat kesihatan termasuklah kesihatan imun, seperti yang telah dinyatakan di atas.

.

KESIHATAN PENCERNAAN

Selain elderberi, Life Shake juga mengandungi nutrien lain untuk kesihatan pencernaan bagi meningkatkan perlindungan anda (perlindungan dua kali):

  • Protein dari soya ultra-tulen non-GMO – membantu membina antibodi
  • Prebiotik – yang menyokong “bakteria baik” untuk penghadaman sihat
  • Enzim penghadaman – untuk penyerapan protein dan penghadaman
  • Serat – bagi mengawal pergerkan usus untuk penghadaman sihat

.

INOVASI PEMANIS REB-M

Dengan pemanis inovasi terbaru, Rebaudioside-M (Reb-M) dari sumber semulajadi hasil fermentasi tebu, Reb-M tidak mengandungi kalori walaupun rasanya seperti gula. Ianya tiada ‘aftertaste’.

Reb-M juga mempunyai nilai indeks glisemik yang rendah. Oleh itu, membantu mengekalkan paras gula darah, manjadikannya hidangan yang sesuai untuk penghidap kencing manis (tidak meningkatkan paras gula darah dengan segera) dan mereka yang ingin menurunkan berat badan (sumber makanan dengan indeks glisemik rendah membekalkan tenaga berpanjangan dan memberi rasa kenyang yang lebih lama).

.

Cadangan Pengambilan

Satu hidangan Life Shake Mixed Soy Proten With Elderberry ialah sebanyak 2 scoop sehari. Campurkan 2 scoop Life Shake Mixed Soy Proten With Elderberry ke dalam secawan susu tanpa lemak, dan goncangkan sehingga sekata sebelum dinikmati.

Baca juga : Cadangan Bancuhan Life Shake Elderberry Smoothies

perbandingan shakes shaklee

Baca juga entri Perbandingan Antara ESP, Cinch Shake dan Life Shake Elderberry

.
Sumber: Web Rasmi Shaklee Malaysia

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Apa Itu Obesiti & Kesan Kompleksnya

Apa Itu Obesiti & Kesan Kompleksnya

apa itu obesiti

Adakah anda cakna tentang apa itu obesiti?

Malaysia merupakan negara dengan kadar tertinggi obesitI dan masalah berat badan berlebihan (overweight) di antara negara-negara Asia,…

64% dari populasi lelaki dan 65% dari populasi wanita adalah sama ada obesiti atau mempunyai berat badan berlebihan.

Hasilnya, terdapat peningkatan prevalens kencing manis di kalangan dewasa 18 tahun dan ke atas dari 11.6% ke 17.5% dalam 9 tahun (2006-2015).

Prevalens darah tinggi pula kekal tinggi pada 30%. Lebih dari 50% kes kencing manis dan darah tinggi tidak didagnos.” (World Health Organization, WHO)

This is serious, guys!

Menjadi negara dengan orang gemuk dan obes terbanyak di Asia bukanlah sesuatu yang boleh dibanggakan!

.

Apa Itu Obesiti?

.

Mayo Clinic mendefinisikan obesiti sebagai penyakit yang kompleks berpunca daripada lemak dalam badan yang berlebih-lebihan, yang mana ini akan meningkatkan risiko pelbagai masalah kesihatan seperti kencing manis, darah tinggi dan strok.

Obesiti didagnos apabila seseorang mempunyai Indeks Jisim Tubuh (Body Mass Index, BMI) sebanyak 30 dan ke atas. BMI 25 hingga 29.9 pula menunjukkan anda overweight.

Kiraan BMI ialah dengan membahagikan berat badan dalam kilogram dengan tinggi dalam meter yang dikuasa-duakan. Contohnya, seseorang dengan tinggi 150cm mempunyai berat badan 65kg. BMI-nya ialah 65 / 1.5 / 1.5 = 28.8kg/m2 (overweight).

apa itu obesiti

Berapakah BMI anda? Di kedudukan manakah anda berada?

.

Faktor Overweight dan Obesiti

.

Ada banyak faktor yang menentukan masalah berat badan berlebihan dan obesiti, antaranya genetik, persekitaran, metabolik dan punca hormon.

.

1# Genetik / Keturunan

Selain susunan DNA yang anda terima dari kedua ibu bapa, anda juga ‘mewarisi’ corak pemakanan dan gaya hidup dari keluarga anda.

Contohnya, ibu bapa yang kerap mengambil makanan segera dalam jumlah yang besar, pastilah menunjukkan ‘contoh’ ini kepada anak-anak. Jika anak itu sendiri tiada kesedaran dan terus mengikut apa yang diamalkan, akan membesarlah dia sebagai seorang yang gemuk atau obes dengan risiko macam-macam penyakit.

.

2# Masalah Kesihatan dan Kesan Sampingan Ubat

Sebagai contoh, pesakit sendi kerana faktor penuaan pastilah tidak berupaya bersenam kerana sakit. Jika tidak dikawal pemakanan akan dengan mudahnya mengalami berat badan berlebihan.

Contoh lain ialah pesakit yang memerlukan rawatan steroid yang berpanjangan untuk mengawal sesuatu penyakit, juga mempunyai kesan sampingan yang dipanggil moon face dan buffalo hump serta kelihatan gemuk atau obes.

kesan sampingan steroid

Klik gambar untuk baca tentang Kesan Sampingan Steroid.

.

3# Faktor Usia

Dengan peningkatan usia, berlaku perubahan hormon dan kebanyakannya menjadi kurang aktif. Jadinya, kurang lemak dibakar dan menjurus kepada berat badan berlebihan dan obesiti.

Selain itu, orang yang lebih tua juga mempunyai jisim otot yang kurang berbanding yang lebih muda (muscle atrophy). Kurang otot bermakna, kurang juga kadar metabolisma dan kebolehan membakar lemak. Jadi, kalau tidak mengawal pemakanan memang amat mudah sekali mengalami kenaikan berat badan yang mendadak.

.

4# Salah Cara Diet

Kalau anda pernah dengar tentang “Diet Yo-yo”, ia boleh juga menyumbang kepada kenaikan berat badan yang mendadak.

Diet Yo-yo ialah diet yang semakin diet tetapi semakin gemuk. Ini terjadi kerana salah faham tentang cara diet, iaitu kurang pengambilan makanan yang disangkakan membantu menurunkan berat badan. Padahal, kurang makan akan menyebabkan kemerosotan otot yang kemudiannya menurunkan kadar metabolisma dan kurang pembakaran lemak.

Boleh rujuk entri Diet Yo-yo untuk bacaan lanjut.

.

5# Pemakanan Tidak Seimbang & Gaya Hidup Tidak Sihat

Dalam banyak-banyak faktor, inilah faktor terbesar penyebab berat badan berlebihan dan obesiti.

Mak ayah anda obes, jika anda juga tidak mengawal pemakanan, tidak bersenam, anda juga akan obes. Pernah nampak satu keluarga anak beranak semuanya bulat-bulat? Banyak je.

Anda bermasalah sendi, tetapi mengamalkan pemakanan tidak seimbang anda juga mudah gemuk dan obes.

Anda seorang yang baru berusaha untuk berhenti merokok tetapi menggunakan makan sebagai alternatif untuk menangani ‘withdrawal’ anda, anda akan mudah naik berat badan. Dan banyak lagi contoh lain.

Pemakanan seimbang ialah yang mengandungi kesemua 4 kumpulan makanan (karbohidrat, protein, serat) pada bahagian yang betul.

Kementerian Kesihatan Malaysia menyarankan pemakanan seimbang suku-suku-separuh untuk kesihatan optimum.

Yang banyak diamalkan oleh mereka dengan berat badan berlebihan dan obes ialah, portion karbohidrat dan lemak yang melebihi kumpulan makanan lain. Serat seperti sayur dan buah-buahan pula sangat kurang atau tidak diambil langsung.

Gaya hidup tidak sihat pula ialah seperti kurang bersenam, kurang berjalan, makan lewat malam dan lain-lain.

.

Kenapa Anda Perlu Bimbang Jika Anda Dalam Kumpulan Obesiti?

.

Seperti di awal entri tadi, obesiti meningkatkan risiko pelbagai masalah kesihatan terutamanya sistem kardiovaskular (serangan jantung dan strok).

Obesiti boleh mengganggu kesihatan di mana-mana organ dan bahagian tubuh:

  • Serangan jantung dan strok : disebabkan tekanan darah yang naik dan keabnormalan profil kolesterol (kolesterol jahat tinggi)
  • Kencing manis jenis 2 : kerana berlaku peningkatan kerintangan terhadap insulin (insulin kurang sensitif terhadap glukosa, jadi paras gula darah naik)
  • Beberapa jenis kanser : rahim, serviks, ovary, payudara, usus, salur makan (esophagus), hati, buah pinggang dan prostat
  • Masalah pencernaan : ketidakhadaman, batu dalam hempedu, masalah hati
  • Masalah ginekologi dan hubungan intim : contohnya ketidaksuburan untuk wanita dan mati pucuk bagi lelaki
  • Masalah pernafasan seperti Obstructive sleep apnea : salur pernafasan menjadi sempit disebabkan pengumpulan lemak di leher
  • Masalah sendi seperti osteoarthritis: tekanan ke atas sendi yang menyokong berat badan menyebabkan keradangan dan kerosakan sendi
  • Masalah psikologi : seperti kemurungan, menyendiri kerana malu, rasa rendah diri yang melampau

.

apa itu obesiti

Kanak-kanak yang obes juga tidak terlepas dari risiko pelbagai masalah kesihatan ini. Kasihanilah mereka!

.

Bila anda sakit dan dimasukkan ke wad pula, proses untuk memberi bantuan perubatan dan menyelamatkan seorang yang obes boleh jadi sangat mencabar – susah nak beri bantuan pernafasan, ‘difficult line‘ sebab lemak yang tebal di bawah kulit.

Kalau ditakdirkan anda diuji dengan strok dan akan bedridden pula, bayangkan bagaimana pula dengan ahli keluarga yang akan menguruskan anda setiap hari?

Percayalah, tiada siapapun yang suka diri mereka gemuk dan obes. Susah payah yang disebabkan gemuk dan obes ini sangat meletihkan diri sendiri dan orang lain.

Jika anda sudah faham apa itu obesiti dan kesan-kesan terhadap kesihatan menyeluruh anda, berubahlah demi kebaikan anda dan ahli keluarga yang memerlukan anda. Tetapi, jika anda sendiri tidak mahu berubah, tiada apa pun yang akan berubah.

Because health is the real wealth.

Shaklee Detox Program menyediakan plan pemakanan mudah dan seimbang dengan kesemua nutrisi yang diperlukan tubuh. 

Sudah ramai yang berjaya menurunkan berat badan secara sihat dan selamat tanpa rebound.

Bertindak segera untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Promosi Bulan Ramadhan Buat Seisi Keluarga

Promosi Bulan Ramadhan Buat Seisi Keluarga

Promosi bulan Ramadhan kali ni, Shaklee tawarkan produk-produk yang sangat sesuai untuk diambil seisi keluarga.

Bagi kami sekeluarga, dah beberapa tahun kami jadikan Performance Drink & Cinch Shake santapan ‘wajib’ bersahur dan/atau berbuka. Berbeza sangat kalau ambil dan kalau tak ambil dua ni masa berpuasa.

promosi bulan ramadhan

.

Promosi Bulan Ramadhan: Beli 2 Diskaun 10%

.

PERFORMANCE DRINK (Produk Popular Dalam Promosi Bulan Ramadhan Shaklee)

  • Membekalkan tenaga segera dan berterusan
  • Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal
  • Mencegah dehidrasi
  • Menghilangkan rasa haus selepas seharian berpuasa
  • Mengelakkan cramp
  • Melembapkan kulit
  • Mengelakkan keletihan walaupun bekerja di bawah terik matahari
  • Menggantikan minuman isotonik bergula

.

Sehingga 31 Mei 2020, pembelian mana-mana 2 tong Performance Drink akan dapat diskaun 10%.

  1. Lemon Lime x 2
  2. Orange x 2
  3. Lemon Lime + Orange

.

Pastikan anda mencuba koleksi Resepi Performance Drink ini kalau dah beli ya.

Secara peribadinya, saya dapat rasakan tenaga luar biasa bila bersahur dengan PD. Dan sangat refreshing dan lega sangat buat minuman pertama semasa berbuka puasa! ­čÖé

promosi bulan ramadhan

Harga promosi : RM267.75 (2 x Lemon-lime), RM155.25 (2 x Orange), RM211.50 (Orange + Lemon-lime)

.

CINCH SHAKE

  • Sumber protein berkualiti tinggi
  • Membekalkan tenaga lebih lama
  • Mengurangkan rasa lapar dan kenyang lebih lama (GI rendah)
  • Membantu mengurangkan berat badan (sebagai “meal replacement“)
  • Didatangkan dengan 3 perisa – vanila, choc, latte

.

Pembelian mana-mana set di bawah sehingga 30 Mei 2020, akan dapat diskaun 10%:

  1. Perisa Vanila x 2
  2. Perisa Choc x 2
  3. Perisa Latte x 2
  4. Perisa Vanila + Perisa Choc
  5. Perisa Vanila + Perisa Latte
  6. Perisa Choc + Perisa Latte

Harga promosi : RM326.25 bagi mana-mana kombinasi 2 perisa Cinch Shake.

.

CINCH TEA MIX

  • Penggalak tenaga semulajadi (energy booster)
  • Membantu mengurangkan berat badan (5 kcal sahaja setiap hidangan)
  • Penggalak fokus, membantu bekerja dengan lebih fokus
  • Meningkatkan metabolisma
  • Membantu mengawal selera makan
  • Meningkatkan pembakaran lemak 3 kali ganda bagi yang bersenam

.

Wah. Melihatkan kebanyakan point di atas, Cinch Tea Mix ni sesuai sangat buat anda yang dah lama berusaha nak turunkan berat badan.

Kan semasa berpuasa kita dilarang makan minum di siang hari, dah kurang pengambilan kalori harian tu. Apa lagi? Tingkatkan metabolisma pada masa yang sama supaya lebih banyak lemak dapat dibakar. Hasilnya, berat senang turun dan tak mudah rebound (sebab metabolisma dah tinggi).

Alang-alang tu, tengah promosi bulan Ramadhan ni grab terus 2 kotak, dapat juga diskaun 10%. Sekotak mengandungi 28 sticks dan promosi ini sah sehingga 30 Mei 2020 sahaja.

Info lanjut Cinch Tea Mix

.

MEAL SHAKES

  • Meningkatkan imuniti kanak-kanak
  • Multivitamin pelengkap nutrisi kanak-kanak ‘picky eater’
  • Ditambah serat untuk membantu kanak-kanak yang sembelit
  • Membantu mengurangkan masalah berat badan
  • Meningkatkan fokus dalam pembelajaran

.

Kalau Anda Pertama Kali Ajar Anak Berpuasa?, bolehlah beri cuba Meal Shakes untuk bantu anak berpuasa penuh insyaaAllah.

Pembelian 2 tong Meal Shakes sehingga 30 Mei 2020, akan dapat diskaun 10%.

promosi bulan ramadhan

Harga promosi : RM236.25 (Twin pack Cinch Tea), RM216 (Twin pack Meal Shakes)

.

Untuk mana-mana promosi bulan Ramadhan di atas, pembelian mana-mana 2 Twin Set┬ádi atas pula, akan dapat PERCUMA Beg “Shaklee Pack and Go┬á(seperti dalam gambar poster pertama).

Contoh : 1 Twin Pack Meal Shakes + 1 Twin Pack Performance Drink (total 4 tong). Kalau beli 8 tong dapat 2 beg.

Bagi anda yang kerap mengalami masalah kesihatan semasa berpuasa, boleh rujuk entri Set Puasa Lengkapkan Nutrisi Semasa Ramadhan untuk panduan produk untuk menyokong kesihatan anda semasa berpuasa.

.

Promosi Bulan Ramadhan Ni Juga Ada Vivix Twin Pack Diskaun 5%

.

Sepanjang bulan April 2020 juga ada promosi Vivix. Beli 2 botol diskaun 5% untuk anda.

Automatik keahlian PERCUMA, pos PERCUMA, beg kertas “Live Vibrantly” percuma dan layak dapat cashback juga.

Info lanjut Vivix

Koleksi Testimoni Vivix

promosi vivix shaklee

.

Pomosi Welcome Sets Untuk Ahli BARU Sahaja

.

Kini, ada 3 cara untuk ahli BARU mendaftar:

  1. Yuran pendaftaran RM35
  2. PERCUMA keahlian dengan belian minima 100uv dalam satu resit
  3. PERCUMA keahlian dengan pembelian mana-mana Welcome Sets di bawah.
    • Prenatal Welcome Set
    • Postnatal Welcome Set
    • Daily Essential Welcome Set
    • YOUTH Welcome Set

.

Kelebihan Grab Welcome Set Selain Keahlian PERCUMA:

  • Penjimatan 10% dari harga AHLI (ahli sedia ada pun tak dapat harga semurah ini)
  • PERCUMA pos
  • Boleh redeem Welcome Sets lain dalam masa 60 hari
  • Cashback sehingga 11%┬á(RMXXX)

.

Promosi Welcome Sets adalah sepanjang bulan April 2020 dan selagi stok masih ada sahaja.

welcome sets april 2020

Untuk pertanyaan dan order, whatsapp saya Ain 016-4214704 ­čśë

Kisah Benar Nak Kurus Cara Sihat

Kisah Benar Nak Kurus Cara Sihat

Rupa-rupanya nak kurus cara sihat dan selamat tak susah mana pun.

“Assalam Dr. Nak tanya, berat saya tak turun-turun. Rasa timbang sama ja 55kg. Nak buat macam mana ya? Malam tak makan. Hadoi risau jgak. Tapi baju rasa longgar. Seluar pun sama. Suplemen makan tiap-tiap hari.”

nak kurus cara sihat

Baru sebulan amalkan pemakanan mengikut meal plan detox Shaklee dan konsisten pengambilan suplemen, dah dapat feedback best dari customer sorang ni. =)

.

Kenapa berat badan tak berubah tapi pakaian dirasakan lebih longgar? Memang macam ni ke kalau nak kurus cara sihat?

Begini. Selain bendalir badan dan organ-organ dalaman, berat badan juga ditentukan oleh otot dan lemak.

Masa customer ni beritahu pasal ni, apa yang terlintas dalam kepala Ain ialah komposisi otot customer ni mungkin dah jadi lebih banyak daripada sebelum itu.

Otot adalah lebih berat berbanding lemak kan?

Jadi bila berdiet dengan cara yang betul, lemak hilang tetapi bukan otot. Boleh baca lebih lanjut di entri Cara Mudah Kekalkan Bentuk Badan Cantik.

nak kurus cara sihat

Akak ni kata ukuran pinggang dah berkurang dari 32 kepada 29. Dah kurang 3 inci! Alhamdulillah.

.

Kehilangan inci tanpa atau dengan minima penurunan berat badan bukanlah petanda diet anda tidak berjaya. Tetapi ianya adalah satu petanda yang anda telah berjaya menurunkan berat badan secara sihat dan selamat.

Otot dalam badan bertanggungjawab untuk proses metabolisma tubuh supaya terus mampu membakar lemak badan.Semakin banyak otot sudah tentulah meningkat jugak keupayaan untuk membakar lebih lemak lagi. Kita mestilah nak kurus tanpa perlu risaukan kesan ‘rebound’ kan? Jadi, inilah caranya!

.

Kalau nak kurus cara sihat, bagaimana nak tingkatkan komposisi otot?

Mudah sahaja. Iaitu dengan hanya melakukan senaman berkala secara konsisten. Nak buat senaman apa, berapa lama sehari atau seminggu, boleh rujuk entri Ain sebelum ni bertajuk 4 Jenis Senaman Untuk Kesihatan Optimum.

Anda juga digalakkan mengambil Cinch Shake yang kaya dengan leucine. Leucine ialah zat yang membantu mengekalkan otot semasa pembakaran lemak. Baca juga entri Diet Yoyo : Adakah Anda Salah Seorang? untuk lebih memahami tentang ini.

.

Bagaimana nak tahu yang detox anda berjaya?

Proses detoksifikasi bertujuan menyingkirkan toksin berlebihan dan mengoptimumkan sistem detoksifikasi semulajadi badan. Amnya, detox memberi 8 manfaat berikut:

  1. Membantu menurunkan berat badan berlebihan secara sihat dan selamat
  2. Melegakan kembung perut, ketidakhadaman dan masalah sembelit
  3. Meningkatkan tenaga
  4. Menangani masalah ‘ketagihan’ seperti makanan manis dan minuman berkafein yang melampau
  5. Menyokong kesihatan kulit
  6. Mengurangkan tekanan
  7. Menguatkan sistem imun badan
  8. Memperbaiki kualiti tidur

.

Jadi, detox anda dikatakan ‘berjaya’ jika anda berjaya merasai mana-mana manfaat di atas. =)

.

Kenapa Set Jom Detox Shaklee?

  • Merupakan rangkaian makanan tambahan yang menyokong keseluruhan sistem detoksifikasi semulajadi badan
    • Cinch Shake : “meal replacement” yang tinggi nutrisi tetapi rendah kalori
    • Peppermint GingerPlus : melegakan “angin” dan ketidakhadaman yang boleh terjadi di peringkat awal detox anda terutamanya
    • Alfalfa Complex : mengalkalikan darah, dikenali sebagai “Father of All Foods” dengan nutrisi tanah yang tak tercapai oleh tumbuhan berakar tunjang lain
    • Herblax : melancarkan pencernaan dan menyokong kesihatan usus
    • DTX Complex : menyokong kesihatan hati yang merupakan salah satu organ detox penting
  • Selamat diambil untuk jangka masa panjang : Shaklee menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun. Landmark Study
  • Sumber semulajadi dan bukan GMO, diiktiraf melalui Identity Preserved Program (IPP) yang menjamin keaslian produk Shaklee dari proses penanaman benih lagi.
  • Bebas gluten
  • Mudah disedia dan diambil (dalam bentuk serbuk untuk dibancuh dan tablet yang mudah ditelan)
  • Harga berpatutan dan lebih dari berbaloi

.

Harga promosi RM465 untuk satu Set Jom Detox ialah sehingga 30 November 2019 sahaja. Anda yang nak kurus cara sihat, cepat-cepat grab sebelum terlambat.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Diet Yoyo : Adakah Anda Salah Seorang?

Diet Yoyo : Adakah Anda Salah Seorang?

diet yoyo

Jika anda seorang yang selalu berdiet tetapi semakin diet semakin gemuk, anda sebenarnya sedang berada dalam kitaran Diet Yoyo!

Kajian mendapati, seseorang yang memilih jalan cepat untuk menurunkan berat badan akan mengalami kenaikan berat badan sebanyak 30 hingga 65% daripada berat yang telah hilang dalam setahun.

Diet Yoyo, seperti namanya “yo-yo”, menggambarkan berat seseorang yang turun selepas berdiet, kemudian naik semula menyebabkan orang itu berdiet kembali, dan kitaran ini berulang lagi.

Mengapa Diet Yoyo Terjadi?

  1. Apabila anda kurang makan, anda bukan sahaja kehilangan lemak tetapi juga akan kehilangan otot.
  2. Kehilangan lemak akan mengakibatkan penurunan paras hormon leptin yang memberi rasa kenyang. Paras hormon leptin yang semakin rendah, tidak akan memberi rasa kenyang, jadi akan menyebabkan selera makan anda bertambah.
  3. Kehilangan otot pula menurunkan metabolisma badan yang penting untuk pembakaran lemak untuk menghasilkan tenaga.
  4. Selera makan yang semakin bertambah dan metabolisma yang semakin rendah menjadikan anda lebih mudah mengalami kenaikan berat badan malah lebih banyak lagi dari sebelum berdiet.
  5. Ya. Anda akan berusaha untuk berdiet semula tetapi kitaran ini akan berulang dan anda menjadi semakin gemuk dari hari ke hari.

.

diet yoyo

.

Diet Yoyo boleh membahayakan kesihatan!

Oleh kerana diet yoyo mengakibatkan kenaikan peratusan lemak badan dan semakin gemuk, anda mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mengalami masalah sindrom metabolik, kencing manis, darah tinggi, masalah jantung dan sebagainya.

Anda juga lebih cenderung mengalami masalah kemurungan kerana kecewa dan kurang berkeyakinan dengan diri sendiri.

Baca juga entri Benarkah Wanita Gemuk Sukar Untuk Hamil?

diet yoyo

.

Cinch Shake Diperkaya Leucine Untuk Mengekalkan Otot Semasa Pembakaran Lemak

.

Tahukah anda, leucine membantu mengekalkan otot-otot tanpa lemak bagi mencapai berat badan ideal?

Leucine terdapat di dalam Cinch Shake!

Kenapa Cinch Shake sesuai untuk mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan?

Selain diperkaya leucine, Cinch Shake juga kaya dengan protein dan kalsium, mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu sebanyak 6 gram bagi setiap hidangan, dan bebas kolesterol.

diet yoyo

Didatangkan dengan 3 perisa lazat ÔÇô vanila, coklat, latte ÔÇô setiap canister Cinch Shake berharga RM181.25 (harga runcit).

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 016 421 4704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Kepala Batas, Bertam
Poslaju ke seluruh Malaysia

Cara Mudah Kekalkan Bentuk Badan Cantik

Cara Mudah Kekalkan Bentuk Badan Cantik

bentuk badan cantik

Dalam pengurusan berat badan dan mendapat bentuk badan cantik idaman ramai, kuncinya ialah mengawal jumlah kalori yang anda ambil dan dibakar setiap hari.

Rata-rata pelbagai jenis diet yang diamalkan bukan sahaja mengurangkan pengambilan kalori. Tetapi juga akan menyebabkan kehilangan otot yang diperlukan untuk metabolisma badan.

Kehilangan otot ini akan menjurus kepada Kitar Diet Yo-yo, yang mana semakin anda berdiet, semakin anda gemuk disebabkan metabolisma yang semakin rendah kerana otot yang semakin banyak hilang.

Jadi, untuk mendapatkan berat badan ideal dengan bentuk badan cantik idaman anda, amat penting untuk mengambil berat tentang kedua-dua jumlah pengambilan kalori dan cara untuk mengekalkan otot anda.

.

Lebih Banyak Otot Bermakna Metabolisma Yang Lebih Tinggi

.

Amat sinonim sekali otot dikaitkan dengan kekuatan, tenaga, bentuk dan ketegapan.

Tahukah anda, otot anda boleh membakar sehingga 50 kalori setiap hari? Dan lebih banyak otot yang anda miliki, lebih banyak kalori yang boleh anda bakar setiap hari.

Ingat, bahawa pengambilan protein yang rendah menurunkan metabolisma anda, menghalang usaha menurunkan berat badan anda.

bentuk badan cantik

Elakkan terlalu bergantung kepada angka di mesin penimbang jika anda sedang berdiet. Sebaliknya, ambil beberapa ukuran badan sebelum dan selepas beberapa bulan.

.

Selain Makanan Berprotein, Senaman Juga Baik Untuk Meningkatkan Jisim Otot

.

Sumber protein yang baik dari pemakanan membantu membina tisu yang sihat dan membentuk otot anda.

Di samping pemakanan berprotein, senaman juga sangat baik untuk membina jisim otot, meningkatkan metabolisma semulajadi.

Kalau anda impikan berat badan ideal dan bentuk badan yang cantik, jangan abaikan senaman setiap hari ya.

.

Leusina Membantu Mengekalkan dan Membina Otot

.

Leusina ialah sejenis asid amino penting yang membantu anda mengurangkan berat badan dengan cara yang betul.

Semasa berdiet dan berpuasa, anda berpotensi kehilangan otot (seterusnya menurunkan metabolisma). Leusina menghalang kehilangan otot ketika ini, mengekalkan metabolisma agar dapat terus membakar kalori setiap hari dalam proses menurunkan berat badan anda.

.

Cinch Shake Pilihan Tepat Untuk Dapatkan Bentuk Badan Cantik

.

Cinch Shake membekalkan karbohidrat dan kaya dengan protein yang diperlukan tubuh untuk memberi bentuk badan yang cantik semasa anda menurunkan berat badan.

Ianya membekalkan kalori serendah 180 kalori sahaja bagi setiap hidangan 2 scoop.

Selain kalori rendah ini, setiap hidangan juga menyediakan 23gram karbohidrat, 16gram protein, 3gram lemak dan nutrisi lain seperti vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D, E, kalsium, zat besi, fosforus, magnesium, zink, selenium, tembaga, mangan, natrium dan potassium.

Yang penting, ianya diperkaya leusina yang anda perlukan untuk mengekalkan otot agar bentuk badan anda kekal cantik.

Promosi sempena Ramadhan kali ini, Shaklee menawarkan DISKAUN 10% BAGI SETIAP PEMBELIAN TWIN CINCH SHAKE (perisa Latte dan Chocolate sahaja). Diskaun istimewa berlangsung sepanjang 15 sehingga 30 April 2019 sahaja. Pembelian 2 Twin Set layak menerima beg percuma.

Anda boleh memilih 1) Twin Cinch Shake Latte, 2) Twin Cinch Shake Choc, atau 3) Cinch Shake Latte + Cinch Choc.

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

Meal Shakes, Cinch dan ESP Shaklee

Meal Shakes, Cinch dan ESP Shaklee

Antara semua suplemen kesihatan Shaklee, kita ada suplemen dalam bentuk serbuk yang perlu dibancuh iaitu Meal Shakes, Cinch dan ESP Shaklee. Mesti anda tertanya-tanya, apakah perbezaan ketiga-tiga “susu” ini.

Mari kita pergi kepada satu per satu kriteria perbezaan antara ketiga-tiganya.

cinch dan esp shaklee

.

PERBEZAAN ANTARA MEAL SHAKES, CINCH DAN ESP SHAKLEE

.

1# Apakah Ia?

.

Meal Shakes ialah suplemen multivitamin yang dihasilkan untuk kanak-kanak yang memberi hidangan enak dan berkhasiat. Ianya mengandungi protein dan serat untuk membantu dalam pertumbuhan dan perkembangan kanak-kanak.

Walaupun direka untuk kanak-kanak, orang dewasa pun sesuai mengambilnya, kerana rasa vanila Perancisnya sungguh sedap.

Cinch Shake pula merupakan pengganti makanan berkhasiat yang mengandungi leusin untuk mengekalkan otot ketika lemak dipecahkan. Baik sangat diambil oleh mereka yang ingin menurunkan berat badan secara sihat tanpa perlu berlapar dan tanpa ‘rebound’. Ia juga memastikan anda mendapat nutrisi sihat yang diperlukan.

Terdapat tiga pilihan perasa Cinch Shake iaitu coklat,vanila dan caffe latte.

ESP, nama penuhnya ialah Energizing Soy Protein. Diformulasi untuk memberi anda tenaga berkekalan dengan protein soya untuk stamina yang lebih tinggi supaya anda boleh melakukan lebih banyak lagi dalam sehari!

Peminat soya asli pasti sukakan rasa vanilanya yang sungguh sedap.

cinch dan esp shaklee

.

2# Siapa Yang Memerlukan?

.

Meal Shakes diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar dan remaja yang aktif. Ia juga merupakan makanan tambahan yang hebat semasa berpuasa.

Cinch Shake pula semestinya pilihan anda yang ingin menurunkan berat badan berlebihan dan menguruskan berat badan secara efektif.

ESP pula untuk sesiapa yang mahukan lebih tenaga, mengekalkan berat badan yang sihat, kulit dan rambut yang lebih baik, otot yang kuat, ibu mengandung dan menyusu dan serta banyak lagi!

.

3# Kandungan Meal Shakes, Cinch dan ESP Shaklee?

.

Setiap hidangan Meal Shakes (1 scoop Shaklee) membekalkan nutrisi berikut:

  • 125kcal tenaga
  • 23 gram karbohidrat
  • 7 gram protein
  • 0.5 gram lemak

Meal Shakes juga mengandungi serat makanan dan 19 jenis vitamin dan mineral seperti vitamin A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, D3, E, kalsium, zat besi, fosforus, iodin, zink, selenium, natrium dan kalium.

Bagi Cinch Shake pula, setiap hidangan (2 scoop Shaklee) menyediakan:

  • 180kcal tenaga
  • 23 gam karbohidrat
  • 16 gram protein
  • 3 gram lemak

Selain itu, terdapat juga vitamin A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12, C, D3, E, kalsium, zat besi, fosforus, magnesium, zink, selenium, tembaga, mangan, natrium dan kalium.

Dan di dalam ESP pula, setiap hidangan (1 scoop Shaklee) membekalkan:

  • 110kcal tenaga
  • 10 gram karbohidrat
  • 14 gram protein
  • 1 gram lemak

Nutrisi lain dalam ESP ialah vitamin B1, B2, B3, B5, B6, fosforus, kalsium, natrium dan zat besi.

meal shakes, cinch dan esp shaklee

.

4# Waktu Makan Yang Sesuai

.

Meal Shakes sesuai diambil sebagai sarapan lazat untuk anak-anak anda. Dan sebagai alternatif hebat untuk makanan ringan yang tidak sihat.

Cinch Shake pula, boleh diambil sebagai pengganti makanan (meal replacement) untuk sarapan, makan tengah hari atau makan malam. “Pengganti makanan” bermaksud, anda tidak perlu lagi memakan makanan berat lagi kerana nutrisi dalam Cinch cukup untuk membekalkan nutrisi yang anda perlukan.

Kalau anda juga suka mengunyap makanan ringan yang tidak berkhasiat, boleh juga mengambil Cinch Shake yang memberi rasa kenyang lebih lama. Kata nak kurus kan?

Berbeza dengan Cinch Shake, ESP boleh diambil pada bila-bila masa bergantung kepada keperluan dan keadaan masing-masing. Ada dihuraikan dalam entri Bila Waktu Yang Sesuai Untuk Mengambil ESP?

.

5# Petua Lain

.

Selain perbezaan di atas, anda boleh mencuba ESP jika mengalami ketidakselesaan kerana perut berasid.

Anda juga boleh cuba tambahkan sayur-sayuran untuk meningkatkan nutrien tambahan di dalam Cinch Shake.

Atau boleh juga anda campurkan Meal Shakes dengan buah-buahan yang berbeza untuk menambah kepelbagaian mengikut selera anak-anak anda.

cinch dan esp shaklee

Macam mana, sekarang sudah jelas kan perbandingan antara ketiga-tiga suplemen “susu” ini?

Untuk pertanyaan lanjut, boleh hubungi Ain segera!

.

Ainniah Zulkefli
Pengedar Shaklee Butterworth
Whatsapp 0164214704
COD Seberang Jaya, Sungai Dua, Butterworth, Kepala Batas
Poslaju ke Seluruh Malaysia Termasuk Sabah & Sarawak

Cara Makan Vitamin Shaklee Untuk Kesan Optimum

Cara Makan Vitamin Shaklee Untuk Kesan Optimum

cara makan vitamin shaklee

Untuk mendapatkan kesan optimum, pastikan terlebih dahulu cara makan vitamin Shaklee yang anda beli adalah betul dan sesuai untuk anda.

Secara amnya, dos saranan setiap produk Shaklee sudahpun dilabel pada botol atau kotak.

beli shaklee di lazada

Anda pernah membeli suplemen Shaklee dari Lazada, Shoppe atau mana-mana laman e-commerce tanpa konsultasi? Anda perlu tahu APA KESAN BELI SHAKLEE DI LAZADA (Klik untuk baca lanjut)

.

Cara Makan Vitamin Shaklee Untuk Kesan Optimum

.

Alfalfa Complex

  • jumlah saranan harian ialah 10 biji sehari, boleh diambil sekaligus atau beberapa kali sehari
  • contoh : ibu menyusu yang mengambil Alfalfa sebagai milk booster boleh mengambil 2 biji Alfalfa setiap kali selepas menyusukan atau mengepan (total 5 kali ambil 2 biji = 10 biji)
  • untuk tujuan menurunkan berat badan, dicadangkan pengambilan pada awal pagi sebelum makan (contoh : 5 biji pagi, 5 biji malam)
  • boleh diubahsuai mengikut badan masing-masing kerana Alfalfa sejenis herba yang memanaskan badan
  • tidak sesuai untuk ibu berpantang yang menyusukan bayi yang jaundice

cara makan vitamin shaklee

Sebaiknya dapatkan konsultasi penuh dari pengedar anda tentang cara makan vitamin Shaklee dengan betul.

.

B Complex

  • sebiji selepas sarapan
  • ambil pada waktu pagi kerana fungsinya untuk menukarkan makanan kepada tenaga. Jadi, mengambil pada waktu pagi menyediakan kita untuk hari kita
  • perubahan warna air kencing kepada kuning terang atau hijau muda selepas mengambil B Complex adalah normal kerana vitamin B disingkirkan melalui air kencing

.

Carotomax

  • sebiji sehari selepas sarapan

.

Collagen Powder

  • sememangnya waktu perut kosong ialah waktu terbaik untuk mengambil Collagen Powder
  • cuma larutkan 1 sachet ke dalam air kosong atau apa-apa air kegemaran anda

.

Chewable-C Plus

  • setiap tablet menyediakan 100mg vitamin C
  • untuk kanak-kanak boleh ambil sebiji sehari (lebih semasa tidak sihat)

.

CoQ Trol Plus

  • sebiji selepas sarapan
  • elakkan mengambil pada waktu petang atau malam kerana dikhuatiri boleh mengganggu waktu tidur (terbeliak je mata kang walau dah pagi buta hihi)

.

“Sebiji pagi, siang tak mengantuk sampai petang. Walaupun malam sebelumnya coaching sampai 1 pagi. CoQ Trol power!” (Master Farihah)

.

DTX Complex

  • 3 biji pagi untuk detox

.

Energizing Soy Protein

  • bancuh 3 sudu besar ESP dengan air kosong atau minuman kegemaran anda
  • kerana ESP ialah suplemen protein dan protein sangat sensitif dengan suhu tinggi, elakkan membancuh dengan air panas kerana dikhuatiri protein akan musnah pada suhu tinggi
  • ambil semasa perut kosong (contoh: sebelum sarapan) atau selepas makan jika anda bertujuan menaikkan berat badan

.

Garlic Complex

  • sebiji selepas sarapan dan sebiji selepas dinner

.

GLA Complex

  • kesuburan : sebiji pagi, sebiji malam
  • juga mengandungi vitamin E tetapi pada dos yang kecil

.

Herblax

  • 4 biji sebelum tidur, ambil sekali sekala sahaja (bukan setiap hari)
  • mengambil herblax akan menyebabkan kesan sampingan seperti cirit-cirit, perut memulas kerana sedang membersihkan usus (bagi masalah sembelit) untuk permulaan
  • semakin tinggi kandungan toksin dalam badan anda, semakin banyak anda akan mengalami cirit-birit
  • untuk mereka yang sihat, kebiasaannya mengambil Herblax tidak mendatangkan apa-apa kesan sampingan (contoh: mungkin sakit perut sikit-sikit sahaja)

.

Peringatan : anda berpotensi mengalami krisis penyembuhan bergantung kepada badan masing-masing

cara makan vitamin shaklee

Adakah mengalami kesan sampingan selepas mengambil suplemen membahayakan? Jika telah berjumpa doktor dan pemeriksaan adalah normal, ketahui tentang Krisis Penyembuhan

.

Lecithin

  • 6 biji sebelum sarapan untuk menurunkan berat badan
  • ibu menyusu yang mengalami masalah salur susu tersumbat, boleh ambil 3 biji selepas lunch dan 3 biji selepas dinner

.

Meal Shakes

  • kanak-kanak : bancuh sesudu kecil untuk permulaan, kemudiannya boleh up lagi (bergantung kepada umur, keperluan dan lain-lain)
  • dewasa : 1/4 cawan dibancuh
  • boleh bancuh dengan air kosong atau dicampur dengan minuman kegemaran

cara makan vitamin shaklee

Minuman jenis serbuk boleh dipelbagaikan cara bancuhan dengan mencampurkan dengan jus atau buah-buahan segar.

.

Nutriferon

  • 1 sachet setiap hari atau seminggu sekali
  • boleh dimakan begitu sahaja (sedap) atau dicampur ke dalam minuman

.

Omega Guard

  • 3 capsule selepas dinner
  • ada juga yang mengambil sebelum melakukan kerja rumah atau workout (akan berpeluh lencun, baik untuk membakar lemak)

.

Ostematrix

  • 3 biji sebelum tidur

.

Peppermint GingerPlus

  • 3 biji selepas makan

.

Performance Drink

  • bancuh 3 sudu besar dengan segelas air kosong
  • boleh diambil pada bila-bila masa terutamanya selepas workout, waktu berbuka puasa untuk membantu menghidrat
  • boleh dicampur dengan minuman Shaklee lain seperti ESP, Meal Shakes atau Cinch Tea Mix

performance drink shaklee

Performance Drink minuman kegemaran atlit kerana menghidrat dengan baik.

.

Phytocol ST

  • kerja fitosterol ialah ‘menangkap’ dan menghalang kolesterol dari diserap ke dalam darah
  • sebab itu dos saranannya ialah 2 biji selepas lunch dan 2 biji selepas dinner

.

Sustained Release Vita C Plus

  • untuk consumer yang sihat, boleh ambil sebiji selepas sarapan pagi
  • dan bagi yang tidak sihat pula, boleh ambil 2 biji setiap 5 jam (total 8 biji sehari = 2000mg)
  • vitamin C Shaklee ialah sustained release, jadi akan melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan dalam masa 5 jam (100mg setiap jam)

.

Vita E Complex

  • sebiji sebelum tidur atau selepas dinner

.

Vitalea

  • 2 biji sehari selepas sarapan untuk mengurangkan rasa loya dan muntah
  • bagi kes anemia, disarankan pengambilan bersama vitamin C untuk meningkatkan penyerapan zat besi (zat besi digunakan untuk menghasilkan sel darah merah)

cara makan vitamin shaklee

Vitamin C meningkatkan penyerapan zat besi.

.

Vitalea for Children

  • sebiji selepas sarapan

.

Vivix

  • cuma 1 sudu kecil sehari semasa perut kosong
  • goncang dahulu sebelum minum
  • cara penyimpanan : di dalam freezer untuk mengekalkan kesegarannya (Vivix 100% semulajadi dan bebas bahan kimia)

.

ResV

  • 2 biji sofgel setiap hari

.

Cinch Shake Mix

  • boleh dijadikan meal replacement bagi mereka yang hendak menurunkan berat badan
  • bancuh 2 scoops (scoop disediakan dalam canister) dengan air kosong
  • didatangkan dalam 3 perisa sedap seenak desert – vanila, caffe, chocolate

.

Cinch Tea Mix

  • bancuh 1 sachet dengan air suam tanpa gula
  • baik untuk menurunkan berat badan kerana sangat rendah kalori (1 sacahet = 5 kalori sahaja) dan boleh meningkatkan metabolisma badan untuk membakar lebih banyak lemak

.

PERINGATAN:

Kesimpulannya, entri ini cuma saranan dos yang diberikan secara am oleh Shaklee.

Cara pengambilan yang sebetulnya adalah individualized, terutamanya orang tua, mempunyai masalah kesihatan dan sebagainya.

Penjualan melalui laman web e-commerce adalah DILARANG sama sekali oleh Shaklee, tiada jaminan oleh Shaklee, dan boleh merosakkan market dan nama baik Shaklee.

Oleh itu, dapatkanlah suplemen Shaklee dari pengedar sah sahaja melalui konsultasi yang jelas dan lengkap untuk manfaat anda.

Shaklee bukan sahaja menyediakan produk berkualiti untuk menyokong kesihatan anda, tetapi juga memberi peluang menjana pendapatan tanpa batasan.

Sesiapa yang mempunyai impian boleh melakukannya!

Klik gambar untuk Ain bantu.

Ainniah Zulkefli

Pengedar Shaklee Bertauliah Sejak 2012, Kedai Vitamin Butterworth

Beg Comel Promosi Shaklee Mei 2018

Beg Comel Promosi Shaklee Mei 2018

Korang yang mood PRU14 sejak awal bulan Mei ni, dah habis PRU ada yang masih tak tahu apa promosi Shaklee Mei 2018 ni? Maaf ya korang, Ain baru perasan belum up lagi entri pasal promosi bulan ni (melayan PRU14 punya pasal hihi)

Macam biasa, Shaklee suka sangat bagi promosi best-best untuk kita. So, kali ini, Shaklee bergembira untuk buat promosi macam dalam poster kat bawah ni.

promosi shaklee mei

Promosinya yang macam mana tu?

Ok, kalau korang tengok poster, atas skali ialah barisan 3 twin sets semuanya:

  1. Twin Set Meal Shakes (2 tong)
  2. Twin Set Performance Drink (2 tong)
  3. Twin Set Cinch Shake Vanilla (2 tong)

Promosinya ialah, beli mana-mana twin set di atas, anda akan dapat diskaun sebanyak 10% daripada harga yang asal. Wah, kalau yang member lagi murahlah, sebabnya, sudahlah harga ahli dah 10-15% lebih menjimatkan. Bulan ni Shaklee nak bagi lagi EXTRA diskaun sempena nak menyambut bulan mulia bulan Ramadhan. Vitamin-vitamin ni plak memang sesuai sangat diamalkan sepanjang bulan puasa.

So, apa manfaat vitamin-vitamin ni?

PERFORMANCE DRINK

  • penghilang dahaga
  • menghidrat dengan baik kerana mengandungi elektrolit-elektrolit yang diperlukan badan
  • memberi tenaga segera dan lebih berpanjangan

.

MEAL SHAKES

  • minuman berkhasiat yang mudah disediakan
  • diperkaya dengan vitamin dan mineral yang diperlukan untuk fungsi optimum badan
  • dilengkapi dengan serat, asid amino, kalsium dan zink
  • mengandungi protein yang membantu membina dan memperbaiki tisu selepas bersenam
  • kalsium membantu perkembangan tulang yang sihat dan kuat

.

CINCH SHAKE VANILLA

  • kaya dengan protein dan kalsium
  • sedap dan mudah disediakan
  • menyediakan khasiat hidangan makanan, sebab itu sangat sesuai dijadikan ‘meal replacement’ bagi mereka yang sedang berusaha menurunkan berat badan
  • juga diperkaya leucine yang mengekalkan otot untuk mendapatkan berat badan yang diidamkan (memutuskan kitaran diet ‘yo-yo’ (makin diet makin gemuk)

promosi shaklee mei

Nak promosi lagi?

Haa, kalau anda beli mana-mana 2 twin sets pula, anda bukan saja akan dapat diskaun 10% tadi. Tapi akan dapat PERCUMA beg ‘Eco Pack-N-Go warna hijau yang comel macam dalam poster di atas.

Contohnya anda beli kombinasi berikut:

  • 1 Twin Set Meal Shake + 1 Twin Set Performance Drink
  • 1 Twin Set Meal Shake + 1 Twin Set Cinch Shake Vanilla
  • 1 Twin Set Performance Drink + 1 Twin Set Cinch Shake Vanilla

Jom kita tengok rupa beg ni besar mana boleh muat apa semua.

.

Kalau anda TAK berminat dengan mana-mana twin set tadi, tapi nak dapatkan beg comel ni, don’t worry. Ada lagi dua cara untuk dapatkan…

Belian Set ‘Cleanse & Burn‘ ATAU ‘Revitalise Set‘, juga akan layak untuk mendapat beg comel ni secara PERCUMA. Beza dengan twin sets tadi, tak ada diskaun 10%.

.

SET ‘CLEANSE & BURN

Yang nak KURUS secara sihat di bulan puasa ni sesuai ambik SET ‘CLEANSE & BURN‘ ni. Sebab dalam Set ‘Cleanse & Burn‘ ada vitamin-vitamin berikut dengan fungsi khusus untuk membantu anda menurunkan berat badan :

  • DTX Complex – detox hati
  • Herblax – detox usus
  • Peppermint GingerPlus – buang angin
  • Alfalfa Complex – detox darah
  • B Complex – menukarkan makanan kepada tenaga
  • Lecithin – pengemulsi lemak (bakar lemak)

.

‘REVITALISE SET’

Untuk ‘REVITALISE SET‘ pula, terdiri daripada gabungan 3 vitamin hebat untuk meningkatkan metabolisma dan memberi TENAGA ni:

  • Vivix – antioksida sel (peringkat paling asas tubuh_, menjana tenaga, detox sel
  • CoQ Trol Plus – menjana tenaga (combine dengan resveratrol dalam Vivix memang bertenaga!)
  • Cinch Energizing Tea – energy booster yang baik walaupun satu hidangan menyediakan hanya 5 kalori sahaja (juga sesuai untuk orang yang nak kurus)

.

Eh, belum habis lagi tau. Ada lagi promosi bulan ni…

promosi shaklee mei 2018

Dapatkan PERCUMA Radiance C+E (worth lebih RM400) dengan pembelian Intensive Treatment And Repair Set Youth. Promosi sehingga 31 May 2018 selagi stok masih ada. Klik Youth Skincare untuk info lanjut.

.

promosi shaklee mei 2018

Shaklee Baby pula, kalau anda beli 2 Set akan dapat PERCUMA 1 Set. Dengan kata lain, beli 2 set tapi dapat 3 set. Untuk promosi Shaklee Baby pula, sehingga 18 Mei 2018 selagi stok masih ada. Info lanjut Shaklee Baby.

.

Sekian, itu saja promosi Shaklee Mei 2018 yang baaaaaanyak sangat!

Akhir kata dari Ain,

Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak, Selamat Berpuasa kepada seluruh Muslimin Muslimat di seluruh Malaysia dan dunia. Nak grab promosi atau mana-mana vitamin Shaklee, roger Ain dengan klik mana-mana gambar dalam entri ni. :).